Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tanja

5. 4. 2018

tanja.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2017
Umístění:
depozizum Hodonín II.

20.2.2018 - Přijali jsme tříbarevnou kočičku, která se našla v Hodoníně v okolí Sacharovovy ulice. Hledali jsme majitele pomocí FB, ale nikdo se neozval. Kočička dostala jméno Tanja a je umístěna v karanténě.
3.4.2018 - Tanja je droboučká kočka, je velmi jemná a něžná. Ráda se chová a nesekne drápkem ani když se jí něco nelíbí. Bohužel z velkého počtu koček je velmi nervozní, projevuje se to tak, že "piští" kdykoli se nějaká kočka přiblíží, zároveň je vidět, že by si ráda hrála ..., honí se za kočičími ocásky tak dlouho, než si toho dotyčná kočka všimne a otočí se - ten moment zase "piští". Myslím si, že by s jednou nebo dvěma kočkami vyšla, ale může být i jedináček (při dostatečné pozornosti). 5.4.2018 - Tanja odjela do nového domova, do Kurdějova, do domku, ke kočičce Izabelce. 

tanja2.jpgDalší fotky zde.

Tanja byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Lenka S. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

20.4.2018
Dobrý den, po dvou týdnech v novém domově zdraví kočička Tanja - teď už Lilly.
Prvních pár dní u nás bylo "veselých". Paní domácí nesla novou kočičku docela špatně, syčela na ni i na nás, dokonce i chvílem vrčela jako pes, no a malá ječela. První dva dny byly úplně rozdělené, Lilly dostala svůj pokojíček a domácí Izabelka dnem i nocí ležela před dveřmi a hlídala. Jenže další den už byla Lilly v pokojíčku natolik otrkaná, že se snažila dostat ven a prozkoumat zbytek domu. My jsme ji nechtěli trápit a nechávat zavřenou, tak jsme ji prostě vypustili, ať se spolu holky nějak srovnají. Prvních pár dní Lilly prozkoumávala a Iza ji vždy krok za ní hlídala. Když se potkaly tváří v tvář tak zase syčení a jekot. Aby toho na Lilly nebylo málo, tak brzy proběhlo i seznámení s Bohušem - robotickým vysavačem, ta koukala!  Myslím, že je otázka času, kdy se bude vozit na něm.

Potom nastalo období, kdy už Lilly osmělená začala používat Izabelčiny hračky, pelíšky a škrabadla, což se Izabelce moc nelíbilo, tak došlo i na nějaké facky. Lilly si ale nenechá nic líbit a statečně vše oplácí. Bohužel zřejmě z jedné takové přestřelky si odnesla škrábanec v oku, které jí nateklo a zhnisalo, tak teď už více než týden Lilinku trápíme neustálým kapáním a mazáním antibiotik. I přesto si nás ale, myslím, dost oblíbila. V noci spáváme spolu, chodí se za námi mazlit i během dne a i páníčka si docela omotala kolem ťapinky. S Izabelkou už se uklidnily, už na sebe nesyčí a neječí. Nejlepší kámošky z nich ještě nejsou, ale už se snáší bez problemů. Což si myslím, že po dvou týdnech je úspěch.
A panička je šťastná, že má konečně mazlící kočičku :). Snad jí to vydrží!
Děkujeme za ni, je to miláček :) .

6.7.2018
Dobrý den,
Lily, původně Tanja se má myslím moc dobře. Včera už to bylo tři měsíce, co jsem si ji od vás přivezla a je to náš mazel. Většinu dne prospí, ale když je vzhůru, tak to stojí za to. S Izabelkou se dokáží servat “jak chlapi v hospodě” až chlupy lítají. :-)
S pozdravem Barbora

mensi.jpg13.4.2020
Lilinka (u vás Tanja) u nás nedávno oslavila druhé přivezeniny. Myslím, že z fotek jde vidět, že je u nás spokojená. S “paní domácí” Izabelkou už jsou dobrá dvojka, každou chvíli se prohání po domě a perou se, potom jí Liloušek umyje hlavu a jdou si každá po své "práci". Před Vánocemi k holkám přibyla třetí do party - už dospělá zatoulaná kočička Niky. Ta se zatím velmi pomalu rozkoukává, holek se ještě bojí a syčí na ně. Lilinka má asi pocit, že už se tu zabydluje dlouho, tak se ji snaží zapojit do hrátek, chodí za ní, oňufává a občas ji pěkně prožene :-). Niky syčí a peláší se schovat do skříně. Je to jak na vojně, Lily už je mazák a tak Nikču zaškoluje. No snad se už i Niky brzo rozkouká a zapadne do party.
Moc zdravíme a přejeme spoustu nových domovů pro kočičky

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář