Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milunka a Viktorka 06

13. 10. 2018

milu3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2018
Umístění:
depozitum Mikulčice

9.6.2018 - Po zemřelé paní zůstala kočka a u sousedky porodila tři koťátka. Paní sousedka se o kočku s koťaty do dnešního dne starala, ale bydlí v podkroví a koťata začala vylézat oknem ven a jelikož je v pronájmu a nebylo jí dovoleno zabezpečit okna sítěmi, obrátila se na nás. Kočku i s koťaty jsme přijali do depozita v Mikulčicích. Koťata jsou dva kocourci - Oskárek a Karlík a kočička Milunka. 2.7.2018 - Milunka je zdravá, očkovaná a může do nového domova! 13.10.2018 - Milunka a Viktorka odjeli spolu do nového domova, do Lužic, do domku, kde je ještě jedna kočička.

Další fotky zde.

Milunka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Pavel Motejzík a Tereza Žižková. Děkujeme!

viktorka.jpgKočka, kastrovaná,  nar. 3/2018
Umístění:
depozitum Mikulčice

28.7.2018 - Dnes jsme přijali dvě koťata, která někdo nechal napospas svému osudu na silnici za Stupavou. Černá je kočička Viktorka a trochu kulhá na zadní nožku, mourek je kocourek Rudy. Oba byli řádně vyhladovělí. 13.8.2018 - Viktorce byla provedena resekci hlavice stehenní kosti. 13.10.2018 - Milunka a Viktorka odjeli spolu do nového domova, do Lužic, do domku, kde je ještě jedna kočička.

Další fotky zde.

Viktorka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Marie Báčová, která koťata našla. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

14.10.2018, den druhý ...

15.10.2018
V sobotu jsem si z depozita v Mikulčicích přivezli kočičky Milunku a Viktorku, doma na ně čekala naše roční Lýla, která to donedávna táhla tlapku v tlapce se svým bráškou Flíčkem, který bohužel odešel do kočičího nebe.
Lýla a Flíček byly nalezení minuly rok, kdy je někdo vyhodil u silnice do příkopy. Měli asi 3 týdny, zablešené, oči plné hnisu, dehydratované. Dostali maximální péči a vyrostly v krásné kočky.
Jelikož je Lýla pořad mladá hravá kočka, řekli jsme si, že jí pořídíme parťáka. Jako první do oka padla Milunka, v zápětí se ale objevila Viktorka a bylo jasno. V plánu byla jedna, nakonec jsme odvezli dvě :-)
Doma se rozkoukaly docela rychle, první noc ještě zvolily jistotu pod gaučem, ráno už ale nedokázali krotit svou hravost a i bojácnější Milunka ukazuje, jaký je to čert :-) Lýla zatím pravidelně na obě vrčí, ale mírné pokroky jsou vidět. Věříme, že když ji dáme čas, budou parťáci.

7.12.2018
Milunka s Viktorkou jsou už 2 měsíce v novém domově a posílají pozdrav.
Asi měsíc a půl trvalo, než si naše Leela, kterou máme cca rok a půl uvědomila, že vrčení je zbytečné a že je s něma vlastně docela sranda:
Už spolu všechny spíme, jíme a hrajeme si. Nejlepší zábava je ve vaně a na dvoře. Nebýt venku taková zima, ani se nám nechce domů. Někdy má panička co dělat aby nás ze stromu dostala dolů. Večer se ale rádi na sedačku u krbu smotáme a do rána ani nedutáme. :-)

image3.jpeg28.2.2021
Máme od Vás Milunku, Viktorku, kterou jsme brali s ní bohužel na podzim srazilo auto. Měla docela  široký rajón, lovec, sousedi ji říkali zpěvačka ... už z dálky vždycky hlasitě  mňoukala a utíkala si pro pohlazení. Přes noc máme vždy kočičky zavřené, i tak ji lovecké pudy táhly pořad dál až se vydala k hlavní silnici. :-( Ještě máme naši první kočičku Lýlu, takže Milunka má společnost a jsou na sebe krásně zvyklé i když to ze začátku dlouho trvalo ... Posílám par fotek a přeji krásný den a děkuji za to co děláte pro čičiny.
Martina, Lužice

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář