Jdi na obsah Jdi na menu
 


Monička

25. 1. 2014

monicka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2011

Letošní rok je ve znamení amputací. Po třech klucích (Zachariáš, Felix a Benjamin) jsme tentokrát museli provést amputaci holčičce.
Monička se k nám dostala od naší krmičky. Monička začala chodit na jídlo a paní si všimla, že má špatnou nožku, tlapku, která jí visí na kůži a na nožku nedošlápne. Měla prý i koťátka, ale nepřežila. Postupem času, si na sebe s paní zvykly, tak jsme ji vzaly první na kastraci a po pár týdnech, jsme nožku nechaly amputovat. Musím říct, že Monička jen přede, na žádnou kočku nikdy nezasyčela, je to velice rozkošná, výjimečná a vděčná kočka. Má tak nádherně zelené oči. Ten, kdo si ji vezme, nebude litovat. Je prostě zlatá. 25.1.2014 byla Monička umístěna do Brna, do domku ke kočičce.

Fotky Moničky z jejího pobytu u nás a z nového domova zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že Moničku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

26.1.2014
Dobrý večer,
Monička se seznámila s Růžou a obě jsou na sebe hodné. Monička stále přede, spí s námi v pokoji. Jen jsme ji ještě neviděli jít na bedýnku, tak snad to nedrží. Teď zrovna leží na stole. Lezení po výškách jí nedělá problém :-) Manžel a dcerka ji pořád hladí a krmí ji kapsičkami. Zítra napíšu email zůstávám doma, tak budu mít víc času. Přeji pěkný večer a děkujeme za Moničku.


27.1.2014
Dobrý večer,

Monička si velice rychle zvykla a již druhý den se chová, jako by s námi bydlela odjakživa. Obdivuji, jak používá ocásek jako oporu místo chybějící nožičky. První noc nám spala pod postelí a od druhé již na posteli:-) . Posílám fotky z prvního dne. Přeji pěkný večer.

30.1.2014
Dobrý večer,
Monička si opravdu velice rychle zvykla, doma máme pocit, že je s námi odjakživa. Zaujala pozici jako hlavní kočka a Růženka se jí bez problémů podřídila. Obě kočky jsem na Vaši radu již odčervila a na jaře to budu opakovat. Monička má nádherné kočičí oči a na stavu její srsti a jejím chování je vidět, že se o nalezené - opuštěné kočky staráte s velkou láskou a péčí a že u Vás dostávají tu nejlepší potravu pro kočičí bříška i duši. 
Než jsme si Moničku vzali měla jsem trochu strach, jak to bude bez jedné nožičky zvládat, ale pro Moničku nic není problém, schody, vyskočit si na postel nebo na stůl, vše zvládá naprosto v pohodě. Stále se chce mazlit a já nemám šanci ji vyfotit, jak leží někde v klidu - kdykoliv se přiblížím s foťákem, tak se ihned zvedá a jde se mazlit :-) Moc Vám za Moničku děkujeme a taky za všechnu péči, kterou dáváte potřebným zvířatům.
Přeji pěkný večer

2.5.2014
Posílám nové zprávy o Moničce. Po prvním okukování zahrady těsně u dveří se asi za dva týdny Monička  odhodlala a nyní již lítá po zahradě jako drak. 
Když chce jít domů, vyskočí si na křeslo, z něj na parapet, postaví se na zadní nožku a "tluče" packou do okna.  S kočkou Růženkou se honí po baráku nebo se v naprosté tichosti válejí v jednom chumlu. Někdy je nahoře Monča někdy Růža, ale nikdy si neublíží. Po granulích Orijen cat jsem přešla na Royal Canin a musím říct, že to byla změna k lepšímu. Bohužel se u nás někdo rozhodl trávit jedem kočky, tak nemohu Růžu pouštět ven a jsem ráda, že aspoň Monča může, díky tomu, že nepřeskočí plot chodit na zahradu okusovat trávu. Mohu jen doufat, že to toho traviče přestane bavit a bude u nás zase bezpečněji. Bohužel v těchto případech nám zákony moc nepomůžou. Ještě jednou Vám děkuji za úžasnou Moničku s krásnýma očima a přeji hodně skvělých lidí se srdcem na svém místě. 

