Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozinka a Sazík

26. 5. 2013

persanci.jpg Perská kočka a kocour, nar. 2007, kastrovaní, vakcinovaní

Rozinka a Sazík jsou 6-ti letí perští sourozenci, kteří naléhavě hledají nový domov. Důvodem je silná alergie novorozeného miminka a také fakt, že kočky nesou jeho přítomnost jen velmi těžce. Vhodným domovem by proto byla ideálně domácnost bez malých dětí, nejlépe u člověka (lidí), který již má zkušenost s chovem interiérových koček. Sazík i Rozinka jsou oba zdraví, kastrovaní, očkovaní a odčervení. Jsou velmi čistotní, mazliví a tím, že jsou dva, tak i velmi časově nezávislí na majiteli. Vzhledem k tomu, že jsou na sebe zvyklí od narození a jsou tak na sebe fixovaní, mohou být umístěni pouze spolu. K dispozici je k nim i veškeré jejich vybavení - 2x přepravka, 2x kryté WC, misky, krmivo, stelivo, očkovací průkazy a hygienické potřeby. Jsou to mazlíci, kteří hledají hlavně lásku, péči a pohlazení. 26.5.2013 byli Rozinka a Sazík umístěny do Březnice u Příbrami do rodinného domku.

Fotky peršánků najdete zde.

 

Zprávy z nového domova:
26.5.2013
Včera kolem 13. hodiny jsme kočičáky předali novým majitelům. Peršánci budou bydlet v RD. Je to tam velmi útulné, paní je dostala od manžela jako překvapení k 50. narozeninám :-). Vždycky jsem se toho bála, dávat je někomu jako dárek pro někoho dalšího, ale u nich jsem v klidu. Mají zkušenost chovem peršánka, který jim bohužel na nemoc ve stáří umřel. Nicméně paní z nich byla naprosto unešená, je to Slovenka, tak je nazvala, že to nejsou kočičky, ale "bábetká" :-))).
Rozinka se po otevření přepravky vydala okamžitě prozkoumávat okolí, Sazík odmítl přepravky vylézt. Tak jsem ho opartně vyndala a pochovala si ho. Drárky mi zaryl do ramene a zdálo se mi, že se trochu jakoby třásl (?) no nevím, jestli strachy nebo vzteky. ak jsem ho chovala a hladila, pak jsem ho dala zpátky do přepravky. Paní ho dala i s přepravkou do ložnice (ale mají permnentně otevřeno do celého patra domu) a domluvili se, že mu dáme čas, aby si vylezl až sám bude chtít.
No pak jsem jim volala ještě ve 20,15 hod, jak to vypadá. Tak Rozinka je úplně v pohodě, už se najedla a cestuje po celém patře a dožaduje se drbání :-))). Sazík na chvilku vylezl, zaprskal na kočku a zase zalezl zpátky do přepravky. Také dostal papání, ale museli mu ho donést k přepravce. Tak si dal říct, vystrčil hlavu z přepravky, všechno snědl a zase zalezl zpátky :-/. No doufám, že to pro něho nebude znamenat nějaký zásadní problém. Četla jsem si nějaké člaánky o adaptaci koček na nové prostředí a dočetla se, že některé si zvyknou okamžitě, jiné za týden a některým to trvá i měsíc či dva. No hlavně aby jedl a pil. Snad mu Rozinka s tou adaptací pomůže. A paní je strašně moc hodná, tak doufám, že si dá nakonec říct.
Už jsem to i po cestě domů obrečela a vím, že tohoto svého rozhodnutí budu už navždy litovat a bude se mi po nich hrozně moc stýskat. Ale kdyby to šlo vyřešit jinak - lépe, tak bych to určitě tak udělala. (pozn.: důvodem je silná alergie novorozeného miminka a také fakt, že kočky nesou jeho přítomnost jen velmi těžce.)