Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pluto, mainský mývalí kocour

11. 12. 2013

img_9569-str.jpgPluto, mainský mývalí kocour, nar. 2008

Jednoho dne se nám ozval pán, že potřebuje pomoct umístit mainského mývalího kocoura. Narodilo se jim mimino a kocour na ně syčí, je žárlivý. Jely jsme se tam podívat a viděly jsme obrovského dvanáctikilového kocoura, ze kterého sálalo sebevědomí. Kocour na sebe moc nechtěl nechat sáhnout a zjistily jsme, že má velice splstěnou srst na břiše a mezi zadníma nohama. Muselo ho to velice táhnout. Na veterině, musel být v narkóze ostříhaný (moc děkujeme za ochotu a bezplatné ostříhání Kosmetickému salonu pro psy) a při té příležitosti se mu vyšetřilo i srdce na HCM, na což toto plemeno trpí. Pluto byl zdravý, ostříhaný a čekaly jsme, jestli se mu uleví a přestane být tak nevrlý.
Pán řekl, že je vidět, že je mu líp, že se dá pohladit i na břichu, ale přesto své rozhodnutí nezmění, má strach o dítě.

Postupem času, jsme zjistily, že Pluto byl vlastně už u třetího majitele. Poprvé ho dala pryč paní, která byla těhotná, podruhé ho měl mladý muž, Pluto tam strávil dva měsíce pod postelí, nechtěl na sebe nechat šáhnout, tak putoval k třetí rodině, kde byl rok a půl, než se narodilo mimino.
Oslovili jsme naši sponzorku, chovatelku mainských mývalích koček zda neví o někom, kdo by si Pluta vzal. Chtěly jsme pro něj zkušeného chovatele a už opravdu trvalý domov. Paní rozhodila sítě a nakonec našla paní až z České Lípy, která má s kočkami zkušenosti. Pluto je už v novém domově a má se báječně. Pluto byl umístěn 9.12.2013 do České Lípy.

Fotky Pluta z původní rodiny, veteriny a nové rodiny zde.


Zprávy z nového domova:


10.12.2013
Dobrý den všem v útulku.
Kocourek převoz zvládl dobře. Když ho doma pustili z bedýnky, byl vystrašený, aby ne, doma bylo asi 6 dospělých, 2 děti, čert a Mikuláš.
Pak ale se začal rozkoukávat. Našel si pohodlné křeslo, potom gauč, začal očichávat perského kocourka a dokonce se ho zatím bojí, nebo spíš má z něj respekt, takže na nikoho tu nevrčí. Zpočátku byl trochu usyčený, ale během pár hodin už se nechal i pohladit. A včera už vlezl Janině do postele.
Janina má doma obyč. Kocourka Máťu, pak perského Jerry, kterého někdo nechal na veterině a prý byl velice problémový. U Jany se má skvěle a zapadl do rodinné smečky. Jana má dvě děti, syna v 5. třídě Vojtu a Radunku, která chodí do 1. třídy. Oba od malinka vyrůstají se zvířátky. Žádné tahání a vynucené mazlení se nekoná. Všichni kocourka Pluta respektují a nechávají mu svobodný prostor. Byli z jeho velikosti velice překvapeni, ale jinak jsou z něj nadšeni a určitě se u nich bude mít velice dobře. Vaše fotky jsem Janině přeposlala, aby viděla, jak jste se o kocourka postarali.
Také se mi zdá, že byl celkově tak nějak zanedbaný, ale asi se mu moc už nevěnovali a on to moc dobře věděl, nebyl tam asi moc kontakt s rodinou. (naše poznámka: oni se ho vážně báli, a my už potom taky
J )
Ale pan majitel byl velice fajn a měl radost, když jsem mu zavolala o Plutovi, jak se dobře adaptuje. Takže Pluto vypadá spokojeně, myslím, že se s novou rodinou dobře zabydlí a bude spokojen. Posílám vám dvě fotky, které zatím nafotila.
Až budu mít další informace, určitě vám dáme zase vědět.
Zdraví  Radka

6.3.2014
Formou komentáře pod příspěvkem:
Kocourek Pluto se velice dobře zabydlel ve své nové rodině. Našel tu nové kamarády a to Vojtu, se kterým spí v posteli, Janičku, dospělou Janu-paničku, dále kocourky Máťu a Jeryho. A ještě objevil velice zajímavá morčata, se kterými rád lehává v bedýnce na seně. Zapadl do rodiny, kde ho respektují a dopřávájí spoustu lásky a péče. Všechny vás moc zdravíme !!! Radka Tomsová - zprostředkovatelka předání kocourka do nové rodiny.

20.4.2016
pluto270.jpgDobrý den,
Pluto se má moc dobře, na celou rodinu si zvykl, nejvíce se sblížil s Raduškou, s tou spí v posteli. Ale když si do rodiny pořídili psa Miju, je to americký bulteriér, tak toho tedy Pluto miluje nejvíce.
Úplně pookřál. Je jak vyměněný, nemá už ty své chvilky, kdy si prostě zalezl někam do kouta a nechtěl být rušen. Nyní je stále s Mijou, spí spolu v pelíšku, honí se po bytě a tak podobně.
Myslím, že Pluto našel co potřeboval. Všichni ho milují a respektují a on je moc spokojený.

