Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rocky 02

25. 6. 2018

rocky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2016
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

28.4.2018 - Přijali jsme kocourka z Dolních Bojanovic. Kocour je zubožený, vyhublý, jeho srst je po celém těle zdredovaná a plstnatá, kocoura to musí velmi tahat a bolet, bude se muset na veterině ostříhat. Předpokládáme, že je bez majitele, jinak by se dalo zvážit podání trestního oznámení za týraní. Kocourek dostal jméno Rocky a zotavuje se v karanténě. 21.6.2018 - Rocky by mohl do nového domova, pokud máte dost trpělivosti a chuti se mu věnovat. Je nevhodný k malým dětem, může být i jedináček, do velké skupiny koček určitě ne. 25.6.2018 - Rocky byl umístěn do Brna, do bytu, ke kočce a kocourovi.

Zpráva z dočasné péče:
rocky6.jpg"Ahoj lidičky,
jmenuji se Rocky, zatím tak nevypadám, ale budu kus chlapa. Když mě našli, byl jsem hubený zadredovaný  smutňák. Teď doháním stravu, vydatně odpočívám a učím se hrát s jinými číčami. Moc rád zírám z okna, spím na parapetu, nebo balkoně. Rád se hraji se šňůrkami. Jsem radši, když se mi člověk vnucuje, sám nemám zatím dost odvahy. Ale to se brzo změní, poznávám teprve svět člověka … Takové škrabání na hlavičce nebo pod krčkem, to je žůžo. Taky se učím přijmout česání. Bezva je vidět svět i z ramene svého člověka, mám pak správný rozhled. A když ležím na lidských nohách a člověk mě hladí nebo škrabká, tak to je taky bašta ... Nejsem lekavý, ale malé děti moc nemusím, chybí mi příslovečná trpělivost. Nechcete mi dát trvalý domov? Nacházím se v dočasce v Mutěnicích, a pokud se budete chtít na mě zeptat, tel. je  724 142 463."

Další fotky  zde.

Rocky byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Iva Průžková a kočičky Ája, Rubby a Vilík. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

36187998_10209187547645742_8632225206523396096_n.jpg26.6.2018
Dobrý den,
Rocky má za sebou první noc v novém domově. Cestu do Brna zvládl na jedničku, po celou dobu v přepravce mě pozoroval a byl velmi klidný. Nechtěl zůstávat ve svém připraveném útočišti s hned se vydal na průzkum. Vypadá to že se mu u nás doma líbí. Ostatní kočičky jsou z něj trochu zmatené a naopak, ale nijak na sebe neútočí, neignorují se. Neustále za námi cupitá, přichází na zavolání a působí velmi klidně, pohlazení se trochu bojí, ale sám se chodí přitulit třeba jenom hlavičkou. Bez problémů jí, pije, používá záchod. Přikládám pár fotek, zase se ozvu s dalšími informacemi...:). Dnes nebo zítra dorazí balíček k zasíťování, Rocky tedy bude mít plný přístup i na balkón. Moc děkuji za to co děláte.
Přeji hezký den, Veronika

Později:
Rocky se drží převážně mě, přijde i za přítelem, ale za mnou ochotněji. Opravdu nás velmi příjemně překvapil, měli jsme obavy že bude útočit nebo se tu nebude cítit dobře. Doufám, že on na nás má podobný názor. Moc rád kouká z okna, případně se pozorují hlavně s Gigim (kocourek).Taky se mu hodně líbí velké  škrabadlo. Už při pohlazení vrní a nastavuje hlavičku, přitulit se zatím nechodí, jenom pohladit, na postel nebo pohovku za námi si zatím netroufne. Zase dám vědět, jak se mu daří.
Z Brna zdraví Verča, Radek, Gigi, Číča & Rocky.

3.7.2018
Dobrý den,
opět se ozývám, jak se daří Rockymu.
Konečně máme síťování a Rocky toho hned využil. Už se s námi celkem ochotně mazlí, dokonce i na sedačku už si troufne vyskočit. Včera na mě poprvé vystrčil břicho. S ostatními kočkami zatím nejsou moc velcí kamarádi, ale každý den jsou všichni statečnější. Přeji krásný den a přikládám pár fotek. S pozdravem Verča, Radek, Gigi, Číča & Rocky

26.7.2018
Dobrý den,
chtěla bych se na vás obrátit s dotazem. Máme trošku problém s Rockym, stává se že ho hladíme, on vrní nastavuje hlavičku a vypadá celkově v pohodě, a z ničeho nic se prudce otočí a opravdu silně kousne/škrábne. Případně, když procházíme kolem něj, jen tak nás sekne do nohy. Nemáte tušení, co by to mohlo znamenat? Věnujeme se mu, jak nejvíce to jde dostává kvalitní jídlo, stále má k dispozici čistý záchod, vodu, vyvýšená místa, balkón, netušíme už co by mohlo být zle. Uvažovali jsme i o návštěvě veterináře, zda se nejedná o nějakou poruchu, ale rozhodla jsem se první poprosit o radu vás.
To že útočí náhle a bez varování na nás by mi až tak nevadilo, problémem je že "prohání" původní kočky, vždy když se otočí zády, rozběhne se za nimi a prožene je přes celý byt, případně je silně plácne (to naštěstí bez drápů), když jsou na záchodě, a chtějí vylézt ven, taky je plácne, obávám se aby z toho nebyly kočky ve stresu. Zatím jsou v pořádku ale přijde mi, že se ho bojí. Co se týče Rockyho, netuším jestli si jenom chce hrát, nebo je za tím něco jiného. Je u nás měsíc, stále doufáme že se to zlepší, ale jeho ataky nás trochu děsí.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den, s pozdravem, Veronika

