Jdi na obsah Jdi na menu
 


Míša 09 a Ferduška

28. 12. 2017

misa350.jpgKočka, nar. cca 2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

10.3.2017
Dnes dopoledne jsme měli příjem.
Pan Jiří našel kočičku. Ležela v Brumovicích, u silnice, u školy, vedle pomníku a nehýbala se. Pan Jiří si myslel, že je mrtvá, ale šel se podívat. Nebyla. Byla zcela vyčerpaná, zubožená a asi čekala na svůj konec. Pan Jiří kočku vzal a vezl ji do nejbližšího útulku v Bulharech, tam ho odmítli a doporučili mu kočku v tomto stavu nechat utratit. Pan Jiří to nechtěl vzdát a obrátil se o pomoc na policii a obecní úřad - nikde nepochodil.
Vzal kočičku na veterinu do Velkých Pavlovic, kde byla nasazena antibiotika a paní doktorka si vzpomněla na naši spolupracovnici, "dočaskářku" Katku a zavolala jí. Katka dala vědět nám a kočičku jsme dopoledne přijali. Od pana Jiřího dostala jméno Míša. Držte jí palce.

17.3.2017 - Míša je zatím v karanténní kleci a zjistili jsme, že občas leží v pelíšku počuraná. Jedná se pravděpodobně o poúrazovou epilepsii a byly nasazeny léky.
29.3.2017 - Léky Míše zabraly, záchvaty ustaly a dnes Míša podstoupila kastraci.
20.5.2017 - Míša má oční srůsty a slábne jí zrak, jinak je v pořádku a může do nového domova. Je to drobnější kočička, velice přitulná a mazlivá, větší množství koček nemá ráda, v novém domově může být sama nebo k jedné klidné kočce.
29.8.2017 - Míše dnes byly pro vleklé záněty odstraněny všechny zuby.
28.12.2017 - Míša byla spolu s Ferduškou umístěna do domku k 10leté kočce, do Rakouska, obvod Petronell.

Další fotky zde.

Míša byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Míša a Honza z Teplic s kocourem Vincentem. Děkujeme!
 

ferda1.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2010
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Ferduška je kočička, která žila na pozemku u domu po zemřelém majiteli ve Skoronicích. Snažili jsme se jí opakovaně najít nový domov, aby nemusela v tomto věku, zvyklá na svobodu k nám do depozita, ale nepodařilo se ..., a tak když začala zima, nechtěli jsme ji tam ponechat a vzali ji k nám. Více o případu zde. Je zatím v karanténě.
22.12.2017 - Feduška je zdravá a je vhodná ke starší klidné kočce.
28.12.2017 - Ferduška byla spolu s Míšou umístěna do domku, do Rakouska, obvod Petronell.

Další fotky zde.

Ferduška byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Renata Lišková. Děkujeme!   

 

Zprávy z nového domova:

8.1.2018
Míša je super, mazlivka, jen co si sednu, už je u mě, lehne si na záda a chce hladit na bříšku. U svých dvou starších koček jsem na to vůbec nebyl zvyklý. Míša si také rozumí s domácí kočkou Lucy a i spolu spí.
Ferduška ale ne, ta se nekamarádí, syčí. Hodně jí a zdá se, že přibrala.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Naše drahá Ferduško,

(Daniela se svou kočkopartou, 29. 12. 2017 13:04)

snad nejvíce štěstíčka a ještě dlouhý,šťastný život u hodných lidiček a s kamarády zvířátky Ti z celého srdce přejeme a NIKDY na Tebe nezapomeneme!Chybíš nám,vzpomínáme na Tebe,ale všude kde budeš v bezpečí a žít ve stínu lásky lidské a ne té zloby skoronických zlých obyvatel,kteří Tebe a Tvé kočičí kamarády tolik pronásledovali a usilovali Ti o život,Ti drahoušku bude lépe než v té vesnici ZLA!
Budeme my všichni co Tě máme rádi nedočkavě vyhlížet zprávičky o Tobě i Míše,jak se máte a jak žijete.
Vše nejlepší zlatá Ferduško a poděkování do Tvého nového domova za to,že vám domov poskytli.Pohlazení posílá Daniela Jestřábová se svou kočkopartou,pozdrav určitě od zbylých kočiček v domečku po Tvém pánečkovi a určitě se k nám připojuje i Renatka Lišková s Jurajem.mňauky

Re: Naše drahá Ferduško,

(Renata Lišková, 30. 12. 2017 20:04)

Danuško, líp bych to nenapsala. Děkuji <3

PAN JIŘÍ JE FRAJER!

(Daniela se svou kočkopartou, 16. 3. 2017 9:35)

každý chlap,který je k typickýmu mužskýmu navíc obdařen něžným a láskyplným srdcem k němé tváři je námi ženskými obdivován a milován,určitě víc než bezcitné hovado-rádobydrsňáci,kteří nelístostně střílí,nebo jinak ničí vše, co se pohne,naskytne,vyskytne v jejich okolí.To dělají jen ubožáci a primitivové!Pane Jiří,jste obdivuhodný a skvělý chlap,takových je bohužel málo.Díky za malou kočičku která Vám stála za námahu najít pro ni to nejlepší.Míšence,přeji brzké zotavení a jen krásný kočičí život!

Díky panu Jiřímu!

(Renata Žaludová, 14. 3. 2017 2:18)

Připojuji se k paní Jitce s díky za záchranu kočičky Míši, takových můžů není moc!

Míša a Pan Jiří

(Jitka, 13. 3. 2017 18:43)

Pane Jiří. Chci vám za nás kočkomilce velice poděkovat, že jste udělal dobrý skutek. Když tohle čtu, vždycky si uvědomím, že jsou i hodní lidé a vy jste příklad toho, že nic se nemá vzdávat předem. Tohle by každý neudělal. Moc mě to těší a jste vážně príma chlap. Velké DÍKY VÁM.

Míša

(Iva, 13. 3. 2017 8:24)

Hodně štěstí Míšo!