Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlastička

30. 9. 2016

vlasticka-250.jpgKočka, kastrovaná, stáří cca 3 roky
Umístění: depozitum Hodonín II.

Vlastička zůstala opuštěná na dvorku po smrti své majitelky. Sousedka kočku krmila, ale vzít si jí nemohla, s jejími kočkami se nesnesla. A tak, když paní přivezla Vlastičku na kastraci, vzali jsme ji k nám. Je to kočička mazlivá a velice vděčná za jakoukoliv pozornost a pohlazení, ale nesnese ostatní kočky. Je vhodná spíše jako jedináček a raději do domku se zahrádkou. 23.9.2016 - Vlastička byla umístěna do Ježkovic, do domku se zahrádkou, k babičce, které umřela kočička. Vlastičku jsme vzali zpátky, podrobnosti níže.
30.9.2016 - Vlastička umístěna do nového domova do Moravského Krumlova - Polánky, do domku, ke třem kočkám.

Další fotky zde.

Vlastička byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Lenka, Libor, pes Justýnka, kočky Gája a Bína. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

23.9.2016, po příjezdu
Babička měla z Vlastičky obrovskou radost, hned šla do skříní a vytahovala pelíšky, dečky a hračky co měla její bývalá kočička. Vlastička je zatím pod gaučem.
Bohužel, hned další den Vlastička zmizela. Nevěděli jsme, že paní není sama, že bydlí s druhem. Ten nechal otevřené dveře. Byli jsme z toho zoufalí a Lucka do Ježkovic večer jela, aby se pokusila Vlastičku najít, přivolat, ale nepodařilo se. Obrátili jsme se s prosbou o pomoc i na starostu, aby dal vědět občanům, obec je malá, tak jsme doufali ... Když Lucka byla Vlastičku hledat, tak se dozvěděla, že Vlastička bude mít přístup jen na chodbu a jinak bude na zahradě - to nám před tím neřekli! Vlastička je mazlivá a potřebuje kontakt s člověkem a na chodbě by jí bylo smutno. A když druh paní, situaci zlehčoval, a říkal, že "je to kočka, že u nich se to tak nebere", věděli jsme, že to není ten správný domov a že pokud se Vlastička najde, vezmeme ji zpátky k nám.

Další den paní volala - Vlastička se našla na půdě! Neutekla ven, jak si všichni mysleli, ale po schodech nahoru. Vlasičku jsme vzali zpět, ale znovu byla ve stresu z velkého množství koček a tak nás napadlo obrátit se na paní, která Vlastičku našla, vyplašenou a trvalo ji nějaký čas, než se Vlastička přestala bát. Ale z domu ji vyháněla domácí kočka a tak nakonec po kastraci Vlastička tenkrát skončila u nás.

Paní si Vlastičku vzala a protože už to není kočka, která dochází na zahradu a je třeba ji vyhánět (podle domácí kočky Vločky), ale objevila se rovnou doma, tak i to seznamování je na dobré cestě:

30.9.2016, po příjezdu
Tak jsme konečně v pořádku dorazili všichni domů. Vše je v pohodě a zatím dobré. Cesta taky, byla potichounku. Jinak ještě nebaští, všechno očichává a znovu poznává, poznala dveře, ze dvorku do kuchyně, tama občas vyběhla, když ji Vločka proháněla. Nehne se ode mě a je zatím spokojená, vrní, mazlí se a už si oblíbila šantový polštářek.

1.10.2016
Zdravíme, no je to Šikulka a fakt spokojená a vymazlená. Nic ji neunikne a miluje sedět v okně, máme v nich síťky. A naši tři kočíci zatím taky v pohodě. Dokonce ten malý satan - Vločka, jak na ni Vlastička zasyčela, tak si Vločka zalezla na gauč a bylo ticho a spala.
Věřím, že to bude dobrý!

6.10.2016
Hezké odpoledne přejeme do Hodonína.
Posílám foto Vlastičky, krásně si u nás zvykla. Žije společně se dvěma kočičkama a kocourkem.
Jakmile jsme ji přivezli, začala to tu poznávat, že už tu byla. Očichávala všechno v domě, hlavně prosklené dveře a skrz ně pozorovala, co se právě děje na dvoře. Po pár dnech jsem ji vzala do průjezdu, jako první doběhla k vratům a plakala, že chce ven, ale chtěla jsem ji na to postupně připravit, tak jsme to neuspěchali. Jakmile byla Vlastička puštěná na dvůr, jako první utíkala k baráčku, kde se narodila. Její majitelka zemřela, ale Vlastička hned věděla, kam jí srdíčko potáhne :-) Je strašně šikovná, milá a mazlivá. Všude všechno očichala a poznávala.
Denisa

7.10.2016
Krásné ráno všem,
musím se všem pochlubit s Vlastičkou, dnes ráno byla na procházce po dvorku a v zahradě a donesla mi malý dáreček. Byla jsem z ní nadšená. Udělalo mi to takovou radost, že se s tím musíme pochlubit :-) Je to prostě neuvěřitelná kočička, mazel, dravec, lovec a zase mazlík umazlený :-) Je moc ráda, že tady je a umí to projevit. Mějte se všichni hezky a přejeme spoustu ulovených myšek.
Denisa a Vlastička

