Jdi na obsah Jdi na menu
 


Richie Porte

24. 4. 2015

richie250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 10/2014

Richie Porte je nádherný šedivě zbarvený kocourek, který se přitoulal na dvůr rodinného domku ve Veselí nad Moravou. Rodina však už má několik svých koček a další si nemůže dovolit, proto kocourka přivezli k nám. 24.4.2015 Richie umístěn do Brna, do bytu ke kočce.

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.

Zprávy z nového domova:

25.4.2015
Průběžný report - subjekt: Richie
Den 1.: Po dvaceti minutách jízdy nám bylo zvracením připomenuto, že Richie preferuje chůzi před jízdou. Po 25 minutách jízdy se připomenul znovu. Po příjezdu do cílové stanice ho čekal uvítací výbor složený z trvalého rezidenta - pouliční směsky Olivy. Neustálé vrčení a syčení zcela ignoroval. Buď je to flegmatik, nebo byl zcela vyčerpán z důsledku předešlého "připomínání". Jeho pozornost si získala až miska s krmením, kterou za neustálého povzbuzování syčením vyčistil během chvíle. Zbytek noci proběhl bezkonfliktně - především díky apatii z Richieho strany.
Den 2.: Richie Uzurpátor si přivlastnil spací místo chuděrečky Olivušky na křesle, která pak byla nucena strávit noc v posteli. K ránu se k ní přidal nový rezident. V průběhu pozorování jsme dospěli k závěru, že večerní letargie u zkoumance byla opravdu způsobena transportem a Richie si začal vyměňovat vrčení a syčení s Olivou. Vrcholem dne byla divoká honička, při které nikdo neutrpěl zranění. Kromě plastových misek IKEA. Zatím vše napovídá tomu, že se budou mít rádi.
Za pozorovatele,
Michal a Jitka

4.5.2015
Dobrý den,
po více než týdnu se s Kaštánkem ozýváme. Byl to týden velmi náročný. V úterý jsme byli s Olivou u veterinářky s průjmem a ze sona zjistila, že má Oliva zánět střeva a zároveň fibrozu jater. Začala se velmi rychle zhoršovat, přestala žrát a jenom leží. Každý den chodíme na kapačku a krmíme ji několikrát denně stříkačkou. Kaštánek dostal prášky na odčervení a včera dostal prášky na průjem - dostal přes den syrové maso, tak nevíme, jestli neměl průjem z toho. Budeme ho sledovat a kdyby se to nezlepšilo, vezmeme ho k veterinářce na prohlídku taky. Byl s námi už ve čtvrtek, protože jsme si netroufli na vyndání stehů, bylo to dobře - měl je už trochu zarostlé. Kaštánek to s Olivou snáší vcelku dobře, i když nemá parťáka na hraní, je hodný a když Oliva leží v pelíšku, tak si jí vůbec nevšímá. Prášky mu dáváme do žrádla - to nikdy neodmítne (kéž by to takhle jednoduché bylo s Olivou:) Velmi si oblíbil jednu starou hračku po Olivě - bývala to rybička s pírkama, které Oliva za 3 minuty vyrvala a hračky si už nevšimla. Kaštánek si ji sám někde našel a nechce si hrát s ničím jiným - dokonce ji aportuje. Doma se už hodně otrkal, jak si ho Oliva nevšímá - skáče po posteli, skáče na kuchyňskou linku (to ho naučila Oliva), včera už chtěl jít na dvorek - tam ho ale nepouštíme. Myslela jsem, že bude velký mazel, ale teď, jak nemá s kým vyvádět, tak je to velký bojovník - když si ho chceme vzít a hladit ho nebo česat, tak se zaryje drápkama a zahryzne do ruky. Musí být hodně rozespalý, aby chvilku vrněl a užíval si hlazení. Na tom budeme ještě pracovat :-)
V příloze zasílám 2 fotky:
1. je v hrací krabici den po příjezdu - moc se mu líbilo válet se v seně:)
2. jsem vyfotila dneska - konečně se mi podařila jedna, která je aspoň trochu ostrá
S pozdravem Jitka

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zdar Olivušce

(Jitka, 5. 5. 2015 13:29)

Ahojte, díky za Kaštánka...
Olivušce přeji zdar a brzké vyzdravění!

TY,BRĎO,TO JE KRASAVEC!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 24. 4. 2015 21:57)

Hodně štěstí i Tobě,zvláštně krásný koucouří frajere!Jsi fakt fešák.Ať tě mají v novém domově moc,moc rádi!