Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mona

8. 12. 2013

mona-stranky.jpgKočka, nar. 7/2013

Mona - mourovatá kočička s krásnou kresbou pobíhala 28.10.2013  o půlnoci zmateně po pěší zóně v Hodoníně. Chvílemi běhala ke skupinkám mladých, mířícím na diskotéku, chvílemi se vrhala do výkladů a chtěla dovnitř. Pak zůstala zmateně stát, osamocená a nahlas naříkající, že nemůže najít, kam patří. Je velice mazlivá, ráda leží člověku na klíně, případně ležícímu člověku přímo pod bradou, nechá se hladit a slastně vrní. Je to ale i věčná asistentka a ráda dovádí s ostatními kočkami. Mona neuvěřitelně pečovala o nemocného perského kocourka Axla, fotky v její fotogalerii. Video jak na oplátku pečuje Axl o Monu zde. 8.12.2013 byla Mona umístěna do Blanska, do bytu a za kamarádku bude mít kočičku Micinku.

Fotky Mony  zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, kteří Monu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:
8.12.2013

Dobrý večer..;)
Tož cesta od Vás proběhla celkem v pohodě . Mona  sice mňoukala jak o život , i když jsem ji celou cestu hladil mezi šprušlou po hlavičce , ale to se dalo čekat..;)
Micka doma Monulenku  přivítala syčením jako blázen :-( Dá se říci , že zatím se snaží bránit svoje teritorium a také bedlivě sleduje jak se k ní chováme. Je znát , že žárlí i přesto , že se snažíme Monu nehladit , i když by moc chtěla a my taky  :-) Je to těžké pro nás pro oba , protože se Micka od nás trocha distancuje. Kdykoliv je však možnost, hladíme a chováme ji. Nevydrží moc dlouho a kolikrát zasyčí i na nás.
Snad se vše během dalších dní vystříbří a budou kamarádky . Už proběhl u Moni i květináč , kterej sem čekal , že půjde jako první :-D
Snad bychom byli rádi za radu, jak se chovat k Moně, když se chce tulit. Odmítat ? Je to krutý, avšak když vidíme Micinku , jak nás jakoby nemá ráda.... Nic nedramatizujeme, je jasné, že první den nic jiného býti nemohlo..;) :) Stejně hladíme obě :-D , ale snažíme se dle rad upřednostňovat paní domácí..;)
Záchody mají samozřejmně dva, mističky na vodu jsme dali každé zvlášť a zítra dokoupíme i mističku na kapsičky a jiné dobroty..;)
Mona se vykakala ukázkově do záchodku, ale zapomněla zahrabat náklad,což jsme zjistili velice rychle dle malebné vůňě :-D..Vzali jsme ji zpět na záchod a řekli jí důrazně o zahrabání, což okamžitě pochopila a v klídku jakoby nic zahrabala:-) :-)
Mona je mooooooc přítulná a evidentně se jí u nás líbí . Šmejdí kde se dá a všecko jí zajímá  :-) S tím jídlem u našich hub jste měla pravdu :-D Třebas díky holkám zhubneme  :-))
S pozdravem
Martin a Soňa , Micka a Mona


10.12.2013
Dobré dopoledne Lucko,
tož je to na dobré cestě..;) Máme radost..vélkou..:-) :-) Už včera jak jsem došel z práce ,bylo na Micce vidět , že Monu enem tak zkóší. Už nesyčela.. jen občas jebla přes ocásek a pak nastalo šílené honění po bytě.. :-D Myslíme , že zétra budó kamošky..Micka včera konečně sama došla za mnou a lehla si, vrněla a byla spokojená. Možná proto, že Mona hajala a chrápala taky :-) Sice jí vadí, že dělá Mona stejné rituále jako ona sama a jaksi jí tím prudí...Takže je otázka času až to budou prostě dělat společně :-)
Pěkný den přeji
Martin


11.12.2013
Dobrý večer,
Tak máme vélice dobré zprávy :-) ...Holky jsou prdelky , neudělají bez sebe téměř krok a opakují po sobě všechny možné lumpárny.. :-D Občas se ješče sem tam seknó ,ale oproti neděli je to v přátelské oťukávací náladě.. :-) Je to pro nás všechny každopádně zážitok . :-) Mourinka(tak jsme ji pojmenovali;) je neskutečně žravá :-D jednoho dne sní i nás.. :-))) Celé den požírá granule a na stole nemožeme nechat ani pecen chleba,bo se jej před chvílí pokusila bezúspěšně zcizit i s igelitem :-D :-D Má trocha řídčí kakání,tak sme jí upravili (do spravení bobánků) jídelníček a necháme ji zatím požírat enem granule.Micce to tak funguje a mě taky :-D ;)
Stačí je vnímat..jejich reakce,očka,pohyby, prostě vše......... Zkrátka dělají spolu hodinu od hodiny pokroky a je báječné to sledovat. V příloze přikládám fotku z předsíně při škádlení a odpočinek z obýváku:-)) Zítra obě preventivně opět odčervíme.
Martin & Sonča
Micka & Mourinka