13.10.2016
Hezké dopoledne všem do Hodonína,
Vlastička se má moc dobře, pořád se mazlí a ráda se hraje, stačí ji jen peříčko a malinký pěnový váleček o který si tře krček :-) Zbožňuje ještě šantový polštářek a myšku, ale vyfotit ji, je nadlidský úkon. Pořád sebou šije a nevydrží chvilku v klidu, aby pro Vás všechny zapózovala. Je to živé stvoření a dělá jen a jen radost.
Denisa

vl250.jpg11.3.2017
Krásné vrnivé ráno posíláme všem Tetám do Hodonína,
Vlastička miluje krabice a ráda v nich spinká celou noc, podařilo se mi nafotit Vlastičku, jak právě vstává :-)
Pak proběhla důležitá snídaně a opět mazlení na klíně paničky, ze všeho nejvíc Vlastička nejradši zatíná drápky spokojeností a drží mi prsty. Je moc spokojená, pěkně přibrala a užívá si i na dvorku a  pomalu si zvyká na ostatní čtyřnohé obyvatele v domě.
Zdraví všechny Vlastička z Moravského Krumlova

 

24.5.2017
Ahoj, mňau, čiči a pac posíláme všem do Hodonína.
 Moc Vás všechny zdravím. Posíláme s paničkou zase pár nových fotek, abyste hodné tety a všichni, co mě v útulku podporovali, viděli, jak se mi po delší době zase daří. Jakmile je teplo, valíme se všichni na dvoře, bohužel na fotkách už asi nikdy nebudu pózovat sama, moc hodný kocourek Gustíček si ke mě vždycky dojde pro olíznutí a očicháme se. Nějak se mi to nelíbí, tak mu to dám patřičně najevo a pak si jen přisedne nebo večer v posteli si lehneme k sobě. S kočičíma holkama u paničky si taky už líp rozumím, ale někdy si umíme taky pořádně vjet do chlupů :-) No ale jsme šelmy, tak se občas proženeme nebo jedna skočí na druhou :-) Nejlepší chvilky jsou, když páneček vytahne sekačku a seče tu obrovskou zahradu a pro mě se odkrývají díry a škvíry v zemi a chytám s Vločkou rejsky a myši. To je pak hraní.
Mám se tady moc dobře a dost často chodím na zahradu a k domku, kde jsem se narodila. Moje stará panička dávno umřela, ale domeček a vzpomínky tu jsou pořád. Moc všem děkuji do Hodonína a přejeme s paničkou i ostatním kočikám, aby brzo našly krásné domovy.
Mňau a pacinku posílá Vlastička z Moravského Krumlova

 

2018-05-10-15.52.08.jpg21.6.2018
Zdravíme všechny do Hodonína,
po dlouhé době se Vám opět ozývám, ano já Vlastička.
Co je u nás nového?? S krásným slunečným počasím to láká chytat myšky a nosit je paničce na dvorek. Jsem pak za to moc pochválená a pomazlená. A to se mi líbí a moc. Taky jsem ráda, když se vrací páníček domů. I když je tak unavený z práce a chce se najíst, nenechám ho ani chvilku vydechnout a hned mu hupsnu na klín. Máme se tady všichni rádi, s ostatníma kočkama i kocourem se celkem už sneseme a nebijeme se, ani na sebe už tak nevrčíme a nesyčíme. Mám se tady moc dobře a posílám packu všem kočičkám do Hodonína, aby i ony brzo našly nové domovy a byly spokojené, tak jako já.
Vaše kočička Vlastička

23.12.2018
Zdravíme všechny,
dnes je den před Štědrým dnem a v kalendáři je jedno krásné jméno, je tam moje jméno, ano píšu Vám do Hodonína opět já, Vlastička.
Mám se moc hezky, krásně jsem nabrala pár deka před zimou, jsem prý jako kulička, říká panička, i když ta má co mluvit ... ha ha ha. No ale mají mě tady moc rádi a já jsem taky taky moc ráda, je u nás nová kočičí kamarádka, docela hezky si už rozumíme, i když se očmucháme, už na sebe nevrčíme a jsme hodné, dokonce se sneseme už všichni, takže je nás tady dohromady už pět. I když mrzlo, pořád nosíme myšky, panička už říká, že to ani není možné, kde to pořád bereme a nosíme na dvorek. Zdravíme všechny a přejeme krásné a pohodové vánoce, plné mňoukání, čumáčkování a vrnění...
Vaše Vlastička

img_20210101_135708.jpg10.1.2021
Zdravíme všechny, co si na mě ještě vzpomínáte.
Ano zdravím Vás já, Vlastička z Polánky :-) Posílám hodně mňoukání a drápkování tetám do Hodonína a všem kočičkám v novém roce přeji, aby brzo našly milující náruč s hodnýma paníčkama, jako mám já. Příjemně měkký pelíšek, pohlazení, plnou misečku papání. Mám se moc dobře, panička říká, že jen kvetu. Mají mě tu moc rádi, v létě nosím k vratům ulovené myši a rejsky a běhám po zahradě, mám to tu moc ráda. Opět k nám přišel nový kočičí člen, kocour Čertík. Tak je nás pořád docela dost na hraní a blbnutí :-)
Mějte se všichni krásně, mějte se rádi a dodatečně opět děkuji všem, kteří mě přes útulek adoptovali a pomáhali. Děkuji a mňááááu všem.
Vlastička

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

No já bych to také "tak nebrala",

(Renata Žaludová, 4. 10. 2016 10:46)

a na místě té babičky bych na chodbu a do zahrady vystěhovala druha a kočku si nechala doma. Je milejší, do ničeho nekecá, není tak náročná na stravu a v posteli zabere méně místa a pěkně hřeje do nohou!