Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plyšáček a Uhlinka

30. 9. 2016

plys350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2014

Plyšáček je kocour z akce "Kastrace v Dubňanech", kdy u jednoho domu zůstaly kočky po zemřelé majitelce, sousedka je krmila a kočky se pomnožily. Po kastraci se jim hledají nové domovy.
2.1.2015 - Plyšáček byl umístěn do Rohatce, do bytu ke kočce.
25.6.2015 - Plyšáček Merlin byl převezen do nového domova, do Příbrami, do bytu ke dvěma kočkám.

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.


uhlinka350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Uhlinka byla nalezena v Bažantnici v Hodoníně. Byla v zoufalém stavu, uši plné svrabu, všenky, zablešená, začervená. Je to mílá a mazlivá kočička s delší hebkou srstí. Nevhodná jako jedináček. 30.9.2016 Uhlinka byla umístěna k Plyšáčkovi, který se mezitím přestěhoval z bytu do domku se zahrádkou v Kozičíně, okres Příbram.

Další fotky zde.

Uhlinka byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byla Jana a kocouři Charlie a Mick. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

4.1.2015
Zdravím všechny kočky - čtyřnohé i dvounohé :)
Po počátečním obcházení, obhlížení a občasném zasyčení proběhla první noc v naprostém klidu - každý v jiném rohu bytu.
Ráno už byla situace lepší, vzdálenosti se zkracují, jen princezna Cherry mu občas připomene čí je to území a kdo je tu starší :)
Jinak hned po probuzení se mi Merlin doslova cpal na klín, počáteční obezřetnost byla pryč, Cherry žárlí, ani moc nestojí o moje mazlení, ale věřím, že se to časem spraví. S čistotou je to bez problémů a ochutnal už i granulky. Teď mi vrní v klíně a kdybych mu to dovolila, taky by něco napsal :)
Moc děkuji za vaši práci a nového člena rodiny...

5.1.2015
Moc děkuji za vyčerpávající odpověď :) Naštěstí jsou Ragdolky naprosto zlatá stvoření, už včera večer se za mnou Cherry sama došla pomazlit, s Merlinem je to opět lepší, už na něj ani nesyčí, pouze když ji Merlin překvapí ze zálohy a chce se hrát - tak se lekne :)
Žerou i pijí si vzájemně z misek bez jakýchkoliv projevů nesouhlasu. Z mého pohledu to vidím velmi pozitivně. Posílám i pár
fotek...  Mějte se moc hezky
.

11.1.2015
Plyšáček - Merlin zdraví všechny kamarády a kamarádky. Právě se honí s Cherry po pokoji a jsou jak dvě odjištěné torpéda:)
Myslím si, že zabydlování po týdnu proběhlo úspěšně, což dokládá poslední
foto svorného pochrupování na gauči. Jen jsem musela objednat druhou uzavřenou toaletu, protože zatímco Cherry zahrabává pomalu a důkladně jako dáma, u Merlina mám pocit, že někdo spustil vrtnou soupravu :)
Je moc hodný, neuvěřitelný mazel a jediný zádrhel nastává když se mi oba naráz chtějí dostat na klín.
Jsem moc ráda, jak skvělého má Cherry parťáka.

 

21.6.2015
Dobrý den,
paní Tomalová, prosím o pomoc při nalezení nového domova pro Merlina-Plyšáčka. Ocitla jsem se ve vážné finanční situaci a mám nabídku práce v Rakousku. Bohužel budu bydlet v pronájmu (1 pokoj) a nemohu mít s sebou zvířata. Cherry se mi podařilo umístit do Brna k Ragdoll kocourkovi, má se moc dobře. 

Merlin je moc hodný, čistotný a upovídaný kocourek. Budoucímu majiteli předám veškeré příslušenství vč. škrabadla i záchodku, na který je zvyklý. Do doby, než se najde pro Merlina nový domov bude samozřejmě u mne. Nerada bych ho stresovala různými přesuny víc, než je to nezbytně nutné. Do Rakouska pojedu 20.7. V příloze zasílám pár fotografií.
Děkuji předem za pomoc
Radka
25.6.2015 byl Plyšáček Merlin převezen do nového domova, do Příbrami, do bytu ke dvěma kočkám.
 
Zprávy z druhého domova v Příbrami:
 
26.6.2015

Dobrý den,
tak včera kolem 14.hod. jsme si zdárně přivezli kocourka, nejspíše mu necháme jméno Merlin, a moc mě těší, jak rychle se dokázal brouček aklimatizovat... Kočky teda okolo něj chodí pořád po špičkách a zatím se k sobě na těsno nedostali, ale Merlin už od včera papá, chodí na záchod a nebojí se procházet bytem. Občas ho něco vyleká a zaleze si za gauč, ale myslím, že se mi tu smečku daří dávat pěkně dohromady. Tu je pár foteček před chvílí vyfocených...

13.7.2015
Dobrý den, jenom krátké info, jak se Plyšáček alias Merlinek zabydlel... Plyšáček spinká u mě na gauči.
plysacek.jpg

 
20.8.2015
Dobrý den,
už jsou to dva měsíce, co je u nás Merlin (Plyšáček) a tak zase posílám foto a nějaké info, jak si žijem...
Za tu dobu už jsme se dokonale seznámili a musím říct, že Merlin má velice rád lidskou společnost - následuje mě i na záchod, a to vždy :D Když vařím, chvíli chodí okolo mě a povídáme si kočičí řečí (jeho vtipné pomňaukávání a pobručování mě vždy rozesměje) a pak si lehne na zem (asi kdyby náhodou něco uletělo :) ) a je tam, dokud jsem tam já.
 Taky rád pije z kočičí fontánky, za což jsem moc ráda, protože ostatní číči fontánka nezajímá.
 Je vidět, že v jeho těle koluje krev pravého divokého kocoura, který kromě toho, že moc rád spí venku na balkoně v trávě, taky samozřejmě chytá všechno, co se hýbe... hlavně po ránu v šest hodin nohy pod dekou :D S přítelem obvykle tou dobou vztáváme do práce, tak máme 100% budíčka :) Potom hupsne na postel mezi nás, v tlamě míček, pleskne sebou a tlapičkama honí míček po dece. V touze se ho na chvíli zbavit ještě, hodíme míček pryč, ale v zápětí jak bumerang je zpět i s míčkem. Je to taková naše malá šestikilová dělová koule :D
Tento týden jsme byli u paní veterinářky na roční kontrole, Merlinek je zcela zdráv, nic ho netrápí, je naočkovaný a vše je jak má být ;-) Jen by prý mohl trošku zhubnout, ale to u nás půjde těžko... Snad aspoň toho pohybu má s druhým kocourem více, to se vždy po ránu a večer pěkně kočkujou. Mám z nich radost, jak to všem spolu pěkně klape ;-)
 Posíláme moc pozdravů kočičkám do vašeho útulku a přejeme brzké najití milujících domovů i pro ně.
Sunny, Sherry, Merlin a panička Zuzka
 
Další zprávy z nového domova po příjezdu Uhlinky:

1.10.2016
Uhlinka se seznamuje:

uh350.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6.2.2017 uhlinka250.jpg
Tak toto - zde, je ta křehká, tichá, krásná Uhlinka :-) Čtyři měsíce u nás v Příbrami. Momentálně léčíme očičko - byli jsme na proplachu slzného kanálku a malé operaci očního víčka, které, dle paní veterinářky, mělo vliv na neustálé slzení. Snad to Uhlince pomůže. Je to naše beruška. Posíláme moc pozdravů.
Zuzana


3.3.2017
Info o Uhlince:

Doma nám to klape na jedničku ;-)
Uhlinka občas zkouší naše nervy, když škrábe gauč, ačkoliv hned vedle má velký škrábací strom, ale jinak je to náš koblížek. Teď v březnu jí bude 1 rok, takže má hlavu plnou kotěcích lumpáren, které nejraději podniká s Merlinem (Plyšáčkem). Jsem ráda, že spolu tak vycházejí. Je ohromná sranda pozorovat je u společné hry. Ten pohled zahřeje u srdce. Krom toho moc ráda aportuje míčky a vždycky si s námi u toho povídá :) Nikdy si nenechá ujít šanci dostat čerstvou šunčičku nebo masíčko, kolikrát si říkám, že má na to nějaký šestý smysl (znáte to mnozí z vás), protože i když je venku a my doma chystáme večeři, zašustí papír a v tu ránu je Uhlinka u nohou :D

Vychází i se psem Maxíkem, tedy spíš utíká před jeho zvědavým čenichem, občas mu uštědří facku, ale je to na dobré cestě ;-)
Zuzana


uhlinka.jpg16.9.2017
Zasílám pár foteček pro potěšení :-) Uhlinka a Merlin (Plyšáček), (samozřejmě i ty moje další dvě papírová zlatíčka), se mají skvěle :-)  Nedávno jsem se vdala... uvidíte na fotce... :-)
Zdravíme a opět posíláme pozitivní energii do vás a celého útulku!
Zuzka

 

uhlinka2.jpg20.4.2018
Krásný den přeji a posílám pár fotek ze včera.
Uhlinka s Merlinem (Plyšáčkem) se pořád kočkují, jako kdyby je opravdu spojovalo to místo původu, opravdoví kámoši, je to takový veselý pohled, o který se musím podělit.

 

24.9.2018
Posílám moc pozdravů od naší chlupaté kozičínské bandy - hodoníňáci Uhlinka + Merlin :-) a papíráci ze Sibiře Sunny + Sherry :-) Všichni se mají parádně, koukněte na foto. ;-)

Mějte se krásně, Zuzka

 

8.10.2019
V příloze zasílám pro potěšení pár fotek vašich bývalých svěřenců, Uhlinky a Merlina (dříve Plyšáčka).

Uhlinka je divoška a lovec, kromě pozůstatků myší nacházíme doma i peříčka a nedávno dokonce celou veverku (nevíme, zda ji Uhla mohla chytit a nebo ji někde našla a dotáhla domů), každopádně život venku miluje a na klíně svého páníčka nevydrží příliš dlouho. Zato Merlinek si do myšky rád plácne, ale nikdy žádnou nezakousne. O to víc si vychutnává ležení na paničky nohách, je to můj mazlíček... Aby to nevyznělo, že někomu nadržuji, to ne, všem dávám stejnou lásku, jen někdo si ji dokáže vychutnávat celé hodiny a někomu stačí minutka a už protestuje :D

Mějte se tam krásně, Zuzka a spol.

 

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blahopřání

(H&kočičí parta, 17. 9. 2017 19:35)

Gratuluji nejen k nádherným kočkám a psímu kamarádovi, ale i hodně štěstí v manželském životě se zvířaty. :-)

:-)

(MisaJ, 13. 1. 2015 9:37)

Naše Sherry, která byla s Plyšákem v Dubňanech je taky jak střela před explozí. hlavně po jídle, to pak musíme dávat pozor, aby nám nepodrazila nohy :-) možná je to rodové z Dubňan :-)

Překrásné kočeny!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 12. 1. 2015 19:18)

Blahopřeji, a přeji vše dobré!

Óóó!

(H. & spol., 5. 1. 2015 21:17)

Nádherné kočičky. Hodně zábavy!