Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valentýna a Vendelín

14. 2. 2015

v300.jpegKočka, kastrovaná, nar. 8/2013

Valentýna se přitoulala na zahradu jednoho domu v Rybářích v Hodoníně. Nejdříve se nedala chytit, bála se, ale později se ukázalo, že je to kočička přítulná a mazlivá. Je mladá a velmi temperamentní, potřebuje si s někým hrát, takže musí mít kočičího parťáka! 21.10.2014 byla Valentýna umístěna spolu se Sun do Brna, do bytu.
Valentýna byla po dobu pobytu u nás adoptována  na dálku, její adoptivní rodinou byla paní Jana Hegerová. Děkujeme!
 

sun250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2014

Sun je kočička, která se v Hodoníně na Národní třídě přitoulala do obchodu "Slunce" a hodlala se tam ubytovat. Zavolaly nám prodavačky, že si neví rady a tak kočička putovala k nám a podle místa nálezu dostala jméno Sun - slunce. 21.10.2014 byla Sun umístěna spolu s Valentýnou do Brna, do bytu. 25.12.2014 Sun podlehla FIP.

 Fotky Valentýny a Sun zde.




 

vendelin250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2014

Vendelín, je kocourek, který zmateně pobíhal po ulici S.Viatora v Hodoníně. Našla ho paní, která už má doma několik koček, nemohla si ho nechat a přinesla ho k nám. Vendelín je nádherný, uhlově černý kocourek, povahou milý, hravý a tak velký mazel, až vám to bude na obtíž :-)  14.2.2015 byl Vendelín umístěn k Valentýně do bytu v Brně.

Další fotky Vendelína z pobytu u nás zde.

Fotky Valentýny a Vendelína z nového domova zde.

Zprávy z nového domova:
 

22.10.2014
Pěkný večer přeju,
zasílám report z prvního dne s kočkami. Po příjezdu se Sun usadila v záchodě a Valentýna na záchodě. Zatímco Sun  neustále vrněla, tak Val byla lehce nespolečenská. No přes noc se Sun usadila na posteli s námi a Val zalezla za skříně, pak po půlnoci vylezla a celou noc mňaučela. Přes den už to bylo klidnější, Sun stále v pohodě a občas vylezla i Val. V průběhu dne se Val osmělila čím dál tím víc, a už si párkrát i přišla pro pohlazení, sem tam si hrála se Sun. Teď k večeru vypadají obě v pohodě, mazlí se a bezproblémů papají, v příloze posílám pár fotek :)

29.10.2014

Zdravím, po týdnu posílám report z nového domova. Holky se dobře zabydlely, Valentýna už si lehne i ke mně na gauč a nechá se pohladit i když jakýkoli prudký pohyb nebo pohlazení přes míru znamená, že se rychle odklidí z dosahu. Miluje výšky a dost často sedí na nejvyšší skříni nebo na potkaní kleci a kouká po pokoji ...  Sun je pravým opakem. Neustále polehává na mně nebo uprostřed pokoje, případně skáče příteli na stůl/křeslo/záda. Když se na bytě něco děje, dojde někdo nový nebo někdo něco dělá v kuchyni, je hned na místě a tváří se jako největší andílek. Vrní jen na ni člověk sáhne a když si dovolíme dát si něco k jídlu, hned ji máme v talíři taky (nechápu jak jste se mohla na bytě normálně najíst při tolika kočkách :D ). Holky dost často spí spolu a olizují se navzájem, občas se válí v klubku plném zoubků a drápů a lítají po celém bytě, když si dělají kočičí naschvály....Obě papají z jedné misky a chodí na jeden záchod (i když obojí mají dvakrát) a myslím že jsou naprosto v pohodě, asi jako mladší a starší ségra. :) Teď jsme na balkon dali krmítko tak jim tam přes den bude lítat další zábava.... V příloze posílám dalších pár fotek. 

 
25.12.2014
Dneska v noci nám umřela na FIP Sun, byla s námi jenom krátce, ale rozhodně u nás prožila spoustu krásných chvil.....
 

28.1.2015
Dobrý den, chtěli jsme původně o víkendu s přítelem přijet pro dalšího chlupáče, ale Valentýně začalo téct z očí, tak ji nejdříve vyléčíme aby si nepředaly nějakou infekci .... 

Až budu vědět kdy bude všechno v pořádku, ozvu se a přijedeme. 
Jinak se má skvěle, žere na co přijde, loví na co přijde, krade a okusuje tužky, dokonce přibrala na 3,5kg a všechna místa v bytě jsou naprosto pod její nadvládou :)
Album fotek mám veřejné a každou chvilku tam něco přidám, tak se klidně můžete podívat: zde.
 
Další zprávy z nového domova po příjezdu Vendelína:


17.2.2015
Dobrý den,

posíláme pozdravy z nového domova od Vendelína. V autě byl úplně zlatíčko, skoro nemňoukal, první večer strávil zalezlý za skříní, ale když se trochu uklidnil nechal se na šunčičku vylákat ven.... pořád je trochu plachý, sice se lísá a nechá se mazlit, ale když ho déle držíme nebo bouchnou dveře, případně přijde někdo cizí letí se někam schovat. S valentýnou se pořád škádlí, honí se dokolečka po bytě, ale už na sebe skoro nesyčí, spíše si hrají. Kocourek hezky papá granulky, kapsičky stejně jako Val nechce, potvora jedna :D ale všimli jsme si že má zánět dásní, tak ho ještě musíme nechat prohlédnout. 
Víc fotek budu pak házet na facebook zatím posílám alespoň jednu :) vypadá to, že u mého muže se mu líbí víc...chlapi sobě! - foto.


10.4.2015
Zdravím a posílám pár zpráv z nového domova.
Kočky se mají samozřejmě skvěle, obsazují každou krabici v okolí, válí se po nás zrovna když potřebujeme nejvíc vstávat ať už z postele nebo gauče, motají se pod nohy v kuchyni, kradou maso z talíře, prostě dělají takové všechny ty klasické kočičí věci :) Minulý víkend jsme jim konečně pořádně zasíťovali balkon a od té doby jsou tam několik hodin denně i když prší/sněží. Přítel dokonce viděl Valentýnu jak honila mouchu a vyšplhala se až ke stropnímu uchycení sítě, takže zátěžový test proběhl v pořádku. Taky jsme jim nedávno dovezli šáchor na okusování, tak nejlepší večerní zábavou pro Vendelína je skákat do něj nebo vyhrabat kousek hlíny a honit ho doma po podlaze...Vendelín sice ještě pořád bojuje se zánětem dásní, ale antibiotika už dobírá a výrazně se lepší. Navzájem se skoro ani nezlobí, jenom cca hodinku denně mají "běhací náladu", kdy se honí dokolečka po bytě, občas se pošťuchují a všude skáčou. Když si ale Valentýna usmyslí, že Vendelín leží na místě kam nepatří, přijde za ním, nejdřív se na něho škaredě kouká, pak ho kousne do zadku a zalehne tak, že Vendelín uteče :)  Mějte se krásně a přejeme hodně udaných kočiček na jarní výstavě.
Hanka a Jirka

Fotky Valentýny a Vendelína z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

moc smutné!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 27. 12. 2014 14:39)

Soucítím s vámi i s Valentýnkou,které bude stejně jako vám nádherná želvovinová Sun moc chybět.Ať jí sluníčko v kočíčím nebíčku září na jejich nekonečných hrách s mnoha nebohými čičinami,které bohužel musely odejít z tohoto světa.Je mi to líto.

Holkám

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 23. 10. 2014 22:03)

přejeme hodně štěstí a dlouhý,krásný kočičí život plný lásky a pohlazení!