 
Kočky SOS:
Dobrý den, Veroniko,
tak to mě mrzí, že se Rocky takto vybarvuje.... Na veterináře to opravdu není, to musíme zvládnout, případně Rocky bude muset hledat další domov, nemůže Vám terorizovat kočky. I když myslím, že z jeho strany je to spíš pokus o hru. Bohužel některé kočky to neumí, neměl se to kde naučit, tady se velkého počtu koček bál, teď jde o to, jestli to kočky budou zvládat a případně mu nastaví hranice nebo se z toho budou "sypat".  Další věc je to hlazení....
Naposílám Vám nějaké odkazy, prosím prostudujte je a pošlete mi telefon na Vás, raději bych zavolala, zašleme Vám feromonové obojky proti stresu, Lucie Foltýnová, Kočky SOS
 
18.9.2018
Dobrý den, 
Rocky vypadá že se zklidnil, ostatní kočičky už jsou taky klidnější, tak snad se to v dobré obrátí. Zatím nejásáme, ale vypadá to prozatím v pohodě. Co se týče vztahu s námi, je už naprosto v pořádku, dokonce s námi spí na posteli, převážně tedy v nohách ale kontaktu už se nebrání, dokonce se tulí, mazlí vrní, sem tam sice stále útočí, ale už zdaleka ne takovou silou a útoků je každý den méně. :-)
Veronika
 
22.11.2018
Dobrý den,
tak se zase po delší době ozývám, jak se daří Rockymu.
No jeho zklidnění stále probíhá a už jenom chvilku a bude naprosto skvělý. Srst už mu krásně všude dorostla, ocásek je už krásně huňatý, vypadá to že má vyšší sebevědomí. Kočky už nešikanuje (alespoň ne v takové míře), k nám je úplně zlatý. Posílám pár fotek, jak vypadá proměněný problémový kocourek.
Přeji krásný den, zdraví Verča, Radek, Gigi, Číča a Rocky
 
9.4.2020
Dobrý den,
dlouho jsem se neozvala, jak se daří Rockymu, tak jsem se rozhodla to napravit.
Máme za sebou stěhování do Ostravy, aktuálně máme jenom malinký balkón, který mám v plánu zasíťovat, jakmile čas a počasí dovolí aby měli kočičáci dostatek čerstvého vzduchu. ALE v řešení máme rekonstrukci a stěhování do domku s velikým balkónem, který bude sloužit výhradně pro kočičky, na zahradě mám nachystaný pokácený stromek, který mám v plánu zpracovat na vekovní velké škarabadlo.
Co se týče Rockyho, změna mu svědčí, z toho nevrlého, problémového kocoura je naprosto úžasný mazel, který vyhledává naší společnost a při mazlení se tak rozněžní, že slintá. :-) S ostatníma kočkama už taky vychází v pohodě. Je nádherně huňatý a plyšový, proběhla u něj obrovská změna. Přikládám pár fotek pro představu, jak se Rockymu daří a jak pěkně pomáhal se stěhováním.
Veronika

2.3.2021
Zdravím mé drahé tetičky.
Moje panička je momentálně velmi vytížená, takže jsem se rozhodl raději Vám napsat sám, že jsem v pořádku. Máme za sebou za poslední rok spoustu změn. Odstěhoval se od nás páníček a vzal s sebou i mojí oblíbenou kamarádku. Musel jsem si vystačit s tím rezavým troubou. :-) Naštěstí se panička rozhodla že bychom asi měli mít novou kamarádku.
Ale to černé tornádo, které přinesla bylo strašně malinké a nevychované. Rozhodli jsme se tedy s rezavým uzavřít příměří a stali jsme se tatínci na plný úvazek abychom toho malého démona trošku vychovali. Teď už je to naše kamarádka a panička ráda říká, že jsme byli ukázkové chůvičky. Podle všech návštěv jsem nejhezčí a nejoblíbenější kocourek tak snad nekecají. :-) Každou noc se chodím potulit a spím vedle paničky jako její vlastní topení a polštář.

mensi.jpg26.6.2021
Dobrý den,
Rocky je u mě na den přesně tři roky. Je to naprosté zlatíčko, nejmazlivější kocourek. Přeji moc hezký den a jsem moc ráda, že se Vám vyhla pohroma Hodonína.
S pozdravem Verča

20220829_062305000_ios.jpg8.12.2022
Dobrý den, ozývám se opět po delší době, jak se daří Rockymu a můžu říct že senzačně … :-) Je z něj spokojený kočičák, Pan kocour, zasílám nové fotky.
Přeji hezký den a krásné Vánoce, Veronika

Další fotky  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krasavec

(H&spol., 20. 7. 2018 13:31)

Je vidět, že Rockymu se daří dobře.