26.12.2014
Dobrý den,
na začátek Vám i kočičkám přeji hodně dobrých lidí okolo a šťastnější rok 2015. Udělala jsem pár fotek pod stromečkem, tak Vám aspoň mohu zaslat aktuální. Monička se má skvěle, jak už jsem psala, do rodiny i k naší nahatici Růžence zapadla, jak kdyby s námi byla odjakživa.
Konečně se situace s travičem u nás uklidnila, takže Monča opět chodí několikrát za den ven. Kožíšek má pěkně načechraný a celá se zakulatila.  Kdo Monču nezná a neřekneme mu, že jí chybí nožička, tak si většinou nevšimne, že je jiná. Monča lítá po zahradě jako drak a vyloženě si ty volné prostory pro běh užívá.
Bohužel se jí na břiše udělala boulička. Podle veterinářky je to břišní kýla, ale zatím se prý nemusí nic řešit operativně. Jen kdyby se to zvětšovalo nebo dělalo potíže.
V listopadu jsme se byli podívat na Vaši výstavě kočiček v Brně. Bohužel se mi zatím nepodařilo ukecat manžela na třetí kočce, tak jsme jen pokoupili nějaké dárky. Vaše stránky sleduji cca jednou měsíčně, vybírám si kočičku..... Až to bude možné.  Lilinka je krásná a snad brzy najde hodné lidi, kterým bude dělat radost tak jako dělá náš tripůdek Monička nám.
V příloze posílám pár aktuálních
fotek. A budu ukecávat manžela dál. Ještě jednou přeji hodně podpory.
Mějte se v Hodoníně všichni co nejlépe. Lucka

 

image.jpeg16.12.2018
Dobrý den,
v lednu 2019 to bude pět let, co jsme si od Vás přivezli naši Moničku. Monička vyspěla v klidnou, sebevědomou dámu, která nám dělá velkou radost. Přes den je venku a obhlíží své teritorium a v noci spí doma u dětí v posteli.  Psi a kočky v sousedství ji respektují a Monička jim dělá kontrolora dodávané stravy. Navic svědomitě chytá myši a tak je stále pěkně stavěná, což jí ovšem vůbec nevadí v rychloběhu kamkoliv.
V létě jsme po selhání jater a srdíčka přišli o naši milovanou sphynxí holčičku Růženku. Monička je teď větší mazlík a já hledám novou sphynxí holčičku, která by s námi spala pod peřinou. Není to pro mě jednoduché, protože se mi po Růžence moc stýská. Naháčci jsou návykový, jejich povaha je prostě jiná. Vždycky jsem o Růžence říkala, že je to naše miminko a zároveň maminka.
Od úterý máme doma nový přírustek. Sousedům se v motoru auta zaseklo kotě a dlouho nám trvalo, než jsme ho s pomocí asi šesti lidí dostali ven. V motoru strávilo celou noc a dopoledne a bylo značně vyděšené. Je to klasický, cca 7. týdenní kluk mourek a protože v okolí nevím o žádné jiné mourince než naší Moničce je možné, že si ho přivezli v motoru auta až z Olomouce, (teda jestli je to vůbec možné). Zatím ho mám doma v karanténě, odčerveného a odblešeného a jakmile budu mít testy na FIV a FeLV (Monička je otestovaná a je OK) hotové, tak bude mít na běhání celý dům. Sama jsem zvědavá, jak budou na sebe s Moničkou reagovat.
Snažím se mu najít novou rodinu, ale pokud se mi to nepovede, tak zůstane u nás. Povoleno mám max. 3 kočky, takže jedna nahatice se k nám ještě vleze :-) Ještě ho nechám naočkovat a vykastrovat a na jaře může začít chodit ven.
Moc Vám oběma děkuji za záchranu Moničky a spousty dalších kočičích srdíček a přeji všem, málo vyhozených živých povánočních dárečků.
Krásné a klidné vánoce
Lucka

monicka.jpg13.10.2021
Dobrý den,
moc Vás zdravíme s Moničkou ze Šlapanic. Naše holčička s námi v lednu příštího roku bude už osmým rokem a za ty léta se stala manželovou nejoblíbenější kočičkou. Vždycky říká, že Monička je pravá kočičí dáma a ostatní naše kočky jsou potrhlé. Ač se kdysi víc jak jedné kočce vzpíral, tak nyní máme už čtyři kočky. :-) Moničku, jednoho staršího, cca 10-12 let sphynxe Edíka z útulku, jedno potrhlé koťátko holčičku sphynxe Yukinku s PP a želvovinovou, asi tříletou kočičku Macinu II., která se rozhodla, že se u nás zabydlí a nakonec se jí to povedlo. Původně jsem si myslela, že Macina II. je sousedovic kočka Macina, která chodí k nám na granule, pomazlení a vyspat se. Ale když se mě asi po dvou měsících soused zeptal, co máme za novou kočičku, došlo mi, že není jejich a stala se tak oficiálně i s kastrací, očipováním a očkováním naší kočičkou. Ale pojmenování Macina II. jí už zůstalo.
Pro mouratého kocourka nalezeného v prosinci 2018 v motoru auta se mi (k mému překvapení) podařilo velice rychle najít novou rodinu. Pán si pro něj do Brna přijel až od Prahy. Poslal pak ještě pár fotek a videí, tak doufám, že se klukovi i nadále daří dobře.
Byla jsem s Moničkou u veterinářky kvůli potížím s dásněmi, tak jsem jí nechala udělat kompletní garanční prohlídku. Zoubky má na svůj věk v pořádku, ale bohužel má na dásních chronickou stomatitidu, takže na zánět teď bere na 10 dní ATB. Na srdíčku už má šelest, ale zatím ji to v ničem neomezuje. Rozšířené krevní testy dopadly Moničce na výbornou. Prý má krev jak mladice.
Z Moničky je nyní dáma, která s klidem pozoruje ostatní naše kočičí trhlouše. Ze zahrady už cizí kočky nevyhání, takže máme docela velkou spotřebu granulí, :-) protože se u nás na venkovním krmítku odhadem krmí další 3-4 cizí kočky. Nejspíš jim chutnají naše granule. Ale protože i naše rozmazlená přivandrovalkyně Macina II. se nejspíš krmí i někde u jiných lidí, tak to bereme z humorem. Vždycky se Maciny II. ptám, kde všude chodí na oběd, protože je docela vypasená a přitom u nás odmítá lahůdky jako kuřecí nebo hovězí maso a žere jen granule. :-)
Monička stále i v tomto studeném počasí ráda tráví den i noc venku, tak jsem jí na houpačku kde spává pořídila teplou kukaň, kterou si hned oblíbila a já jsem ráda, že spí víc v teple. Předpokládám, že na zimu bude tak jako vždycky chodit na noc spát domů. A protože jí to v ní moc sluší, najdete v příloze jednu její fotku v kukani.
Lucie

Další fotky Moničky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Obrovskou radost,

(Daniela se svou milovanou kočkopartou, 30. 12. 2018 10:23)

jste mi paní Lucie udělala zprávou o "mojí"Moničce!Jsem opět doslova dojatá,že má Monička tak krásný domov,tak hodné lidičky okolo sebe a že je krásná,zdravá a šťastná,moc ji za mne pohlaďte,zůstat v Miloticích a ve stavu v jakém jsem ji odchytla,určitě by již necapkala po tomto světě......
K tomu maličkému muryškovi,kterého vám osud přivedl do cesty,věřte tomu,že je velice pravděpodobné,že přijel i přes velkou vzdálenost pod kapotou motoru-stává se to běžně v zimním období,že si kočičky zalezou do teplého motoru ohřát tlapky-je to hrdina,ale asi to tak mělo být!Nedávejte ho nikomu,nechejte si klučinu doma a dejte mu prosím stejně krásný domov jako Růžence a Moničce.Dobro se vám určitě vrátí........
Monička bude ke koťátku hodná,je to zlatá,bezproblémová kočička.Já vždy říkám všem, kdo je nervózní,že na sebe kočky nově příchozí vrčí,syčí a nesnáší se vzájemně,aby to nechali na těch zvířatech,oni si mezi sebou vztahy uspořádají,oni to vyřeší a vesměs z prvotních nepřátel jsou nakonec kámoši kteří bez sebe časem nedají ani krok,spí spolu v klubíčku,hrají si,rošťačí spolu.
Přeji všem ve vaší domácnosti jen to nejlepší do roku 2019,stálé zdraví a mnoho lásky,citu a pohlazení.
Zdraví všechny Daniela Jestřábová,Milotice

