Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uschi a Jasněnka

30. 8. 2014

uschi-1.jpegKočka, kastrovaná, nar. 6/2013

Kočička Uschi se několik týdnů potulovala po náměstí v Boskovicích a žebrala o jídlo. Naše známá ji chodila krmit a pak odchytila. Ze začátku je nedůvěřivá, ale jak zjistí, že jí nic nehrozí, tak je moc milá a mazlivá. 30.8.2014 byla Uschi umístěna do Brna ke kočce, do bytu s předzahrádkou, takže po čase může chodit ven.

Fotky Uschi ze společného domova s Jasněnkou najdete zde.

Uschi byla po dobu pobytu u nás  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Adéla Blahová. Děkujeme!
 

Zprávy z nového domova:

31.8.2014
Dobrý den,
paní Tomalová, tak píšu, jak válčíme. Cestu zvládla Uši bez problémů a i doma to bylo lepší, než jsem čekala. Hned vylezla z přenosky a zkusila pár míst v bytě, kde se zašije - zvítězila zastrčená židle u stolu - viz fotka. V noci nepřišla, ale byla moc hodná a jen ráno jsem si myslela, že je David Copperfield a přemístila se, než jsem ji našla zapasovanou vedle mikrovlnky. Byt už si prošla a měla zájem o kontakt s Mínou, ale s tou to bude horší - syčela a vzala roha. Ale drbat se včera nechala a dneska už přišla sama na klín. Dala si už půlku kapsičky, tak si myslím, že to bude dobré. Mína tak za týden povolí. Protistresový obojek jsem Uši nakonec dala, i když byla v pohodě, ale má ho i Mína a myslím si, že jestli budou stejně vonět, mohlo by to usnadnit spřátelení. Momentálně si dává dacet nahoře na šplhadle, takže úplně nad moje očekávání. Paní Tomalová, ještě jsem se chtěla zeptat, jak je Uši stará? Koukala jsem se v očkováku, že v březnu základní očkování, ale připadá mi, že minimálně roční je.
Zase se ozvu, ale Uši bude v pohodě, teď je další krok na Míně, ale vypadá to, že se k sobě budou hodit. Mějte se pěkně.

4.9.2014
Dobrý večer,
paní Tomalová, posílám novou zprávu, Mína je akorát venku a Uši se u mě na klíně drbe. Uši je v pohodě, je trochu lekavá, ale jinak mazlíček, už se nikam neschovává a oblíbila si nejvyšší vyhlídku v místností - na šplhadle až těsně u stropu. Akorát je dost rychlá a když jí chci odchytit a ukázat, kde se správně škrabou drápky, nikdy ji nechytím. Včera se dokonce najedla, i když jsem tam seděla s paní sousedkou - no hleděly jsme obě. S Mínou postupně zkracují vzdálenost, při jídle dokonce Mína zapomene na distanc, ale ještě pořád jsou situace, kdy na Uši syčí. Ale přesto to jde lépe, než jsem si myslela. Takže zatím všechno v pohodě, zdravím všechny čičiny a mějte se pěkně.

