Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mourek

22. 11. 2014

mourek300.jpegKocour, kastrovaný, nar. 2011

Mourek je kocourek, který se přitoulal ve Veselí nad Moravou jedné paní na zahradu, paní odjížděla za prací a nemohla si ho ponechat. Mourek je velice společenský a mazlivý kocourek, ostatní kočky nemá rád, o to více miluje lidi. Je hravý, přítulný  a také velký jedlík. Na jednu kočku by si určitě zvykl. 22.11.2014 Mourek našel svůj nový domov na III. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně. Byl umístěn do Brna, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

21.12.2014
Dobrý den ve Zlaté neděli.
 Využívám času před Śtědrým večerem k tomu, abych Vás informoval  o tom, jak se váš "Stříbrný mourek", teď už náš, zabydlel v jeho novém domově, v malém rodinném domku v Brně.

Chci Vám v tomto e-mailu sdělit, jak plním podmínky, které jsem se zavázal plnit v Dohodě o předání a převzetí kočky z hodonínského depozitáře SOS dne 22.11.2014 v Brně - Husovicích.

Jsme přesvědčeni, já i má žena Jana, že se stříbrnému mourkovi, který  teď slyší na jmeno Putzi (Pucek,Pucík,Pucin), v novém prostředí u nás  s námí líbí a cítí se spokojen.

Po počátečním povinném domácím vězení už teď zcela bravurně prolézá kočičími dvířkami, kterých se zprvu obával,

určitě je ještě neznal, na dvorek a na oplocenou zahrádu. Odvážil se dokonce vylézt i na strom a z něho dokonce i na níží stříšku přístavby na dvorku. Z prvních "výletů na svobodu" jsme ho museli napřeď odchytávat. Teď už se vrací sám. I na přivolání se dovede, když se mu chce, vrátit zpět. Směrem do ulice se příliš chodit neodvažuje a když náhodou vyběhne hned se vrací s námi zpět.

Chválíme si ho za jeho čistotnost. Svou potřebu vykonává většinou  na zahrádce a v noci třeba i na  "kočičí toaletě" uvnitř domku. Jeho pelíšek, který jsme u pečlivě připravili zeje prázdnotou, jeho pelechem je celý dům. Pucík se stal prakticky  jeho domácím a my jeho dobrovolnými podnájemníky a služebníky. Už dávno víme, že kočka je osobnost  a umíme se této realitě přizpůsobit.

Přesto, že Pucíka stále vychvalujeme, musíme se zmínit o jeho přehnanému apetýtu. Řečeno slušně a po moravsky -  furt by žral a nejraději maso. Poraďte nám jakou stravu máme, Jeho veličenstvu, nabízet. On sám si ji dovede svou mazlivostí a předváděním se, vynucovat. Za jeho vysedávání a lenošení v našich klínech, při drbání, česání a hlázení, mu rádi posloužíme, ale víme, že to nadále nebude tak možné. V současností váží něco málo přes 5 kg. Jistě nám poradíte jak na to.

Dovedl bych o Puckovi psát dál a dál, i když jsme spolu pouze jeden měsíc, ale nebudu.

Chceme  Vám poděkovat za to , že ho máme. Cítíme velmi dobře, že se u vás měl docela fajn, že žil se sedmi koťaty v zájemné symbióze a byl vychován k správným návykům a že mu nebylo nikterák ubližováno, protože má k lidem, nejen k nám, přítulný vztah.

U nás se bude mít taky dobře. Snad ještě líp. Bude totiž rozmazlován.

Přejeme pěkné vánoce a taky nějaké dárky. My ho už pod stromečkem máme. Je jím sříbrný mourek Pucík.

S pozdravem   Jana a Evžen

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Apetýt

(Eva, 23. 12. 2014 11:51)

Pokud ho unesete v jedné ruce v přenosce, tak je vše OK. Jen pozor na přenosku - jsou stavěné do 4 kg, když se mi v ní nadskočením otočil pětiapůlkilový kotík,tak se dole při prohnutí dna pod tíhou kotíka mříže ocitly ve vzduchu a kotík byl venku!

Gratuluji vám ,

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 12. 2014 23:05)

ke krásnému kocourkovi a kocourkovi gratuluji, k tak prima páníčků,kteří ho mají určitě strašně moc rádi,to jde ze psaní i z výrazu spokojeného Pucíka poznat.
Moc přejeme já, i moje kočkolásečky mnoho,přemnoho šťastných a zdravých společných let,krásná vánoce a vše nej do r.2015.

Re: Gratuluji vám ,

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 12. 2014 23:10)

oprava-KRÁSNÉ VÁNOCE! A snad ještě dodatek,co tak po čase vybrat Pucíkovi v sos ještě kamaráda?!Já vždy tvrdím,že sledovat dvě a více koček je lepší než ten nejlepší pořad v televizi.A kočičí přátelství je úchvatné.

Krása

(H. & spol., 22. 12. 2014 12:44)

Kocour vypadá spokojeně, takže s jeho apetýtem se netrapte! :-)