Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saturnin

13. 11. 2015

saturnin350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 11/2013

Saturnin se začal objevovat na krmícím místě pro plaché kočky v Bažantnici. Je to nádherný, veliký, dlouhosrstý zrzek s úžasně milou povahou a bohatým slovníkem, bude se s vámi mazlit a bude s vámi čile konverzovat. Ostatní kočky mu nevadí, přes svůj veliký vzrůst je submisivní. Potřebuje bezpečný výběh. 13.11.2015 byl Saturnin umístěn do Reinthalu v Rakousku, do domku, ke kočce.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

13.11.2015
Dobrý večer,
kocourek po příchodu na 10 minut zalezl pod gauč a pak se začal rozhlížet. Teď už chodí po domě a objevuje a pořád se vrací a tulí se k nám. Je skvělý! Děkujeme.

17.11.2015
Dobrý den,
posílám Vám slíbenou zprávu, jak se má Saturnin. První den si hned po vylezení zalezl pod gauč, ale po par minutách na moje volání vylezl a začal si opatrně prohlížet nový domov. Na každé zavolání ale hned přiběhl jako pejsek a obtíral se o nohy :-)
První noc spal už i s námi v ložnici, ale neměl odvahu vyskočit na postel, ani na gauč si zatím moc nedovoluje, i když se ho to snažíme naučit, abychom ho mohli hladit. Druhý den, byl už naopak trochu víc opatrný, což mně překvapilo a začal se při každém hluku schovávat pod postel. Bál se dětí (tedy spíš toho, jak křičely při hraní), ale na štěstí si ho až tak moc nevšímají a mají dovolené ho hladit jenom pod dozorem na zádech. Už si ale zvykl a neschovává se. Co se týče naší kočky Mikiny, tak ta ho zatím odmítá a syčí na něj, i když Saturnin je moc hodný a chodí za ní v bezpečné vzdálenosti :-) S tímto už ale zkušenosti máme, Mikině to trvá, ale nakonec přijme každou kočku. Zatím je ale doma klidná situace a ani nevíme, že nějaké kočky máme :-)
Jíst mu chutí, dostává kapsičky, ale nepohrdne ani granulema...Přijde mi, že málo pije, takže si asi přikoupíme fontánku.
Teď po pár dnech se už trošku víc rozkoukal a vypadá spokojeně. Má velký dům a hodně míst k objevování.
Jsme moc rádi, že jsme si ho vzali. Dělá nám ohromnou radost a je vidět, že i on je spokojený, nebo ještě přesněji vypadá, jako kdyby byl konečně doma... Taky nás dostalo, že umí vyskočit na kliku od dveří a otevřít si!!! Vypadá to, že už v nějaké domácnosti žil a buď utekl, nebo ho někdo vyhodil, jinak nechápu, jak se tak překrásné zvíře mohlo dostat na ulici... Každopádně jsme rádi že ho máme, nemůžu se na něj vynadívat a chováme se k němu jak si zaslouží - s úctou a láskou.
A Vám děkujeme, že se krásně staráte o kočky, které to potřebují. Všechny kočky, co jsme viděli, byly krásně vymazlené a kdybychom doma neměli spoustu dalších, věřte mi, že bychom u jedné nezůstali.

17.11.2015
Ještě přikládám pár fotek. Je u nás krátko, takže nějaké zajímavé fotky se moc nepovedly. Ale mazlí se s houpacím koníkem a dnes už se nebál spát s námi v posteli.
A taky jsem zapomněla napsat, že je hodně ukecaný, ale ne tak otravně jako jiné. U něj to zní, jako kdyby si s námi povídal :-)
S pozdravem P.

25.11.2015
Dobrý den,
posílá krátkou zprávu o Saturninovi. Chtěla jsem Vám napsat už dřív, ale ono moc není co psát. Je to velký lenoch a mazel, nečekal jsem, že bude tak mazlivý :-) Ráno začíná tak, že nás už v šest budí a dožaduje se jídla (je dost vybíravý, musela jsem začít kupovat gurmetky a sheba kapsičky). Spolehlivě pozná zvuk, když se otevře chladnička :-) to dostává bezlaktózové mléko (to si kupuji pro sebe :-) ) a občas kousek šunky, ale i tam má své oblíbené druhy (stejně jako Mikina-debrecínku). Pak jdeme do práce, ale třeba přes víkend se doma taky dost válí...má hustý kožich, takže chodí tam, kde je trošku chladněji, případně na okno. To se dokáže dlouho dívat, ale nepřipadá mi, že chce jít vysloveně ven... Přijde mi to že je u nás spokojený a zatím mu to nechybí, takže uvidím, kdy a jestli ho budeme pouštět ven (to Vám ještě zavolám). Mikina už na něj tolik nesyčí a začali se v klidu očichávat, ale zatím si spolu nehrají.
Jinak jak je lenivý, tak dokáže být i hravý. Chytá chlupatou ponožku, když mu jí hodíme, tak běží tak, že na kluzké podlaze málem udělá salto :-) Taky si rád hraje se špagátem a až navštívím zverimex, nějaké hračky dokoupím.
Určitě se u Vás ještě stavíme vrátit přenosku a doporučila jsem Vás kolegyni v práci, která chce kočku pro otce.
Zatím se mějte a přeji Vám méně opuštěných koček a více vlídných lidí.
S pozdravem P.

Fotky Saturnina z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Saturnin

(Mirka L., 15. 11. 2015 17:39)

Dlouhý a šťastný život, Saturnine!
Mirka se svými kočičími mazlíky.

Krásný kocourek!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 14. 11. 2015 15:16)

Hodně štěstí,Saturnine,měj se krásně!