Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slečinka a Frýda

21. 6. 2015

slecinka250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2014

Slečinka je jedním z koťat, která porodila plachá kočka na zahradě jednoho domu v Hodoníně. Kočku jsme odchytily, vykastrovaly, ošetřily a vrátily na původní místo. Koťata jsou u nás, jsou to dvě kočičky Syki a Slečinka a kocourek Bady. Slečinka je roztomilá, hravá a ke svým hrátkám potřebuje parťáka. 21.6.2015 byla Slečinka umístěna spolu s Frýdou do Prahy, do bytu se zasíťovaným balkónem.

Další fotky zde.

Slečinka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Moc děkujeme!

fryda400.jpegKočka, kastrovaná, nar. 6/2014

Frýda je nádherná bílomourovatá kočička, která se potulovala hladová v kempu ve Strážnici. Jedna z pracovnic kempu ji chytila a přivezla k nám. Frýda je mladá kočička, mazlivá a hravá, bude vám dělat radost. 21.6.2015 byla Frýda umístěna spolu  se Slečinkou do Prahy, do bytu se zasíťovaným balkónem.

Další fotky zde.

Frýda byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Lucie Pokorová a Sunny, Ella, Lotta a Toffy. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

21.6.2015
Slečinka se hned schovala za křeslo, Frýda podnikla malý průzkum bytu a vlezla tam za ní a leží tam obě vedle sebe.

25.6.2015
Dobrý den, posílám info o Slečince a Frýdě.
Frýdule je bez problémů, prochází se bytem, rozvaluje se na pohovce, spí s našima v posteli.
Se Slečinkou je to bohužel horší, ale snad si dá taky brzo říct. Od nedělního večera se pořád schovává za křeslem, případně si přeleze do košíčku, který jí tam mamka dala. V noci sice prý chodí po bytě, ale noc z neděle na pondělí proplakala a ráno se zase schovala za křeslo. Pohladit se nechá, ale je vidět, jak jí to nedělá moc dobře a snaží se „splynout“ se zdí..  Včera vypadala hodně unaveně, tak pak pospávala, asi je náročné být pořád ve střehu. Ale mamka našla za křeslem pár granulí, tak si je tam nejspíš donesla a snědla si je v bezpečí..
Nemáte nějakou radu, jak se jí dá se zvykáním si pomoct? Mám strach, aby jí ten stres nějak nepřemohl a situace se nezhoršila..
Díky dopředu za každou radu.
Snad budu moct brzo poslat lepší zprávy.
Jana S.

Naše odpověď:
Dobrý den, musíte jí dát jídlo a vodu za křeslo, záchod poblíž, ona si zvykne, ale byla u mně od 4 týdnů, tak je to pro ni velký šok, jiný domov nezná.
Může to trvat i 14 dní. Hladovět  nesmí, pozor na to, nebo onemocní. Nebylo by od věci jí tam dát někde poblíž krabici s dírou ať má zázemí, kde se bude cítit v bezpečí. Nechte ji v klidu, aby se necítila v ohrožení a vyspala se. To, že v noci naříkala, to tak u některých koček bývá, většinou se to srovná. Držíme palce.

26.6.2015
Včera Slečna snědla docela dobrou porci konzervy, chodí do kadibudky a v noci asi do půl čtvrté nespala, přišla i k mé posteli, ráno byla v "botách."
Na dnešek to bylo mnohem lepší, téměř nikdo nenaříkal. Včera celé odpoledne až do večera Slečna spala v "botárně". Když jsem si šla lehnout, začala zase naříkat, tak jsem si sedla do kuchyně na zem a mluvily jsme na sebe! Pořád se přibližovala, chodila kolem mě, pak snědla hodně granulí a dělala kotouly na podlaze a pořád se ke mě vracela.Nehýbala jsem se, aby se nebála, no a po hodině jsem nechala rozsvíceno a šla si lehnout.Slečna začala chodit za Frýdou, zdálo se mi, že se oťukávají, pak jsem usnula a žádné velké naříkání jsem neslyšela.Tak snad už nebude smutná.

3.7.2015
Dobrý den,
tak situace u nás se zlepšuje, dneska jsem od mamky dostala tyhle zprávy:

"Neuvěříš, ale teď jsme si pohladili Slečnu, už se tak nebála, ale udržovala vzdálenost, no a teď přišla, očichala ruku a najednou sama ducla a pak už se jen točila dokola a nechala se hladit, i k tomu vrkala J Je nádherná a obrovská, Frýda je jako její kotě. No bylo vidět, ze jí to hlazení chybělo. Obě si teď rozumí a k ránu podnikají letecké manévryJ Běhají, no spíš letí za sebou přes sedačku, přes křeslo, nic není překážka, něco někde shodí-pak jedna to očichává a druhá se diví!! A při tom nočním maratonu si povídají."
Jestli se Slečinka nebude před námi zase schovávat, zkusíme v neděli nafotit nějaké fotky a v týdnu bych vám je poslala. Mějte se krásně.
Jana S.

 

1.10.2015
Všechny naše rodinné kočky od vás (Johanka, Flekie, Šotek s Ketynou, Frýda a Ladynka /ex Slečinka/) se mají moc dobře.
Frýda s Ladynkou jsou u rodičů neskutečně šikovné zahradnice, neustále přesazují orchideje shozené z oken, pomáhají ale i s většími kytkami až stromky na balkoněJ Frýda se ukázala být i dobrou lovkyní- prostě ta sýkorka na balkon neměla létat.. Byla to taková rychlost, že naši ani nestačili „vyrvat“ chudinku sýkoru Frýdě z pacek..a kočinda se prý tvářila patřičně pyšněJ Obě jsou neskutečná zlatíčka. Ladynka se ještě trochu drží zpátky, ale když už se odváží, tak je umazlená a neustále něco povídá. Frýda je naopak pořád kolem lidí, už i já sama jsem ji několikrát nechtěně nakopla, protože se pořád plete pod nohy..
Šotek a Kety u sestry jsou také v pořádku, mám od sestry vyřídit pozdravy a prý snad brzo, až bude mít chvilku, pošle nějaké nové fotky. Fotky Frýdy a Ladynky vám dlužím i já, tak se taky pokusím polepšitJ
No, a Joha s Flekiem se mají taky dobře. Flekiemu začíná klasicky na podzim a zimu ucpaný nos a „téct“ oko, tak asi přece jen vyzkouším borovou vodu, jestli si nechá aspoň to oko „ošetřit“. Zkouším na ně dokonce i light granule, protože mám pocit, že pořád přibírají ( hlavně Flekie hlavní dojížděč misekJ), ale moc se na to netváří. Doufám ale, že se po nějakém čase dostaví výsledky a trochu shodí. Neřekla bych, že je vyloženě tlustý, nebo obézní, ale oplácaný je a nechceme, aby pak měl třeba kvůli váze nějaké vážnější problémy.. tak uvidíme, jestli dieta zabere.
Mějte se krásně, ať se vám daří.
Zdraví, Jana S.


slecinka270.jpg18.3.2016
Dobrý den všem,
zdravím vás z Prahy a posílám nějaké fotky holek od rodičů.
Snad je z nich vidět, že se Frýda i Ladynka mají skvěle. Jsou mazlivé, upovídané, občas se taky umí pořádně servat, ale většinu času se spíš mají rády :-)
V domácnosti pomáhají nejen se zahradou (ta kytka z první fotky, která váží několik kil, jim na lednici občas vadí, tak někdy rády pomůžou s jejím přesazováním, nejlépe pádem dolů), ale i s úklidem oblečení.  Na to je expertka Ladynka a opravdu bych vám přála vidět,  jak letí přes celý byt třeba s kalhoty od pyžama, aby je mohla schovat v obýváku :-)
A že mají obě omotané rodiče kolem prstu, to asi není ani potřeba zmiňovat. Tak to jen v rychlosti, jinak by historky s kočindami vydaly na román :-)
Mějte se krásně a ať se vše daří!
I za Flekieho a Johanku zdraví

Jana S.

16.10.2018
Všechny vás zdravíme z Prahy a přilehlého okolí, kde všude máme vaše kočindy. Johanka a Flekie u nás, Lady a Frýda u rodičů a Šotek a Ketty u sestry se mají všichni dobře.
Je hrozné, jak to letí, letos máme Johanku už 10 let, Flekieho 9. Joha má teď poslední 2 roky neskutečné mazlicí období. Sice je pořád svá, takže když se nebude chtít mazlit, dá to náležitě najevo ( ano, občas se z ní stává i syčící a  vrčící bestieJ), ale je první, kdo mi „ojede“ nohy při příchodu domů ( je to vyloženě vítací typ, miluje moje tmavé kalhoty, já její chlupy tedy o něco méně), v noci se nacpe do prostředka postele a nejspokojenější je, když může někomu ležet na ruce..,  je to prostě miláček.. Flekie je pořád stejný, to je mamánek odjakživa, v tomhle se ani moc nemění. V posteli je ještě dřív než já, rozvalí se na polštáři a paničko, ty si klidně spi jak paragraf někde nížJ Ráno, když má pocit, že už nějak moc vyspávám, mě přijde lehce profackovat packou, aby bylo jasno, že už je čas snídaně dávno tadyJ takže miláček číslo 2 J

Holky u rodičů jsou obě upovídané, Frýda se neustále motá pod nohamy a její oblíbená činnost je jít před vámi a najednou už nejít, takže přes ní pak skáčeme jak šašci. A Ladynka, to je opravdu dáma.. Sestřiny kočky jsem naposledy viděla někdy o prázdninách, bývají na zahradě a domů se chodí jen občerstvit a prospat, ale prý se většinou drží někde v blízkosti domu a v okolních zahradách..
Tak to jen takový krátký report, abyste věděli, jak se všem daří.
Mějte krásné dny.
Zdraví, Jana S.

Další fotky z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kráskám,vše nejlepší

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 22. 6. 2015 16:13)

a dlouhý,šťastný život u hodných lidí!