Jéééééééééééé jsem šťastná,že píše Monička!!!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 26. 12. 2014 20:24)

Dobrý,vánoční večer do Brna,posílám "mojí"Moničce,které jsem dozajista za pomocí úžasných žen z sos Hodonín,zcela změnila život,tím,že jsem ji na sebe zvykla a po čase odvezla k její záchraně.Mockrát si na Moničku vzpomenu jak se má, a manžel vždycky tvrdí"kdyby zůstala tady,už by určitě nežila".Asi má pravdu a já jsem strašně ráda,že je u vás spokojená a žije krásný,kočičí život ve vaší láskyplné rodině.Mockráte za ni děkuji a přeji celé vaší rodině včetně kočiček do Nového roku stálé zdraví,klid a pohodu.A budu se těšit na další pěkné zprávy.Kočičky jsou krásné obě!!!!
p.s.Už vím,že se o stav v jakém byla Monička před amputací nožičky postaral zdejší o pár domů dále bydlící pes-malamut.Ten prý ničí všechny kočky,které dostihne-(zmetek!!!) a Mońulka chodívala přes jejich dvůr zpět ke svým koťátkům,které jí ten prašivec vždycky prý zakousl,dříve či později.To jsem se dozvěděla teprve před časem.Ti lidé u kterých Monička byla a kteří ji měli hlavně proto, aby třikrát do roka rodila koťata,aby si jejich děvče mělo s čím hrát a vozit je v kočárku a aby jí je později pes zakousl,si pořídili další kočičku,stejně krásnou,ale jinak zabarvenou a ta je odsouzená bohužel také jen rodit a to třikrát do roka!!!!!!!!!!!.Já vím,je to možná divné,ale zvykám ji,aby i ona chodila k mým dveřím na papenu a jakmile se oteplí nechám ji vykastrovat,ať se to komu líbí, nebo nelíbí.Nechci,aby byla všem kocourům v okolí terčem a neznala nic než starosti okolo koťátek a ta potom zle skončila.
Pěkný pozdrav a pohlazení Moničce i Růžence posílá Daniela se svými kočičími zlatíčky.

Tisíc nejkrásnějších pozdravů do Brna

(Daniela, 3. 5. 2014 12:15)

posílám "mojí"Moničce z jejího rodného místa,kde bohužel moc pěkného nezažila.Jsem moc a moc ráda,že se holčičko drahá máš tolik krásně a,že Tě mají Tvoji dvounožci moc rádi.Jste dvě nádherný kočeny,tak jen se opatrujte,nikam nechoďte(mimo vaši zahradu a váš domov) a hlavně nic kromě toho co vám dají vaši páníčci nepapkejte,když už se bohužel ve vašem okolí poflakuje imbecil a prašivec co tráví kočky-vrah hnusný!
Budu se těšit na další krásné zprávy o Tobě a Tvojí kamarádce Růžence
p.s.Ještě,pokud mohu,zkuste prosím na netu objednat pro holky granulky Nutram,nebo Josera-ty Moňulce vždycky strašně moc chutnaly,já s nimi krmím kočeny nastřídačku a jsou velmi spokojené a krásné.
Pěkný májový den posílá Daniela+sedm kočičích šńupáčků

jsem dojatá,ale krásně!

