Jdi na obsah Jdi na menu
 


4 hodonínské plašanky

13. 1. 2007

ObrazekObrazek

V prosinci 2006 se na nás obrátila paní, že má strach o další osud 5 koček, které u svého domu krmí a místní lidé je tam nechtějí. Kočky jsme vzaly k sobě. Jedna z nich - Micka - byla ochočená, ale zbylé 4 byly plaché, zvyklé na život venku a bylo jasné, že v našich depozitech dlouho zůstat nemohou. Hledání nového vhodného místa, kde by mohly dál žít, nebylo vůbec jednoduché. 13.1.2007 jsme je odvezly na statek k Agátě Grey, která pro ně na svém statku připravila voliéru, kde je bude první měsíc, než přivyknou na nové prostředí, držet zavřené a poté je vypustí do výběhu a bude je krmit.

ObrazekObrazek

Obrazek

Celkem jsme ten den najely 600 km - 300 km tam a 300 km zpět. Věříme však, že plašankám u Agáty bude dobře a že jsme pro ně udělaly, co jsme mohly.

VoliéraObrazekPříprava před vypuštěnímObrazek plašanek
Obrazekv zateplených boudičkáchObrazek
ObrazekloučeníObrazek

Agátě za její pomoc velmi děkujeme. Naše plašanky se u ní budou jistě mít moc dobře a kolem sebe budou mít tolik volné přírody, o níž se jim na hodonínském sídlišti ani nesnilo.

Kocoura už to v boudičce nebavilo, a tak se ještě během naší přítomnosti vydal na průzkumObrazekzahrada před voliérouObrazek

Zprávy od Agáty:
24.1.2007:
Agátka číhala, až vyčíhala:-)!!!
V šeru, ve sněhu obcházela okolo voliéry , lákala na masíčko a pomalu ale jistě odlovila pár záběrů - přikládám.
Jsou plaší, divocí, ale chutná jim a temperament mají excelentní!

ObrazekObrazek

Obrazek


18.5.2008:

Fotografie z nového domova hodonínských plašanek najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Z kočiček se stali mazlíčci a už vůbec nejsou plaché.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aga

(Plašulindy, 19. 3. 2007 9:01)

22.2.2007: I já díky - ostatně, ani já bych dobrovolně neopouštěla plné misky v příjemném prostředí ...
Prozatím považuji za úspěch i skutečnost, že se s ostatními kočičími kolegy a kolegyněmi vzájemně respektují - žádné boje, žádné nesváry ...
Tak ať nám to vydrží !

Plašanky

(Vaculovičová Gertruda, 19. 3. 2007 9:01)

21.2.2007: Děkuji za Vaše milé zprávy. Mám jen potvrzeno, že od dobrých lidí kočky neutíkají, mají se dobře a rády zůstávají, Jak si zvyknou i na ostatní bude vyhráno, ale doufám, že už teď jste vyhrála.....

Plašanky

(Kočky SOS, Naďa+Lucka, 19. 3. 2007 9:00)

21.2.2007: Agáto, moc děkujeme za dobré zprávy. Je vidět, že se u Vás naše plašanky mají výborně. Jsme moc rády, že adaptace proběhla bez problémů a moc Vám děkujeme!

Plašule - nové hlášení

(Aga, 19. 3. 2007 9:00)

Jelikož se blíží jaro, a plašule lákala příroda a pohyb,závistivě pokukovaly z voliérky na své kočičí kolegyně, a jelikož od 13. ledna již uběhl měsíc a pár dní,dostaly Valentýnský dáreček - byly vypuštěny na zahradu v napjatém očekávání věcí příštích - přece jen, něco si prožily, ale jelikož se v provizorním zajetí s plnými miskami tvářily vcelku spokojeně, nebyl důvod to oddalovat ... pravda, první den nebyly k vidění, trochu nervozity se hlásilo,přece jen - ale druhý den byly objeveny - zabydlely se hned vedle ve stodole pod stavebním materiálem - Zrzek se flákal dva dny, ale večer už kolektivně trefily k misce. Jídelní rituál probíhá večer - jako ideální vidí půlnoc ( že by měly hodinky ? dvakrát za sebou byly v tuto dobou baštit ). Vytvořily dva tábory - ty dvě z horních fotek jsou pořád spolu - a druhá polovina kolektivu vegetí "za rohem".
Zatím žádné rvačky s původními obyvatelkami -
ani žádné kočičí stížnosti k mým uším nedoléhají ...
Inu, kočky jsou chytré, stará pravda ...

Plašanky

(Vaculovičová Gertruda, 19. 3. 2007 8:59)

20.2.2007: Paní Agáto, co nového u Plašanek, jsou již 6. týden nebo dokonce 7. týden u Vás, jaká je reakce od nich na Vás?

plašule

(Aga, 19. 3. 2007 8:58)

23.1.2007: Zdravím jak paní Gertrudu, tak všechny ostatní, kterým nejsou kočičí osudy lhostejné. Kočindy jsou v pohodě, ale ta neočekávaná vichřice je vyděsila stejně jako nás všechny, vzhledem k tomu, že jsme byli dva dny bez proudu, jen vítr a déšť kolem.
Takže většinu času stále tráví v boudičkách či za nimi, nicméně dobrůtky z misek pravidelně mizí a písek na kočičí toaletě je pravidelně prohrabován - z čehož vyplývá, že tělo ani duše nestrádá ;-)
Věříme, že další vichřice se v dohledné době nepřižene, a že si budou moci vesele užívat přírody na zahradě, kde je dost místa pro všechny.
Krásný kočičí den přeji.

plašanky

(Vaculovičová Gertruda, 19. 3. 2007 8:58)

23.1.2007: Jak se daří kočičkám a kocourkovi v novém prostředí? Jsou spokojené?
Děkuji za odpověď. Zdraví Vaculovičová