Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zamir

7. 10. 2016

zamir250.jpgKocour, nar. 6/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Zamir se potuloval se na hlavní křižovatce v Moravské Nové Vsi, zrovna tam pracovali dělníci ve výkopu a Zamirek šel za nimi. Nakonec kocourek doprovázel i děti do školy a místní strážník ho přivezl k nám do depozita. Hned se se všemi skamarádil a už je u nás jak doma. Je moc mazlivý a hodný a zvyká si i na pejsky. Nevhodný jako jedináček. 7.10.2016 odjel Zamir do nového domova do Brna, do bytu, k britskému kocourkovi.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

8.10.2016
Dobrý den,
Zamirek je zabydlený, už i kamarádí s novým starším bráškou. Zabavil mu postel, sedačku, záchůdek, misky i hračky. To se přitom z počátku tvářil jako krčící se neviňátko :-).
Krmí se jak najatý, vrní jakoby to bylo naposled. Přítele si omotal kolem prstu. Naštěstí to vše bere starší bráška tak nějak v pohodě, jen neustále kontroluje kde se Zamirek nachází a hlídá každý pohyb. Dnes už spolu dokonce spinlali na sedačce společně. Čekala jsem tvrdohlavý přístup a trošku zlomyslnou reakci. Kluci si prostě asi sedli, máme před sebou ještě dlouhou cestu než se úplně udobří ale i tak jsem moc moc spokojená. Paní Laštovková nás perfektně poučila o povaze kocourka, poskytla krmení na prvních pár dní/týdnů uvidíme kolik toho zvládne. Ještěže existují takhle srdeční a hodní lidé, kteří se kočičkám skutečně věnují. Zamirek je vymazlené sluníčko. 

16.11.2016
Dobrý den,

Zamirek je u nás něco málo přes měsíc. Přes počáteční  problémy se starším britským bráškou Tedynkem, kdy si postavil hlavu, že brášku nechce, jsou nerozlučná dvojka. Je trošku problem je vyfotit spolu když nespí, protože si z mého mikrobytu udělali opičí dráhu. Zamirek miluje dlouhé vlasy, neodpustí si jedinou příležizost k útoku :-) Je zlatíčko, zavelím, že se jde spát, lehnu na postel a už se v podobě vrnícího stínu plíží pod peřinu. Dokonce se i od Tedynka naučil kousat do lýtka, když moc pomalu chystám snídani nebo nechci pořádně vstávat :)) zamir200.jpgDokáže si vyhrát od gumičky do vlasů až po chlupatou ponožku, výskoky při útoku nejméně do metrové výšky nejsou žádný problém. Naučil se krásně cestovat v přepravce i bez počůrání, je prostě šikulka.
Chvilku pubertální miminko, jindy důstojný kocour pohrdající vším co se kolem něj děje.
Pro ty, kteří si myslí, že  potřebují obrovský prostor po dva kocoury. Není to pravda. Mám 1+kk 30m, myslím si, že jsou maximálně spokojení. To že mám stelivo všude a třetí záclony za ten měsíc, no a co :) Když si oba příjdou ve 4 ráno pro pomazlení, pusinku na dobré ráno a občas kousnutí do nosu... stojí všechno kolem za to :)
Přikládám pár fotek Zamirka a brášky Tedynka 

 

z2.jpg3.4.2018
Zamíček má 7,8 kg a asi začne s dietou. Je to největší aktivista všech dob, naučil se otvírat ledničku i skříně a šikanovat brášku.

Fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář