Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oskar 06

15. 8. 2014

oskar300.jpeg

Kocour, nar. 4/2014

Oskar je 4 měsíční kotě, které někdo odhodil za Brnem do lesa. Dostal se tak k nám  a měl velké štěstí, po pár dnech jeho pobytu u nás, si přišla paní vybrat parťáka pro svého kocourka a odnesla si Oskárka. 15.8.2014 byl umístěn do Břeclavi, do bytu ke kocourkovi Ríšovi.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

16.8.2014

Dobrý den,
posílám fotky Oskara a taky jeho snad nového kamaráda Ríši. Oskar byl hned v pohodě, čím vylezl z přepravky tak vrněl, hned se vydal na
průzkum. Ríša ho nedůvěřivě pozoroval, a za chvíli ho začal nahánět a tak je to doteď. Oskar by byl raději v klidu a spal, ale Ríša je
pokušitel a pořád ho bere do kravaty. To na něj Oskar pak už vrčí a občas syčí. Teď konečně oba spí a Ríša se už nechal i pomazlit, tak se
to snad uklidní...

2.9.2014
Pěkný večer přeji,
tak pár zpráv o kocourech - nemoc se - zdá se - překonali - už řádí jako černé ruky, dělají průlety celým bytem a nebo dovádí na gauči :-) I když teď mi svorně leží oba na klíně, motorky jim jedou a já bohužel nemám po ruce žádný foťák, abych je vyfotila :-) Oskar ještě dobírá antibiotika, ale to už jen, abysme nic nepodcenili-ještě nemá úplně zahojený jazýček a trošku se mu nechce skákat, tak byly obavy, jestli mu to nešlo do kloubů. Když se vracím z práce, tak na mě oba vykouknou z jednoho křesla jako akvabely. Oskar je pořád přeborník v rychlosti vyjezení misky, tak je na jídlo pro jistotu odděluji, protože by se Ríša vůbec nenajedl. Ten měl pár dní, kdy jsem ho ani na syrové maso neutáhla, ale už je zase při chuti. Oba jsou velcí mazli a jak se dojde pomazlit jeden, netrvá dlouho a přidá se druhý - aby o něco nepřišel. Oskar je taková "ragdollka" - co ten si nechá líbit - ale v soubojích si s Ríšou nezadá - naopak, je to obvykle Ríša, který nakonec kvikne, že už je toho na něj moc. Ale je to super, že se mají. Ríša  byl dřív takový můj ocásek - asistoval opravdu u všecho, teď blbnou spolu a mám z toho moc dobrý pocit, že má parťáka. A hlavně - to musím raději zaklepat - nemají náběhy na ničení věcí (když pominu běžné opotřebení drápkama) - nelozí po poličkách a stolech, kde je pořád co ke shození - zkrátka se nenudí. Byl to dobrý výběr - i přes ty počáteční komplikace, ale možná že to, že jsme si Oskara odvezli, mu zachránilo život. Chci si u Vás ještě jednu kočičku adoptovat, ale měla jsem toho teď víc než dost doma i v práci, tak jsem se ještě nedostala k tomu, abych to uskutečnila, ale v září to už určitě zvládnu.
Tak, nakonec jsem se pro foťák přemístila a pár fotek posílám - všechny jsou ležící, spící - ale to proto, že zachytit je v akci je téměř nemožné :-)
Děkuji ještě jednou moc za podporu a hlavně za Oskara :-) Romana

15.9.2014
Posílám i pár fotek - koupila jsem jim škrabadlo až do stropu a na odpočinek už křesla nejsou v kurzu - nejraději hnízdí úplně nahoře a když se nedomluví, kdo bude na nejvyšším postu, tak se tam vecpou oba :-) Tak aspoň že si rozumí. Zatím kocouři pořád průjmují, dávám jim už asi pátý den Smectu, Ríša už byl docela dobrý a dneska zase všechno nanovo....
Nevím, jestli je ten průjem následek antibiotik a nebo je to něco horšího - co jsem četla, může to být kde co. Zkusím někde koupit ještě Probican a uvidím.
S paní domluveno, že přijede k nám do Hodonína na veterinu.

1.1.2015
Kluci kastraci přežili, zdá se, bez větší újmy - Ríša je cíťa, tak to nesl hůř, dřív se probudil a pak utíkal před lidma, ale to se brzo spravilo. Oskar toho prospal mnohem víc a navíc je to větší flegmatik. Už včera to byli zase mazli, i silvestrovské bouchání ustáli bez traumatu, tak už nás další nepříjemnosti snad nečekají. Děkuji Vám ještě jednou moc za pomoc při té kastraci. Jsem ráda, že to máme za sebou.

Posílám pár fotek, jak jsem slíbila. Na nich podle mě není moc vidět, jaký je Oskar kus kocoura, přijde mi spíš šlachovitý, tak nevím, kde se ta kila berou. Když jsem je před kastrací převážila, tak měl Oskar 4,7, Ríša 4,1 kg. Ale když je vážily holky na veterině, tak prý mají 5,6 a 5,1.... Tak to vůbec nechápu. A když jsem ale zkusila znovu převážit Oskara po kastraci, tak měl 4,5 kg na mojí váze, tak nevím. (A na váhu
jsem hodila dvoukilové činky a zvážilo to přesně 2 kg, tak nevím, kde je chyba. Každopádně tlustí prý nejsou, ale v dobré výživové kondici, tak o ně nemusím mít obavy. Ale budu je trošku víc hlídat, hlavě Oskara.
Mějte se krásně a zatím nashledanou :-) Romana

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Probican

(Honza, 16. 9. 2014 6:38)

Dobrý den,
Probican je sice hezká věc, ale především nechte laboratorně vyšetřit hovínka. Možná budou kluci potřebovat cílenou léčbu.

Re: Probican

(Kočky SOS Hodonín, 16. 9. 2014 14:59)

Jak je pod zprávou uvedeno, dnes jedou na veterinu k MVDr.Vičarové :-)

Pěkné

(H. & spol., 15. 9. 2014 23:01)

Jak jsou ti dva spolu v jednom pelíšku, to je moc hezké. Naše kočky se respektují, ale že by spolu partily, to ani náhodou.