13.9.2014
Dobrý den,
paní Tomalová, Uši má dnes 14denní výročí, tak musím napsat a posílám i nějaké fotky, ale stojí za psí štěk (nevím, jak to děláte, že vy je máte krásně ostré, i když čičiny právě nespí). Ušanka je, myslím, spokojená, trochu zrychlila, přece jenom, oproti devítileté Míně je to svišť. Byt už má dokonale prozkoumaný, oblíbená místa vyležená a už pokukuje po zahrádce, ale holt musí ještě vydržet. Ale začneme postupně, zatím bude stačit oplocená předzahrádka. Ušanka je zlatá a hlavně jste mi vybrali ideální povahu k Míně, Uši Mínu postupně udolává, už se kontaktují, když se Mína čistí a Uši jí přistrčí hlavičku, tak ji sice Mína neolíže, ale už nesyčí ani nezdrhá. Dokonce proběhl náznak hry na honěnou - holky zaujaly pozice pro lov a vybíhaly proti sobě! Taky si myslím, že Míně prospělo, že jsem zamčela probíhačku a nechodí k nám cizí kocouři, já jsem měla pocit, že to těm kocourkům z ulice nemůžu udělat a ono je to mnohem lepší, takže u toho zůstanu a holky budou chodit ven oknem nebo dveřmi (Mína stejně probíhačku moc nepoužívala a raději si vždycky počkala na dveřníka). Takže u nás spokojenost, zdraví i Čilli a NIkolka - teď jsem sestře krmila - ale to už jsou "divočáci", přiběhnou domů na rychlé pomazlení, vyjí misku a jsou v tahu. Maximálně dělá Čilli pomocného kuchaře na lince při vaření. No dřív bych to do Čilliho "televizní hvězdy" vůbec neřekla.
Mějte se pěkně a zdravíme všechny hodonínské kočky

5.10.2014
Dobrý den,
paní Tomalová, zdravím a musím napsat o Ušance - už je u nás měsíc. Zprávy mám jenom dobré, s Mínou už úplná pohoda, nehrají si spolu, ale když je potřeba, narvou se mi na klín obě dvě. Uši už chodí ven, začaly jsme se zavřenou zahrádkou, ale ona rychle zvládla i přeskočit plot, tak to bylo zbytečné, ale už se myslím po okolí orientuje a do jedenácti je vždycky doma. Jen jednou přišla po půlnoci a to jsem pochopila, že ji nemá smysl hledat a volat, pěkně seděla zalezlá pod skluzavkou a a asi se bavila, co to tam s baterkou provádím. Holt Uši přijde, až sama uzná za vhodné, je to kočka, jak má být. Zatím se obě učíme, ještě jsme si rituály neudělaly, chce to čas. Chtěla jsem poslat pár nových fotek, ale nedaří se mi, tak posílám aspoň jednu typickou - Uši opouští zahrádku dírou v plotě! Mějte se pěkně, zase se ozvu
Ivana, Mína a Uši


Majitelka Jasněnky byla nezaměstnaná, musela vzít práci, při které bude převážně mimo domov, po dohodě s námi byla Jasněnka  převezena do rodiny, kam byla před časem umístěna Uschi.
j200.jpg

19.10.2014
Dobrý večer,
paní Tomalová, tak paní K. mi včera přivezla Jáju, Jája (Jasněnka) je nádherná, je dlouhá jak noc, takže když se opírá o parapet nebo dělá surikatu (stojí na zadních), tak je fakt k sežrání. Seznamování nepůjde tak hladce, jako s Uši, ale časem to půjde. S bytem se Jája seznámila, všechno si očuchala, už i něco zbaštila, ale přes den pokňourávala. S lidmi se kámoší okamžitě a je mazlivá, ale další 2 čičiny zatím nedává a syčí. Takže zatím lehká nervozita v týmu, Mína je dost překvapená, že někdo syčí víc než ona - skoro se nedostala ke slovu, ale ten distanc jí určitě vyhovuje. Ušanka je velmi tolerantní, i když dneska jídlu taky moc nedala. Já myslím, že na první den dobrý, aspoň byla Jája celý den v "terénu", nebyla nikde schovaná. Paní Tomalová, nemůže být říznutá nějakou exotikou? To, jak je dlouhá, má z profilu protáhlý čumák a ještě má dost hlasité projevy... No připadá mi, že má tvar jak kočka exotická a barvu jak kočka domácí. Paní K. mi předala i očkovák, hračky, 2 pelíšky a přenosku - tu vezmu ještě s kapsičkama Whiskas na výstavu.
Pěkný večer, zase napíšu, jak holky postupují.

23.10.2014
Paní Tomalová, tak to jsem ráda a vůbec si neumím představit, co by dělala Jája v depozitu nebo v kleci na výstavě, to musí být pro čičiny obrovský stres. A musím říct, že je to každý den lepší, včera si už hrála se svýma hračkama a poprvé jedly všechny tři u svých misek. Ale sama jsem zvědavá, už jsem říkala, že budu mít asi 2 princezny na parádu a 1 normální kočku, která chytá myši, ale třeba Jája překvapí. Nejsem schopná Jáju vyfotit, jak mě vidí s foťákem v ruce, tak zdrhá, tak něco posílám, ale vůbec tam nevynikne, jak je dlouhá a štíhlá a jak sedí. Tak snad později. A připojila jsem i Ušanku.
Mějte se pěkně.

28.10.2014
Paní Tomalová,
podařilo se mi pár fotek Jáji, tak posílám, plus jednu ze zahájení topné sezony (tam je Mína a Uši, no snad se neupečou). Měla jste pravdu, dost se situace uklidňuje, Jasněnka už jen občas kňourá u dveří, je znát, že se uklidňuje, už vyhledává spíš pelíšky, než aby byla schovaná pod křeslem, na můj vkus jí pořád málo, ale asi to nemůžu srovnávat s Mínou a Uši, kterým fakt šmakuje. Akorát teď Jája začala pšikat, ale jiné potíže nemá, takže to zatím neřeším. Velmi ji láká a současně stresuje svět za oknem, tak jsem zvědavá, jak to bude dávat. Mějte se pěkně a zdravíme do Hodonína.

30.11.2014
Dobrý den,
paní Tomalová, slíbila jsem fotky, tak něco posílám, ale stojí za pší štěk. Holky samozřejmě pózují jako o život, než vezmu do ruky foťák, pak už mám na fotkách jen šmouhy, ocásky a zadní nohy. Ale obě jsou krasavice, každá svým způsobem, Jája je taková Xena bojovnice, vysportovaná, svalnatá a štíhlá a Uši je ten kouzelnej hebkej plyšák. Spokojený jsou obě, ustálilo se to, bohužel Uši s Jájou kooperují a olizují si hlavičky, ale cílem honiček obou je Mína. Ale s Tulou to bývalo to samý,Tula Mínu honila a ta ječela, jako by ji na nože brali, takže to má beze změny. Jája nakonec chodí ven v noci, bohužel za noc třikrát přijde a odejde, tak mám dost přerušovaný spánek, ale třeba to ještě doladíme. Mína s Uši jsou spíš zvědavý, co se venku děje, oběhnou barák a jsou za 5 minut doma. Hlavně jsem ráda, že jsme doladily žrádlo, protože jedla hlavně Uši, která přibývala a přibývala a Jáju jsem k jídlu naháněla, ale ta chtěla jíst vždycky jindy než ostatní, tak teď je to v pohodě, holky mají všechny tři jednu konzervu na den a příjem je jakž takž vyrovnaný. Mějte se pěkně.

2.3.2015
... u nás všechno OK, občas si říkám, že by Jasněnka mohla ubrat na hlasitých projevech (když sedí na skříni a bezdůvodně mňouká) a na energii (když masakruje zbytek kočičího osazemnstva), ale to by nebyla ona, to je prostě neřízená střela. Teď vyspává a sbírá energii na noční reje, to si zatím nesedlo, takže pořád několikrát za noc vstávám. Ale třeba se to ještě změní. A Uši je prostě nejhodnější a nejumazlenější kočka na světě, to jste mi vybrala opravdu zlatíčko. Ta právě zalehává do mé postele.  Ať se daří a čičiny jsou zdravé.

19.4.2015
Posílám aspoň pár fotek zfetovaných koček - jak jsem doma po výstavě rozdala šantu, žačalo divadlo! Moc jste je potěšila! Ať se vám daří,  Ivana

8.5.2015
... pořád se snažím udělat pár fotek, jak teď vypadá Uši a Jája a pár úlovků od každé posílám.

Fotky Uschi ze společného domova s Jasněnkou najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář