Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nany a Mušu

19. 9. 2015

nany250.jpegKočka, kastrovaná, nar. 5/2014

Nany a její sestřička Mušu jsou krásné černobílé kočičky, které někdo pohodil v krabici u garáží v Břeclavě. Nany je hravá a roztomilá, do nového domova by mohla odejít spolu s Mušu nebo i ke starší kočičce. 19.9.2015 Nany byla umístěna spolu s Mušu do Brna, do bytu.

Další foto Nany zde.

Nany byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Adéla Blahová. Děkujeme!


Kočka, kastrovaná, nar. 5/2014

Mušu a její sestřička Nany jsou krásné černobílé kočičky, které někdo jako koťátka pohodil v krabici u garáží v Břeclavě. Mušu je bázlivější a pomohlo by jí, kdyby do nového domova mohla odejít spolu s Nany, neměla by být sama. musu350.jpg19.9.2015 Mušu byla umístěna spolu s Nany do Brna, do bytu.

Další foto Mušu zde.

Mušu byla adoptována na dálku, její adoptivní rodinou byli Šumberovi & kočka Čiča, kocouři Ferda a Ondrášek a pejsek Gerry. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

20.9.2015
Telefonická zpráva:

Holky se zatím bojí a jsou zalezlé pod postelí.

22.9.2015
Zdravím Vás,
řekl jsem si, že nebude špatné dát krátké info, jak se chlupáčicím daří.
Celé je to jako den a noc a to doslova. Zatím kočky celý den proleží pod gaučem a tváří se, jako by tu nikdy nebyly. Alespoň jsou tam sestersky spolu. Večer, kdy jsou aktivnější je vytáhneme a zejména Nany je pořádný živel. První se mazlí, což je v jejím podání nádherná podívaná. Včera projevila i velkou touhu si hrát, jen nás neupozornila na to, že to bude 3 hodinový maraton lovení, kdy se jí podařilo unavit jak mě, tak manželku :) O to lépe se nám spalo.
Mušu je zatím hodně bázlivá a snaží se někam schovávat i večer, dáváme jí zatím klid, jen někdy za čas ji zkusíme vytáhnout z jejích skrýší, pomazlit se.. Pak ji dáme na kočičí strom, kde na ni vidíme a zároveň se tam může cítit bezpečně. Uvidíme, snad se do budoucna více osmělí a nebudeme pro ni jenom dvě obludy dělající hluk :)
Hlavní je, že při kontrolním vážení jídla a vody jsou úbytky a záchody taky holky plní, tak věřím, že to bude v pohodě. Očividně jsou to dámy, které se nenechají rušit a proto se těmto činnostem věnují hlavně v noci :)
Za pár dní dám další info, jak se holkám daří.
Přeji hezký den a ať se daří i všem ostatním kočkám
Jana & Michal

4.10.2015
Zdravím Vás a posílám info a pár fotek k Mušu a Nany.
Začal bych asi s Mušu, kde je stav více méně stejný v tom, že si zvolila život pod gaučem. Dřív jsme ji vytahovali a zkoušeli komunikovat, ale zdá se nám, že jí to akorát více stresuje, tak jsme jí dali pod gauč koberec, který si tam tedy tygřice zatáhly v podstatě samy :), ať není na studené podlaze. Důležité je, že z nočních nahrávek se nám potvrdilo, že v noci je aktivní, vyleze a minimálně se napije a nají. A vypadá to, že s čím dál větší chutí. Tak uvidíme, jak to půjde dál, příští týden dorazí feliway, tak nasadíme chemii a snad se to bude pořád zlepšovat. Těšíme se, až nás bude brát jako součást jejího života.
Nany je jiná štramanda. Už se ani neschovává, má velkou chuť si hrát a když se chce pomazlit tak dojde i sama. Je to živel a je s ní sranda :) Už za námi chodí po celém bytě a má neskutečnou vrozenou zvědavost. Je moc hodná a nejkrásnější moment byl, když jsme jednou Mušu ukecali, aby vylezla z gauče, tak jí Nany přišla přivítat! Ať se Vám daří!
S pozdravemJana&Michal&Mušu&Nany

