Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šerchán 02

4. 12. 2018

serchan2.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Starovičky

12.8.2018 - Dnes nám přivezla turistka kocourka, kterého našla v Zaječí u penzionu. Dostal jméno Šerchán, protože z tohoto mrňouska dozajista vyroste velký a silný kocour. Kocourek musel na operaci a očičko bylo odstraněno. 5.11.2018 - Šerchán je bez očička, ale jinak to zdravý, veselý a mazlivý kocourek. V novém domově by měl mít kočičího kamaráda. 4.12.2018 - Šerchán odjel do nového domova, do Olomouce, do bytu, kde bude mít dva kočičí kamarády.

Další fotky zde.

Šerchán byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Marcela Fraňková s kočičkami Punťou, Bublinkou, Bertíkem a Kačenkou. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

4.12.2018
Dobré odpoledne.
Píšu po několika málo hodinách, co se k nám Šerchánek nastěhoval. Všecko si prošel, očuchal a začal se se mnou pěkně mazlit. Přede, nakrucuje se, je rád v náručí. S našimi dvěma kočkami ke kontaktu nedošlo. Tříletá černobílá Rosinka je naštvaná, schovává se, trucuje a syčí (bojí se, je povahou děsný plašan). Briťák Radim neví na čem je, pochoduje po bytě a občas na kocourka nakoukne. Ten si zatím oblíbil kočkolez a spí v takové té prověšené houpačce. Všimla jsem si, že má přerostlé drápky, tak jsem využila jeho ospalosti a bez potíží mu je zkrátila. Předl u toho a rozvaloval se. Při "plném vědomí" nespolupracoval :-), nechtěla jsem ho zbytečně stressovat, když se tu sotva ohřál, počkala jsem, až usne. Zatím snědl jenom smetanový jogurt, ale podle kulatého bříška a lesklého kožichu si nemyslím, že by hladověl. :-)
Na záchodě ještě nebyl, ale ví, kde ho najde, 2x jsem ho tam posadila a vrátil se ven, asi se mu ještě nechce. To je zatím všecko, ke rvačce zatím nedošlo a doufám, že si to včas v klidu vyříkají. Ještě jednou moc děkuji za ochotu, se kterou mi paní Katka Šérinka přivezla.
Zdraví Svatka s celou kočičí bandou

ja-radim-tu-musim-o-vsechny-pecovat--img_2491.jpg9.12.2018
Děkuji za Šérchánka, je to výborný klučina a společník.
S Radimem už skotačí a je legrace, když obří briťák lítá s mrňusem. Tak jsem si to představovala, aby měl Radim kamaráda. Dáma Rosinka stále drží odstup, (ale ona je odmalinka plašanka, už i tak je to fajn) už je to taky mnohem lepší, dnes asi definitivně přestala trucovat a byli všichni pohromadě u misek. Tak jsem ráda, že budu mít na Vánoce dobrou a veselou společnost. Mějte se hezky a děkuju za všecky zachráněné kočičky. Svatka

P.S.
Šérchánek je něco jako Limonádový Joe, ale v jeho případě Jogurtový Šérchán. Miluje smetanový jogurt a byl by schopen spráskat snad i půlkilový na posezení. Miska je bleskově prázdná, jen co ji postavím na zem. Moc pěkně baští, bude určitě pořádný kocour.

 

25.5.2019
Dobrý večer,
uvědomila jsem si, že vám dlužím zprávu o jednookém mouratém Šérchánkovi. Nemusíte mít starosti. Kluk je už velký, podle očkováku v květnu oslavil 1 rok. To chybějící očičko mu v ničem nevadí. Je velký kamarád s briťákem Radimem Sibornal, jsou pořád spolu, prostě láska veliká. Krásně se kočkujou, pak se zase olizujou, sedli si. Šérchánek je kamarád i s černobílou Rosinkou. Ale to už není taková láska, jako s Radimem - ti dva se vyloženě vyhledávají.
No, a protože začíná být krásné počasí, tak Šerynek nejradši vysedává na pozorovatelně na lodžii, na tom vyšším sedátku a kouká na holuby hřivnáče, kterých je tady na smrcích fůra. Všichni milují, když jim večer na balkoně pouštím bubliny z bublifuku. Omlouvám se, že neposílám fotky. Je to tak, že fotí jedině kamarád Jirka, který se občas staví. Jenomže při každé návštěvě zahučí Šérchánek do šuplete s peřinami a a hroznou dobu trvá, než se osmělí. Takže jaksi není koho fotit, jedině Radima, ten se předvádí rád. Není divu, většinou jsme tu jenom my 4 = já + 3 kočky, a nejsou na návštěvy až tak moc zvyklí. Je z něj velký a dlouhý fešák s lesklým kožíškem. Moc rád jí a není vybíravý - granule, kapsičky, syrové hovězí a smetanový jogurt. To mají denně. V noci ke mně leze do postele a někdy mi spí u hlavy. Pokud by se mi chtělo ráno déle spát, mám spolehlivý budíček. On mi doslova létá přes postel a hlavně mi pořád nosí kousek masa, co si přes noc ušetřil, abych mu ho házela.
Jsem ráda, že jsem se pro něj rozhodla, je opravdu skvělý. Co se týká čistotnosti, od začátku vzorný.
Tak se mějte hezky, až budou nějaké fotky, určitě pošlu.
Svatka z Olomouce

 

vylezam-z-tunelu--img_4969.jpg21.1.2020
Dobrý den,
mám od vás víc jak rok jednookého mouratého Šérchánka. Dnes tu byl kamarád a pořídil fotky všech tří koček, co mám. Tak jsem si říkala, že byste měly vědět i vidět, jak se váš odchovanec má a ty fotky vám posílám taky. Šerynka jsem zrovna včera vážila a má úžasných 6,3 kg. Nikdo ho nešidí a s Radimkem jsou nerozluční kamarádi. Však je to vidět. Rosinka je opatrná dáma, drží se pro jistotu opodál, ale pokud si k ní příliš dovolují, zpraží je na místě přísným vrčením.
Myslím, že by si nestěžoval, hlídám očkování a když měl rýmičku, dostal něco na imunitu. Je v pořádku a docela poslušný, když na věc přijde. Rád otevírá dvířka do skříně, ale tím se vypůsobí a dovnitř už neleze. Je opravdu šikovný, rád mi u počítače sedí na klíně a nechá se mazlit. Jinde ne, tohle místo prostě miluje.
Tak vám přeju do nového roku, aby se vám i nadále s kočičkama dařilo!
Z Olomouce zdraví Svatka


Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstí krasavečku!!!

(Iveta, 16. 8. 2018 8:50)

Ten je tak překrásný, krásnoočko nádherné :-)
Kdyby nás nebylo 11 jak na fotbal, jedeme pro něho. Jednoočku ještě nemáme :-)
Hodně štěstí kocourku a milující rodinu co nejdřív!!!

Re: Hodně štěstí krasavečku!!!

(Svatka, 30. 11. 2018 18:18)

Jsem domluvená, že mi ho příští týden do Olomouce dovezou. Těším se já i moje dvě kočky.

Re: Re: Hodně štěstí krasavečku!!!

(Iveta, 4. 12. 2018 21:53)

Hodně štěstí kocourkovi i celé rodině, je to nádherný kočičák a mourci jsou nejskvělejší, mám je čtyři a hlavně pro ně mám prostě slabost! Mějte se moc hezky :-)