(Daniela, 31. 1. 2014 9:49)

úvodní nadpis vypovídá vlastně vše, co cítím,když čtu zprávy o "mojí"Moničce!Opravdu jsem přešťastná,že jsem Moničku nenechala svému vesnickému osudu,svěřila ji do sos Hodonín,kde dostala to nejlepší a byla díky jim zcela vyzdravěná.O péči a lásce,jakou mají kočičky v tamních depozitech již bylo napsáno mnohé-jsou tam opravdu jedinečné a úžasné ženy a jejich láska ke kočičkám nezná hranic a to je skvělé!Zaslouží obdiv a úctu!!!!
Moničko,mám velkou radost,že jsi v novém domově tak spokojená a že Tě tolik milují.
Mějte se všichni krásně.
Daniela a její kočičí zlatička

Díky za Moničku!

(., 26. 1. 2014 22:10)

Také z toho mám velkou radost!
Vilík – ten od Michonneta a Bělinky :-)

Re: Díky za Moničku!

(Daniela, 27. 1. 2014 12:18)

Moc Vás pane Vilíku i oba Vaše kočičí miláčky pozdravuji,doufám,že se máte všichni pěkně a jste zdraví.
p.s.Amálka se nevrátila......nikdy na ni nepřestanu čekat!Daniela

Re: Díky za Moničku!

(., 28. 1. 2014 21:15)

Děkujeme, máme se dobře :-)
Bělinka má moc šikovné pacičky, a také je to velká uklízečka, uklízí přepečlivě nejen záchůdek, ale i okolí misek s krmením, všude musí být pořádek! Lepší hospodyni by si Michonnet nemohl přát, však se taky mají rádi! Časem zase pošlu třeba nějaké fotky.
S tou Amálkou je mi to moc líto, že se nevrátila, dobře Vám rozumím, že na ni nikdy nepřestanete čekat...
A taky moc přeji Moničce že našla domov. A majitelům, že mají takovou kočku, ta jim bude dělat jen radost :-)
Srdečné pozdravy z Potštejna!

"moje "Monička

(Daniela, 25. 1. 2014 20:15)

Chci strašně moc poděkovat těm, kdo si vzali "moji"Moničku a poprosit o obrovskou lásku a opatrování této úžasné kočičky.Já jsem ta, která ji krmila,zvykla na sebe a upozornila na ni dámy z sos,které zprostředkovaly její operaci,léčbu,daly jí lásku(především skvělá pani Tomalová u které v depozitu Monička byla),teplo domova a vše co Monička potřebovala a potřebuje.Já sama jsem si ji ke svým šesti kočičkám vzít nemohla,určitě by se vracela na místa kde to znala,ale již by zde v jejím původním domově nebylo pro ni bezpečno,již odvykla volnému životu a navíc s handicapem, jaký nyní po operaci má,by byla asi lehce zranitelná.Je to skvělá kočička,neznám hodnější kočku a statečnější(mimo Felixíčka,Zachyho a Benjaminka,co také ztratili kus sebe....),kdybyste ji viděli jak se zlámanou,bolavou nožičkou,belhající se vzala vždy kus masíčka ode mne a přes obrovskou zeď se o třech nožičkách dostávala někde ke svým koťátkům,kolikrát již byla nahoře a masíčko jí spadlo,neboť to pro ni bylo hrozně vysilující, ale ona se vracela znovu a znovu s trpělivostí jí vlastní.O svoje koťátka vždy nějak chudinka přišla,bohužel jsem je nikdy neviděla.
Strašně moc děkuji do sos Hodonín za vše co pro ni udělaly a přeji miloučké Moničce dlouhý,spokojený,zdravý a láskyplný život v nové rodině.
Moničko,buď stále tak hodná kočička,nechoď nikam, kde by Ti hrozilo nebezpečí a měj se moc pěkně.Mám Tě ráda a nikdy na Tebe nezapomenu!
Nové rodině Moničky ještě jednou děkuji a budu vždy s nadějí vyhlížet kladné zprávy o životě této zlaté,hodné kočičky.
S pozdravem Daniela ss svojí kočkopartou