20.10.2015
Hezký den přeji,
posíláme zase nějaké novinky z naší společné domácnosti. Nany už se zabydlela, často nás vítá u dveří a chodí za námi jako pejsek. Mušu změnila místo a z pod gauče se rozhodla přes den žít mezi zdí a gaučem. Snažíme se jí tam nacpat nějakou deku a udělat, ať je její denní místečko příjemné a teplé, jen se rozhodla, že si na nás prskne, když se přiblížíme moc blízko a umí to moc dobře :) Nany by s námi nejradši chodila spát a válela se v posteli, ale rozhodli jsme se, že by měly být ty dvě co nejvíce spolu, tak zavíráme ložnici a necháváme je samotné. A noci jsou jejich. Pořád je tajně natáčíme a nestačíme se divit, jak ty dvě dokáží řádit. Na stromu dávají pořádně zabrat hračkám a pořádně pracují na své kondici, protože se pořád nahání a číhají na sebe. Je to zábavná podívaná, tyhle noční rejdy a jsme rádi, že mohly zůstat spolu a jsou tu s námi, protože se fakt kamarádí. Hlavně se obě myjí, mají velkou chuť jíst a věříme, že se jim tu i líbí. Příběh Fida nás nalívá optimismem, že i Mušu by se na nás mohla přes den chodit alespoň dívat :) Nany za ní občas chodí a povídá si s ní, což dopadlo až tak, že z poddeky vykoukla kočičí hlava, kterou nevidíme často :) Až nás zvětřila, tak se zase zasunula na své místo. Ale je to posun. Snad se to bude posouvat čím dál ke společné denní, nejen noční domácnosti.
Přejeme zdar kočkám i chovatelům!  A přejeme Ať se Vám daří.
S pozdravem
Nany & Mušu & Jana & Michal

Naše odpvěď:
Moc děkujeme za šanci pro Mušu, kdyby zůstala u nás sama, nový domov by nenašla, děkujeme za Vaše pochopení a trpělivost. Vaše Kočky SOS


19.11.2015
Hezký den přeji,
zprávy z domova:
Nany: Nazval bych jí pravidelný dveřní vítač a ranní mazloš. Vítá nás, když přijdeme domů. Snažíme se je naučit nemít strach ze zvonku a tak často, když přijdeme domů, tak krátce zazvoníme, než jdeme dovnitř. A dokonce mi připadá, že Nany na nás bez zvonku občas i kašle a přijde jen když zazvoníme :) Jinak je to domácí mazloš, pořád se lísá a pracovat z domu s kočkou na rukách přes klávesnici je někdy složité. A také je strašně hravá a každou novou hračku řádně otestuje, zda je dost odolná, nebo ji už nemáme kupovat.
Zároveň je to takový provokatér. Když přijde Mušu na ukázku, tak dostane první něco mezi láskyplným obětím a sadistickým škrcením. V těchto řeckořímských chvatech dokáží vydržet i několik minut, dokud je někdo nevyruší. Nany je, myslím si, příjemně zabydlená, jen občas má takovou lekavou náladu a tváří se, že my vlastně nejsme my, ale nějaké obludy a utíká před námi.

Mušu: Jak jsem už naznačil výše u Nany, k překvapení všech - mě, ženy a věřím že i Nany, začala Mušu podnikat výlety. Nejsou úplně pravidelné, spíš podle nálady, ale i několikrát denně vyjde ze svého úkrytu a pohybuje se po celém bytě. Manželka už je pro ni v podstatě součást domácnosti, takový nábytek, který musí obejít a občas se přemisťuje. Ale dnes ráno ji navštívila i v posteli - samozřejmě bez hlazení, třeba zatím, kdo ví. Ze mě má ještě pořád respekt a když se vydá na výlet, jsem pod bedlivým dohledem s dostatečným odstupem, snad se i toto za čas zlomí. Začali jsme si s ní, když je v úkrytu, hrát, reaguje na nás a asi to nechává i ovoce. Jeden večer se nechala po hodině ukecávání dokonce mazlit. Pak se bohužel vyděsila a na ruce manželky je několik drápavých památek na tuhle vrnící chvilku :) Každopádně hledíme vstříc společným zítřkům dalšího sbližování a těšíme se, kam až to dojde a jak moc se s námi sžije. Chvíli jsme dokonce uvažovali, jestli by pro ní opravdu nebyla lepší společnost mnoha koček, kde by byla spokojenější, namísto dvou lidí, ze kterých je ve stresu. Teď už doufáme, že je a bude opravdu šťastná a spokojená i u nás. Zvlášť, když mají opravdu hezký vztah s Nany. Navíc je to krasavice a těžko by se nám už loučilo :)
Držte nám dále palce, stejně jako my držíme všem kočkám. Zdravíme ostatní chovatele a přejeme štěstí.
Nany&Mušu&Jana&Michal

18.1.2016
Hezký den,
Nany: 
Náš macek :) Přijde mi, že roste, jako by z ní myl být slon, nebo pořádná lvice. Se zájmem sledujeme, co z ní vyroste. Pořád je umazlená a milá a sleduje nás, kdykoliv je to možné. A pohyb v kuchyni je pro ni jako semafor se zelenou, musím přiběhnout, protože tady můžu něco ulovit. Hodně rychle pochopila, kde se to maso, co do sebe cpeme dělá. :) Je dost zajímavé, že i jako o dost větší, tak ve rvačkách a hrátkách s Mušu často tahá za kratší konec. Samozřejmě ji taky pěkně prohání, takže to asi dělá schválně, protože nějak nemá potřebu si nic dokazovat. Místo dokazování se radši vyvaluje na klíně :)
Mušu:
Stalo se nečekané, či skoro nevídané. Mušu se začíná chovat jako doma, přestává se bát, když jdeme kolem, dokonce se s námi s radostí baví. Když je v určitých místech a velmi hlasitě na sebe upozorňuje. Napruží ocas a tím hlásí, že má chuť na hlazení. Pořád je to takové poloviční, kdy vlastně neví, která že to její vnitřní část má vyhrát, Zda ta mazlivá, nebo ta utíkavá a schovávavá. Takže hlazení ano, ale raději u toho pochodovat :)  Lépe reaguje na manželku a ráda se jí vyvaluje na klíně. Za mnou chodí do pracovny, sedne si na židli vedle mě, a koukne se stylem - jsem tu, tak pozor, ale lehnu si zádama a budu dělat, že nevidím, že mě chceš pohladit a nechám se hladit, rozumíš? :) Teď čekáme, kdy se nechá hladit na břichu, aniž by z toho měla šoky :)
Silvestr přežily bez obav, báli jsme se toho, ale bouchání ohňostroje vyvolávalo spíš zvědavost, než strach. Trochu jsem to čekal. U koček, které jsme měli dříve a byly mladé, tak to nebyl problém, některé se dokonce chodily dívat do okna. Obavy přišly časem s rostoucím věkem. Uvidíme jak to půjde.. Přidáváme pár fotek, jak se s námi válí :)
Přejeme štěstí chovatelům a kočkám i dalším zvířatům!
Přeji Vám krásný den a ať se Vám i kočkám daří:)
Jana&Michal&Nany&Mušu

19.9.2016
Zdravíme do Hodonína!
Zdá se to jako neskutečné, ale dnes je to už rok, co s námi bydlí naše milé společnice Mušu a Nany. A věříme, že je i co k povídání. Jako první se musíme pozastavit nad tím, jak jsou slušně vychované. Za celou dobu nikdy nešly mimo záchod. Také naprosto perfektně slyší na jméno. Občas říkáme, jestli u Vás neprošly nějakým přísným výcvikovým programem ve stylu: "Ty jsi Mušu, ty jsi Nany a obě cvičně na záchod" :)) Máte tam nějaké takové kočky cvičitelky? :)
Ani nábytek příliš nelikvidují, když pominu drobné nehody a někdy, že škrábnou do gauče. Jsme vděční za jejich společnost a jsme moc rádi, že máme tu čest, je tu mít. Myslím, že se naše čtveřice sešla perfektně.
Začal bych s Mušu:
To už je velká paní domu a taky mazel. Už i ona vítá u dveří. Ve zdraví přežila i naši dvou a půl týdenní dovolenou, dokonce se přišla seznámit se skvělými hlídači, kteří se maximálně starali o jejich pohodlí v době naší nepřítomnosti. A dokonce se přišla podívat a nechala se pomazlit, když se ukázali na návštěvě po našem návratu. Někdy jednoduše na lidi náladu má, jindy se ráda schová pod postel a dělá, že není. Při hraní někdy vypadá trochu jako trdlo, ale viděl jsem ji i naprosto precizně ulovit můru, a rázně zpracovat svými ústy. Takže tohle hraní na ťulu asi dělá jen tak pro zábavu. Je to krásná a můžu říct i sebevědomá kočka. Jsme na ni hrdí :)  Zdravotně je na tom skvěle, jen ta rýma je tu pořád. Z nosu jí pořád vychází tmavá hmota. Asi je to nepříjemné, ale žít se s tím dá.

