Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moby

3. 4. 2015

moby250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2014

Kocourka Moby někdo odložil ve Strážnici na sídlišti, před dům paní, která s námi spolupracuje. Když šla ven, viděla ho, jak se hraje u popelnice se spadlými odpadky. Moby je povahy velmi přátelské, nebojácné, nekonfliktní, ale také řádně divoké. :-)
Moby je vhodný jako společník ke kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou.
3.4.2015 Moby byl umístěn do Bzence, do domku ke kocourovi.

Další foto z pobytu u nás a z nového domova zde.

Moby byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Lucie Strmisková a kocourek Amorek. Děkujeme!!

Zprávy z nového domova:

3.4.2015
Dobrý večer, Moby se zdá být spokojený, už si i s námi hrál, ale zatím nejedl. Na 5 minut viděl Bertu, ale syčel na něho. Zase se ozvu.

5.4.2015
Dobrý večer, tak Moby si leží na posteli jako baron, je to pěkné spářadlo, ale málo jí. Ráno pojedl nejvíc, syrové kuřecí maso, jinak vypadá spokojeně a s Bertou to chce čas...

9.4.2015
Dobrý den, Moby včera babičce shodil ze skříně keramiku "lov na jelena", kterou dostala před 54 lety jako svatební dar :-)
Je to cirkusák. O víkendu ho chci vyfotit, tak potom pošlu fotky. Už se také rozjedl...

17.4.2015
Dobrý den, posílám fotky Mobyho.
Mobyš je šikulka, babka říká, že je cirkusák, už aj pěkně papá, dneska je to 2 týdny co je u nás a myslím, že si na nás už zvyká a slyší i na zavolání. S Berťou zatím nic moc, očichávají se. Berťa si na něho taky zvyká. Myslím, že se fotky i povedly.
S pozdravem Jana

23.4.2015
Dobrý den,
tak od minulého víkendu zkoušíme s Mobyškem chodit ven, na dvůr. Moby za nama chodí jak psík, běhá i za Berťou – ten mu vždycky někde uteče, třeba na střechu a on hledí, kama se tam dostal. Zatím nikde nešplhá a drží se jen na dvoře. Je dobře, že se trochu bojí, tak nám aspoň neuteče. Ze začátku jsem měla strach, ale Moby slyší i na zavolání, tak je to fajn.
S Berťou zatím žádní kamarádi, ale myslím si, že je to jen otázka času. Nejlepší je, když jim dám granule na jednu misku – to musí k sobě a lepší si tak na sebe zvykají. Moby už Berťu i olízl a Berťa si to nechal líbit, takže lepší a lepší. Musím nafotit další fotky a pak pošlu. Mějte se hezky
Jana

15.6.2015
Dobrý den,
předminulý týden to byly dva měsíce, co je MOBY u nás. Připadá mi to ale, jako kdyby u nás byl aspoň rok. Na dvůr začal chodit asi tak po třech týdnech. Měla jsem strach, aby nám neutekl, ale naštěstí se trochu bál, ze začátku chodil jen za nama a postupně objevoval svět venku. Pronásledoval hlavně Berťu. Dneska chodí i na zahradu a do okolí, večer k nám chodí kočky z okolí, tak se může cítit, jako v útulku. Je ke všem kočkám přátelský – na jedné fotce je Moby s černobílou kočkou, která je u nás vařená, pečená. S Berťou se už olizují, sem tam se i trošku poperou. Moby si chce hrát, Berťa je už starší, tak chce mít klid.
To oko jsme nakonec ale museli přeléčit antibiotiky. Teď se Moby občas dáví, tak to musím prokonzultovat s veterinářem. Jinak je Mobyšek myslím spokojený, že může lítat venku. Je to šikulka, jsem ráda, že ho máme.
Tak se mějte hezky. Ráda čtu Vaše stránky. Hlavně mám vždycky radost z těch modrých titulků, když některá kočka najde nový domov.Tak ať se Vám daří.  Posílám pár foteček.
S pozdravem  Jana

14.4.2016
Dobrý den paní Foltýnová,
v neděli 3.dubna byl právě rok, co jsme si od Vás přivezli MOBYHO. Původně jsme si jeli pro černobílé kotě Piera, který už má taky nový domov v Uhersém Hradišti. Ale pak se to prostě zamotalo a Mobyšek si nás asi vyhlídl a když se nechal od nás hladit a těma svýma kukadlama na nás hleděl, tak bylo rozhodnuto, čehož vůbec nelitujeme. Takže z Mobyška je už velký "chlap" - má 2 roky. Hodně věcí se naučil od našeho černého kocoura Bertika.
Když k nám přišel Moby, tak skoro neuměl mňoukat. Teď už mňoukají oba, hlavně u ledničky, když chtějí šunku - to se taky naučil velice brzy.

moby350.jpgJinak je to šikulka, oba se prohání po dvoře a po zahradě a kamarádí se s okolníma kočkama. Dovedou se ale taky spolu poprat, což musíme usměrňovat ... Ale taky spolu pěkně spinkají, prostě jak mají náladu. Mobyšek vždycky leží a jednu tlapku má natáhnutou dopředu, vypadá to velice elegantně :-). Posílám pár foteček.
Vaše stránky skoro denně sleduju, dokáží mě rozesmát, ale také rozplakat. A také naštvat a to hlavně v tom případě, když si někdo od Vás vezme kočku a na druhý den ji vrací, že v noci mňoukala. To měla jako "štěkat"? Prostě to vážně nechápu. Také se mi párkrát stalo, že se dívám na fotky koček vhodných k adopci a říkám si, ten je tu už dlouho - zasloužil by si nový domov a na druhý den hledím, že už nový domov má. Stalo se mi to naposledy u Huberta, který má už dost roků a teď je v novém hezkém domově.
Vaší práce / myslím všech/ si velice vážím, přeji Vám hodně sil a hlavně všem kočkám nový domov. Mějte se krásně.
S pozdravem
Jana

Další foto z pobytu u nás a z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádhera!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 15. 6. 2015 21:47)

To je superkocouří frajer i ti jeho kámoši!Jen tak dál,vše nejlepší!!!!!

Moby

(marie, 9. 4. 2015 22:18)

pochvala kocourkovi za dobrý vkus

Hodně štrěstí !

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 4. 4. 2015 18:02)

A krásný,kočičí život u hodných lidiček,Mobíku!