Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nora 02 a Zora

29. 8. 2018

nora3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2017
Umístění:
depozitum Hrušky

5.12.2017 - Dnes jsme přijali dvě opuštěné mladé kočičky, nalezeny v Lužicích, Dostaly jména Nora a Zora. 15.1.2018 - Nora je pěkná černá kočička, z počátku bude trošku nedůvěřivá, ale když si zvykne, ráda se mazlí. Nora a Zora jsou na sebe dost fixovány a bylo by krásné, kdyby mohly do nového domova spolu. 29.8.2018 - Nora a Zora odjely do společného domova, do Uherského Brodu, do domku.

Další fotky zde.

Nora byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Kristýna Dohnálková. Děkujeme! 

zorka2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2017
Umístění:
depozitum Hrušky

5.12.2017 - Dnes jsme přijali dvě opuštěné mladé kočičky, nalezeny v Lužicích, Dostaly jména Nora a Zora. 15.1.2018 - Zora je pěkná kočička, z počátku bude trošku nedůvěřivá, ale když si zvykne, ráda se mazlí a je hodně upovídaná. Zora a Nora jsou na sebe dost fixovány a bylo by krásné, kdyby mohly do nového domova spolu. 29.8.2018 - Nora a Zora odjely do společného domova, do Uherského Brodu, do domku.

Další fotky zde.

Zora byla adoptovana na dálku - její adoptivní rodinou byli Věra Albrechtová, syn Jenda a kocouři Vendelín a Mazlík. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

30.8.2018
Zdravím do Hodonína,
posílám info z nového domova Zory a Nory. Včera po příjezdu a otevření přepravky Čičiholky chvilku zkoumaly nové prostředí a asi po třech minutách zalezly pod postel, kde měly přípravený "čičibunkr". Po chvilce vylezly z ukrytu a zčaly se obě mazlit jako by jsme se znali od narození :-).
Jsou to opravdu zlatíčka, a co je opravdu až neskutečné, jak jsou na sebe obrovsky vázané!
Když jde Zora na okno Nora ihned za ní, Nora jse jde mazlit Zora musí taktéž, když jedna někam jde ta druhá hned jak ocásek za ní :-), jako by byly svázáni nějakým "neviditelným řetězem" či co...
Jinak už jedly, jen Zorka by mohla trochu víc (vylíže jen šťávu), záchodek používají, no prostě paráda... Moc vám za holky děkuju a příště pošlu nějaké fotky.
Franta

23.9.2018
Dobrý večer,
posilám pozdrav a nějaké fotky od Zory a Nory. Kočičky se mají parádně po všech stránkách...
Jsou to takový dva neposední čerti co se nikdy neunaví, hlavně Zorinka, která je mimochodem nejukecanější ženska s kterou jsem se kdy setkal :-). Asi před dvěma týdny jsem jim zpřístupnil výběh, mají z něho obrovskou radost, hlavně z vyhřívání se na sluníčku a různých lezoucích/létajících kořistí :-), ale dávají najevo že by chtěly i víc, tak počkám ještě alespoň týden a vypustím ty tygry do celé zahrady... Mějte se moc pěkně a zas se někdy ozveme. Moc děkuju za ty dvě tornáda :-)
Z+N+F

10.12.2018
Zdravíme Kočky SOS!
posíláme zprávy z Bratrstva (sesterstva) kočičí pracky Zory a Nory :-). Kočičky se mají parádně, chodí už nějakou dobu ven, kde jsou naprosto spokojené. První hodiny po vypuštění do zahrady jsem myslel, že si holky uženou zápal plic nebo tak něco, protože asi tři hodiny v kuse jenom běhaly, naháněly se, skákaly po stromech/střechách apod. nemohly ani dech popadnout a z tlamiček jim vysely jazýčky jako nějakým bernardýnům :-), no prostě sranda. Naštěstí se už vyblbly (trochu), a myslím že už to tam mají všechno pod drápkem...
Byli jsme i u veterináře na preventivní kontrole, kde jsem je také nechal rovnou přeočkovat...
Jinak holkám chutná, baští všecko co jim dám, dokonce Nora přestává být vegetariánkou a baští i maso! dříve k masu jen přičichla nebo ho maximálně olízla...
Tak se tam mějte moc pěkně, a přejeme vám dvounohým i čtyřnohým krásné svátky!
 F+Z+N