gauc_spolecne.jpgNany a její životní dobrodružství:
Ta si užila svoje. Po vstupní prohlídce u veterináře jsme zjistili, že má zánět dásní. Léčba příliš nepomohla a bohužel se zánět velmi rychle rozjel. Nic s tím nešlo dělat, přišlo uspání a trhání zubů. Naštěstí se povedlo zachránit alespoň špičáky, ty zatím drží a snažíme se je pravidelně čistit. A sama vypadá, že si zvykla. Následovala rýma a zánět oka. Snad to byly poslední negativní věci, které musela protrpět. Co se týče chování, začala být trochu dominantní. Chápu, že s její velikostí to jde velmi snadno, takže Mušu dost prohání. Asi by bylo zajímavé to srovnat s tím, jestli se tak chovala i u Vás. Abych ale byl spravedlivý, i Mušu ji umí pěkně prohnat. Jinak mi přijde, že trošku zlenivěla. Dřív se proháněla s mnoha kočkami, teď má jenom Mušu a nás, dva lenochy :)) Možná i díky tomu trochu přibrala. Museli jsme po konzultaci s veterináři začít dietu, jídlo vážíme a mají speciální keksy. Ale chutnají jim i tak.
Upřímně se těšíme na další roky, které prožijeme spolu. Pevně doufám, že se jim u nás líbí. Stejně jako nám s nimi. Zvlášť, když je výročí a místo diety si dopřávají maso a kapsičky :)
Ať se daří Vám i dalším kočkám!
S pozdravem
Jana&Michal&Nany&Mušu

8.4.2017
Přeji hezký den,
... gratulujeme k poslední výstavě, byli jsme se podívat a vypadalo to pomalu jako u "vyjedeného" krámu. Přišlo mi, že spousta koček našlo domov.
Za kočky posíláme vzkaz.
Mušu pořád trápí nekonečné rýmy. Každý stres ji vyžene z klidu a rýma se vrátí. Poslední stres byl trochu větší, to je pravda, Proto se nedivím, že je nemocná. Stalo se jí to co Nany asi před půl rokem. Rozsáhlý zánět dásní, operace a aktuálně rekonvalescence. Docela překvapuje tím, že spolupracuje u podávání tabletek, kdy příliš neprotestuje a prostě je spolkne. Nany byla rafinovaná více, polykala tak na oko a když jsme ji pustili, tak tabletku vyplivla. Mušu je teď trochu netykavka, ale jak se z nemoci dostane, věřím, že to bude zase dobré. Měli jsme obavu, že bude pořád zalezlá nebude s námi komunikovat vůbec a budeme začínat zase od začátku. To se naštěstí nestalo.
U Nany se moc nezměnilo, pořád je neskutečně umazlená. Trochu přibrala, což má za následek, že si tolik nehraje, ale je v plánu to změnit. Jsem teď více doma, tak bude častější lovící tělocvik :) Má nějaký konflikt s Mušu. Vždy, když je na klíně a Mušu přijde, že by se přidala, tak Nany prostě odejde. Zatím jsme nezjistili, co se stalo, snad se to brzy vyjeví. Dostává kapsičky spolu s Mušu po úspěšném podání tabletek, tak aktuálně vládne příměří :) Přejeme hodně štěstí Vám i kočkám.
S pozdravem
Jana&Michal&Nany&Mušu

Kočky SOS:
Pro celkové zklidnění se nám osvědčil feromonový obojek a nebo Bachovy kapky, doporučujeme!

3.8.2023
Přeji hezký den,
je to už několik let, co jsem napsal naposledy a od té doby se toho stalo hodně. Zkusím vytáhnout to nejdůležitější ...
Něco málo přes rok od poslední zprávy se nám narodil syn. Trochu nám to rozhodilo společný režim, tak jak byl, ale vše se zvládlo a kočky byly úžasné. Menší statusové "bitvy" se odehrály, ale vše v dobrém a jsem na Nany i Mušu za to velmi hrdý a moc vděčný. Po nějakém čase měla Nany dost výrazné problémy s dýcháním. Nádor. Abych to zkrátil co nejvíce, jednalo se o FELV a nádor s ním byl spojený. Nany se ukázala jako velká bojovnice a přes  operace, několikaměsíční chemoterapii a související léčbu se z prognózy 4 měsíců vyklubaly skoro dva roky. Krásné roky. V době, kdy to vypadalo, že je v remisi a po nějakou dobu se budeme u veterináře jen bavit co půl roku kontrolami, tak jí začala selhávat krvetvorba. Virus ukázal svou sílu.
Důvody proč se tak stalo ..., těžko říct. Narodila se nám ještě dcera, což zase udělalo vítr v zaběhnutém. Nany se k oběma novým přírůstkům chovala úžasné. A je mi to moc líto, ale času bylo ještě krapet míň a to už bylo možná pro Nany, která lidi moc milovala moc. V loni 8 srpna její život skončil uspávací injekcí. A je mi to moc líto. Nám všem. A udělat věci jinak zpětně už neumím.
U Mušu je diagnóza, co se týče FELV stejně nemilosrdná. Naštěstí můžu moc a moc klepat na dřevo a virus zatím spí. A Mušu je skvělá. Je mazlivá, klidná, trpělivá a skvělá k nám i dětem. Někdy nějaký drápek přijde, ale je prostě taková. Patří to k ní a není to nikdy zákeřné, má to důvod. Už i trochu varuje, což je velký úspěch :-) A největší úspěch je, že zvládla stěhování několik měsíců zpět do nového bytu. A já jsem na ni moc a moc pyšný, co se z této stydlivé a ustrašené kočičky vyklubalo za skvělého parťáka. Jsem moc rád, že ji máme. A i když měly někdy vztah velmi napjatý, tak věřím, že je hrdá i Nany, ať už její další cesta vedla kamkoliv.
Nějakou dobu mi trvalo, abych byl schopný napsat, vstřebat to. A rád bych vám poslal jen pozitivní zprávy, ale bohužel se svět točil trochu jinak. Drže prosím, zda máte chvíli volné, palce pro Mušu. Ať ji ten neřád nechá. Protože ji máme moc rádi.
Děkuji a přeji mnoho štěstí vám, kočkám a celému SOS.
S pozdravem Michal


Foto ze společného domova Nany a Mušu zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nany a Mušu

(Mirka L., 23. 10. 2015 19:48)

Jsou překrásné!Přeji hodně trpělivosti,určitě bude lépe a lépe!
Kočičky,máte milující pánečky se smyslem pro humor,to je prima!
Mirka a kočičáci Páťa,Zuzi,Čiki,Šedík

URČITĚ SE BÁT PŘESTANE I MUŠU!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 5. 10. 2015 20:03)

Jsou to nádherný holky,chce to neskutečnou trpělivost,klídek a pěkné mluveníčko na ni,vyplatí se to a uvidíte,že si zvykne a bát se přestane.Je skvělé,že má u sebe Nanynku.Přeji vše nejlepší vám všem.

Zpráva z nového domova

(Michal Grossman, 22. 9. 2015 9:49)

Zdravím Vás,
řekl jsem si, že nebude špatné dát krátké info, jak se chlupáčicím daří.
Celé je to jako den a noc a to doslova. Zatím kočky celý den proleží pod gaučem a tváří se, jako by tu nikdy nebyly. Alespoň jsou tam sestersky spolu. Večer, kdy jsou aktivnější je vytáhneme a zejména Nany je pořádný živel. První se mazlí, což je v jejím podání nádherná podívaná. Včera projevila i velkou touhu si hrát, jen nás neupozornila na to, že to bude 3 hodinový maraton lovení, kdy se jí podařilo unavit jak mě, tak manželku :) O to lépe se nám spalo.
Mušu je zatím hodně bázlivá a snaží se někam schovávat i večer, dáváme jí zatím klid, jen někdy za čas ji zkusíme vytáhnout z jejích skrýší, pomazlit se.. Pak ji dáme na kočičí strom, kde na ni vidíme a zároveň se tam může cítit bezpečně. Uvidíme, snad se do budoucna více osmělí a nebudeme pro ni jenom dvě obludy dělající hluk :)

Hlavní je, že při kontrolním vážení jídla a vody jsou úbytky a záchody taky holky plní, tak věřím, že to bude v pohodě. Očividně jsou to dámy, které se nenechají rušit a proto se těmto činnostem věnují hlavně v noci :)
Za pár dní dám další info, jak se holkám daří.
Přeji hezký den a ať se daří i všem ostatním kočkám

Jana & Michal

Re: Zpráva z nového domova

(Kočky SOS, 22. 9. 2015 10:04)

Moc děkujeme ze zprávu, jen vás poprosím, pište nám zprávičky o holkách na náš email kocky.sos@seznam.cz kam můžete případně poslat i fotky. Zprávy my pak zveřejníme na této stránce výše. Děkujeme a těšíme se.

Re: Zpráva z nového domova

(Jana, 23. 9. 2015 10:13)

Je super, že jste si je vzali spolu! Určitě vám to svojí láskou oplatí, ať se vám všem čtyřem daří! :)

Holčičky,hodně štěstí

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 21. 9. 2015 11:27)

V NOVÉM DOMOVĚ SE MĚJTE MOC KRÁSNĚ A ŽIJTE DLOUHO,ZDRAVĚ A V LÁSCE!