Zdraví vás Radka

 

4.11.2016
Dobrý den vážení!
Posílám vám fotečky kocourka Pluta. V rodině, kde žije, se narodila Adélka. Plutík se stal také jejím strážcem a kontrolorem, aby bylo s Adélkou vše v pořádku.

pluto220.jpgPlutovi se daří moc dobře, je velice spokojený, jeho miláčkem a spřízněnou duší je Raduška. Kocourek je stále zdráv a ve velice dobré kondici.
Zdraví Radka

 

 

 

Fotky Pluta z původní rodiny, veteriny a nové rodiny zde.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kocourek Pluto

(Radka Tomsová, 6. 3. 2014 17:30)

Kocourek Pluto se velice dobře zabydlel ve své nové rodině. Našel tu nové kamarády a to Vojtu, se kterým spí v posteli, Janičku, dospělou Janu-paničku, dále kocourky Máťu a Jeryho. A ještě objevil velice zajímavá morčata, se kterými rád lehává v bedýnce na seně. Zapadl do rodiny, kde ho respektují a dopřávájí spoustu lásky a péče. Všechny vás moc zdravíme !!! Radka Tomsová - zprostředkovatelka předání kocourka do nové rodiny

Re: kocourek Pluto

(Lucka, Kočky SOS, 6. 3. 2014 23:55)

Dobrý den Radko,
máme z Vaší zprávy velikou radost. Šikla by se nám fotka Pluta s morčaty! :-)

Re: Re: kocourek Pluto

(Radka Tomsová, 12. 3. 2014 13:51)

Fotku vám dám fb. Plutíček vám poslal 500 Kč, takový malý příspěvek na kastrace.

Re: Re: Re: kocourek Pluto

(Kočky SOS - Alena, 13. 3. 2014 18:47)

Plutíčku moc ti děkujeme za příspěvek na kastrace pro kočičí kamarády, už ho máme na účtě. Měj se hezky a zase nám někdy napiš a pošli nějakou hezkou fotku s kamarády.

Re: Re: Re: kocourek Pluto

(Plutova 1., 11. 6. 2014 22:21)

Dobrý den, chci Vám všem mocc poděkovat za Plutíka. Přečtení jeho příběhu jsem oplakala.Chtěla jsem pro něj najít nový domov,poněvadž jsem otěhotněla a zdravotně jsem neměla na to se o něj dále stejně kvalitně starat.... brala a beru to jakou velkou prohru..... o to víc,že o miminko jsme přišli....jsem nesmírně šťastná,že se Pluto má moc dobře a po své cestě nakonec našel svého úžasného pánička... My po dalším pokusu máme doma ročního chlapečka .....ještě jednou Děkuji Plutova 1.pánička....

Re: Re: Re: Re: kocourek Pluto

(Alena, Kočky SOS, 12. 6. 2014 9:03)

Dobrý den, ano Pluto si toho hodně prožil, od Vás v novém domově pobyl asi 1 měsíc, a pak šel do dalšího domova- viz.příběh v legendě. Už toto muselo pro něho být strašně stresují, a musel cítit strašnou zradu. Až ted je konečně šťasný a mají ho všichni moc rádi. Myslím, že ted už víte, že ikdyž žena otěhotní tak není třeba se kočičky zbavovat, pro ženu ani miminko žádné nebezpečí nehrozí. Pokud kočička těhotensví s Vámi prožívá, tak má potom i jiný vztah k narozenému miminku. Víte, kočičky by se neměli darovat, měl by se brát nějaký poplatek, tím se protřídí zájemci. No hlavní je, že Pluto je spokojený a všechno dobře dopadlo. Blahopřeji k narození chlapečka.

Náš mazlíček Pluto

(Jana Krajňaková, 12. 3. 2014 20:05)

Když nám Mikuláš s čertem Plutíka přinesl a my otevřeli přepravku, zůstali jsme s tát plni pochyb. Kocour se do přenosky sotva vešel a nevím jestli vyděšeně, ale syčel a vrčel. Velikost nás moc nepřekvapila. Moje sestra je Radka Tomsová, která tyto kočičáky chová a která nám taky o Plutíkovi řekla. Moje dcera se do Pluta zamilovala a myslím, že mu poskytla milující domov. Plutík má dva malé kamarády - morčata. Léhává u nich v bedýnce a bedlivě hlídá jejich klid. S ostatními členy rodiny vychází velice dobře, s mojí maminkou, se mnou i s ostatními kočičími členy rodinky. Máme ho moc rádi - zapadl :D

Re: Náš mazlíček Pluto

(Kočky SOS - Alena, 13. 3. 2014 18:51)

Jano, za takové krásné zprávy jsme moc rády, vždycky potěší. Konečně má krásný domov ve kterém je štasný. Děkujeme!

Nejkrásnější zprávy!

(Daniela, 7. 3. 2014 7:03)

jsou tyto a to jednoznačně!!!!!Moc přeju Plutíkovi i jeho všem milým dvou i čtyřnožcům,krásný,dlouhý život.
Daniela se svou kočkopartou
p.s.Nápasná,téměř identická podobnost Plutíka s "naší"miss Klaudinkou,ne?Snad také původně nepochází Plutík z množírny?!