12.12.12013
Dobrý večer,dobró noc Lucko,
Tak k fotkám které zasílám, není nutno dlouhého komentáře :-)....Jsou prostě kamošky...Nádhera..Máme obrovskou radost:-)
Mourinka se zakousla do našich nosánků :-D Hned druhý den do mého.. :-D Dneska do nosánku Sonči :-)) je dokonalá.. :* :-) Lízačky už probíhají v plném proudu :-)


30.12.2013
... v příloze posílám nějaké fotečky...;) Holkám se daří skwěle....prdelky naše milovaný...;) krásný večer a užíjte silvouše..;)

img_20180808_143817.jpg18.11.2018
Dobrý den,
posilám slíbené fotky kočičky Mony, kterou jsem si od vás odvezla před pár roky, snad 2012 ...
Má se dobře, je to malé mourovaté monstrum, přítulné, záškodné, ale velice roztomilé. Máme ji rádi. Možná ji má ráda i její kočičí kámoška Micka, které občas nedá spát. Ani nám občas nedá spát, když v noci přijde a lehne si na hlavu. Ale jak říkám, máme ji rádi! Mějte se krásně, ať se vám daří.
Děkuji za vaši činnost ❤️
Soňa

Další fotky Mony  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

super holky!

(Daniela, 2. 1. 2014 7:50)

jedním slovem-špica holky a super!Jen tak dále,ať se vám všem daří po celý rok 2014 i mnoho let dalších.
Zdravíčko přeje všem Daniela se svou kočkopartou.Mňau

Re: super holky!

(Martin, 10. 1. 2014 17:25)

Moc děkujeme. I my Vám přejeme vše nejlepší do nového roku! Vám i celé kočkopartě posílají pozdravy Mona, Micka, M&S Sobovi

Monula

(Daniela, 10. 12. 2013 8:37)

Dobrý den Martine a Soňo,
těší mne zprávy o Monulce a nebojte,tutově se skamarádí a budete jedna velká parta.Chce to jen trpělivost,hladit obě napřeskáčku,zabavovat je zprvu hračkama-zase aby se zapojovaly obě a bude dobře.Holky si to mezi sebou srovnají.
Přeji hodně lásky a zdraví vám všem.
Krásné vánoce.
Zdraví vás od své kočkoparty Daniela

Mona......

(Daniela, 8. 12. 2013 19:48)

Tak vždy,když koukám na tyto stránky,tak jsem šťastná nad umístěním všech kočiček a kocourků.Teď mne trošku bodlo u srdce,že byla umístěna Mona-věrná a nerozlučná kamarádka a opatrovnice maroda Axlíka!Bojím se,že mu bude moc scházet a on Monulce taky....
Myslela jsem,že se zadaří a tito dva půjdou do nového domova výhradně spolu,moc jsem jim fandila.
Přesto,ale chápu, a jsem ráda za každou kočičku,která nalezne nový dommov u hodných lidí.
Monuulko,moc Ti přeji ať jsi zdravá a šťastná a vzájemně si s novou rodinou děláte jen radost dlouhou řadu let.
Daniela s kočkopartou

Re: Mona......

(Lucka, Kočky SOS, 8. 12. 2013 19:55)

Ále né, Danielo,
Mona je strašné třeštiprdlo a Axl je veliký kliďas. Asi by ho moc prudila.... :-) Ona si k němu chodila jen občas lehat. A myslím, že to bylo tehdy, když mu nebylo dobře. Axl je zdá se v pořádku a Mona si ho už nevšímala.... Bude jí líp se stejně starou ahravou kamoškou. :-)

Re: Re: Mona......

(Daniela, 9. 12. 2013 8:30)

Tak to jsem Lucko ráda!Děkuji.

Mona....

(Daniela, 16. 11. 2013 19:26)

je náááádherná kočička a určitě jedinečná povaha,moc by si zasloužila nejhodnější lidi a šťastný,dlouhý život!
Moňulko,držím pěstičky a moji kočičí mazlíci pacinky ať ti to výjde,jsi úžasná!

Zajem

(Marija Datskova, 5. 11. 2013 18:57)

Dobry den,
Moc se mi Mona libi a mela bych o ni zajem.
Muj email je dat.mar92@gmail.com

Moc dekuji a preji hezky den.

Re: Mona

(marie, 11. 11. 2013 19:29)

Pani Datskova, napište radeji na email Kočky.SOS@seznam.cz.
Tam to paní z útulku určitě přečtou dřív nežli tady.