29.5.2019
Dobrý den,
posílám pozdrav od Zory a Nory. Holky se mají parádně! Svou první zimu zvládly na jedničku, dokázaly ve sněhu řádit dlouhé chvíle a když se vyblbly, tak šup do vyhřívaného pelíšku :-).
V lednu nás také u Nory pár týdnů potrápil zánět v očku, ale ATB to naštěstí pořešila a už je naprosto zdravá...
Teď si holky užívají jara plnými doušky. Jsou to výborné lovkyně, většinu kořisti nosí domů a vždy mi taky slušně nabídnou jestli nemám náhodou hlad :-).  Také někdy pořádají "teritorální výměnu názorů" s místnimi domorodci, takže občas přijdou s nejenom šrámem "na duši", ale myslím že už se to uklidnuje, bohužel to také patří ke kočičímu životu... Jinak jsou to skvělé pomocnice, které všemu rozumí a snaží se mi se vším pomoct :-), nejlépe když se při práci sehnu a obě mi skočí na záda a diktují mi co mám dělat :-). Tak se mějte moc dobře a my se zas ozveme.
 F N Z

mensi3.jpg4.9.2020
Dobrý den, zdraví Nora, Zora a Franta,
předem se omlouvám, že píši po tak dlouhé době, ale jsem více jak rok bez internetu a jak člověk není "na síti" tak na tyhle věci nemyslí :-(, ale slibuji že se polepším :-).
A jak se kočičáci mají? Myslím, že spokojenější a šťastnější čičiny neznám!
Přes den většinou blbnou na zahradě, lozí po stromech /střechách nebo si jen tak válejí šunky, nejraději v borůvkách bo fíkovnících, nebo jen tak v trávě (tu také neustále konzumují jako králíci, nejraději ale mají, když si je vemu na klín a stébla jim dávám k tlamce :-).
A když se začne stmívat, začíná "noční šichta" to se vyráží na lov, a když se zadaří, a že se skoro vždycky zadaří, nosí si navzájem úlovky ke konzumaci/tréningu do chaty (obvykle kolem 5-ti myší), takže první co ráno dělám je, že uklízím myšky, nebo spíše jejich zbytky :-).
Od minulého léta mají také novou kamarádku v teritoriu. Z důvodu rekonstrukce bytu jsem byl přinucen dát na prázdniny k Zorce a Norce svou bytovou postarší kočku Bělinku (11 let), bohužel z dvou plánovaných měsíců se
rekonstrukce protáhla na měsíců 11. Bělince se tam ale tak zalíbilo, že jsem jí tam už nechal ... Kočičáci si na sebe cca po třech měsících krásně zvykli, 3 měsíce to spíš trvalo Bělince, Zoře Noře to trvalo tak 3 týdny, ale teďkom už to jsou naprosté parťačky co si nosí navzájem myšky a spinkají spolu v pelíšcích... :-).
Co jinak dodat, jsou moc spokojené a pěkně vyrostly Zorka má 5,3kg a Norýsek 4,8kg. Nora je čert duchem i tělem a neustále ztrácí obojky proti klíšťákům, minulý rok ztratila 4, tento rok už 2, přitom ostatním stačí obvykle 1 na sezonu, čertica jedna :-).
Tak se mějte všeci moc pěkně a my se zase ozvem, tentokrát už dříve :-).
P.S.: Přikládám pár fotek a dvě videa ...
Z N B F

p1240358.jpg17.4.2021
Ahoj!
Zdraví Zora, Nora a Běla.
Hlásíme, že se máme pořád stejně skvěle a že se toho moc nezměnilo, jen práce nám přibylo ... zastáváme každá na zahradě už nejméně tři pracovní pozice!
Deratizujeme: prakticky od rána do večera. Security: uhlídat to naše teritorium je docela fuška, někdy dojde i na ostrý zásah. A v neposlední řadě Zahradnice: přehrabujeme a vyhrabujeme neustále záhony až nás packy bolí, no prostě hrůza, práce až nad uši a kapsiček furt stejně... Ještě, že se s náma páníček pořád tak mazlí, to nám ta fuška vždy pak lépe utíká :-) .
Z-N-B

 

mensi.jpg22.11.2021
Ahoj! Zdraví Vás Zora, Nora, Běla a věrný kočičí poddaný Franta :-).
Posílám pár fotek tej mojí čtyřnohé bandy. Vše je více či méně při starém. Kočičáčci jsou zdraví a pořád stejně divocí, když Zorku s Norinkou chytne hravá/honěná není jim nic svaté :-(, kolikrát si říkám, jak mohly u vás v útulku vydržet 1/2 roku a neudělat vám z něj kůlničku na dříví :-) ...
Jinak jsou moc moc spokojené, k narozeninám dostaly novou izolaci do chaty, dvoumetrové škrabadlo, stropní pochoz na řádění, no jak říkám, ty tři se mají líp jak já. Jejich celodenní náplní je lov všeho živého či neživého, jídlo, válení se a spaní ve všem možném i nemožném a v neposlední řadě, řádění, s Bělinkou, občas jenom kroutíme hlavou (Bělka už je postarší dáma), co vyvádí a kde  pořád berou tu energii.
Tak sa mějte moc pěkně a my se zas ozvem.
N+Z+B+F

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář