Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlata a Adámek 03

25. 7. 2017

zlata370.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2014

Zlata je  bílomourovatá kočička, kterou i z jejími sourozenci Viktorem a Klárou přivedla na zahradu u jednoho domu ve Vacenovicích kočka. Paní se koťat ujala, ale nemohla si je ponechat na trvalo a tak, když jim byli 4 měsíce, obrátila se na nás.
1.4.2016 - Zlata je miloučká, mazlivá kočička a čeká u nás na svůj nový domov už víc jak rok! Když přijde návštěva, schová se, nejde se ukázat a nechat pohladit, ale věřte, že svého člověka bude velmi milovat. Vyberte si Zlatušku a nebudete litovat. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Zlata umístěna do Frenštátu pod Radhoštěm, do domku, jako jedináček.

Další fotky zde.

Zlata byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Fornůskovi a kocouři Sting a Pierre. Děkujeme!

adamek240.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Adámek se jednoho dne objevil u směnárny na konci Hodonína směrem na Holíč. Kde se tam vzal, těžko říct. Je to černý kocourek, zlaté povahy - velice mírný a hodný, dobře vychází s kočkami.
12.7.2017 - Adámek je loňské kotě, vyrostl z něho nádherný, baculatý, bezproblémový a strašně rád se mazlící kocour. Když se podává papání, nikdy nesmí chybět! 25.7.2017 Adámek dnes odjel do svého nového domova do Frenštátu pod Radhoštěm za Zatuškou.

Další fotky zde.

Adámek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Lenka, Libor, pes Justýnka, kočky Gája a Bína. Děkujeme!

 

 

Zprávy z nového domova:

17.4.2016
Dobrý den,
Frenštát zdraví Hodonín, včerejší dvouhodinová cesta se Zlatuškou domů proběhla bez problémů. Doma jsme ji donesli v přenosce do obýváku, otevřeli dvířka, hned vystrkovala zvědavě čumáček, vylezla ven, prozkoumala nejbližší okolí a pak se urychleně mazala schovat pod radiator za takovou nižší knihovnu.
Tam byla zašitá až do odpoledne, kdy jsem se natáhla na gauči a zbytek rodiny šel na procházku s naším "zahradním" členem rodiny - labradorem Benem. Jak jsem tak potichu odpočívala, najednou slyším takové kňuknutí, po chvilce zase, tak jsem na to vždycky pár slov klidným hlasem odpověděla, a tak jsme si chvilku takhle spolu kecaly. Pak vidím, že se šine zpoza knihovny ven a zkoumá a zkoumá, pustila se do většího prostoru, pomalu se rozvážně rozhlížela, nakoukla i na mě, nechala si jemně sáhnout na záda, pak se vrátila do úkrytu. Po nějaké době šla zase zkoumat a pustila se až do ložnice, kde se utábořila pod letištěm až do večera, než jsme šli spát.
Ráno už zase byla zašitá v původním úkrytu napůl za knihovnou, napůl za křeslem. Když jsme křeslo trochu odsunuli, utíkala přikrčená přes celý obývák do kuchyňské části a když zjistila, že dveře do ložnice jsou zavřené, snažila se schovat za prádlový košem, ale nebyl tam prostor, já jsem ji tam chytla a chviličku jsme se přetahovaly. Pak pokračovala do koupelny a když se protlačila kolem pračky, fičela zase zpátky do obýváku  do osvědčeného úkrytu za křeslo a za knihovnu. Trochu se zašitá za knížkama nechala sice pohladit, ale zatím je pořád vyplašená, nic nejedla, zřejmě ani nepila a nepoužila ani záchod /vše jsme dali do obýváku na jedno místo do rohu, ať to má blízko/. Takže nervíky nám kvůli toho pracují na plné obrátky, doufáme, že se situace brzo zlepší.
Srdečně zdraví Mirka

Naše odpověď:
Dobrý den,
to bude dobré, uvidíte.
Doporučovala bych Zlatušce udělat zázemí v klidnější místnosti, třeba v ložnici. Přehodit přes křeslo, židli nebo postel deku tak, aby mohla být schovaná a zároveň sledovat a poslouchat zvuky svého nového domova. Do blízkosti tohoto úkrytu dejte jídlo, vodu i WC a dveře nechte pootevřené, tak, aby kočička, když bude chtít mohla na průzkum, ale když se poleká, aby měla únikovou cestu a mohla okamžitě zpátky. V takovém úkrytu stráví třeba i několik dní a bude chodit na průzkum. Není dobré, aby byla naráz v celém prostoru, kde se ona nevyzná a cítí velmi nejistě! Choďte za ní, mluvte na ni, zkuste hladit.
Velmi dobře si počínali majitelé Zuzanky, přečtěte si prosím jejich zprávy zde:

https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/nasi-v-novem-domove/zuzanka-03.html

18.4.2016
Dobrý den,
posíláme další zprávičku o kočičím životě  v novém domově.
Nejdřív to negativní :-( - stále držíme dietu, ani Vaše granulky, ani DM masové vaničky a zatím ani teď před chvilkou servírovaná masová kapsička Felix Zlatušku nezaujala natolik, aby něco snědla. Na velké zatím nebyla, jednou se vyčurala, a to v noci nebo k ránu, a sice do otevřené přenosky na podložku. Asi u Vás byla zvyklá na krytý záchod, tak to na ni zřejmě působilo podobně.
A teď to pozitivní :-D - už včera během dne se nechala hladit a drbat a s přestávkami v tom pokračuje i dnes, musí u toho ale být vždycky bezpečně schovaná za křeslem nebo gaučem, takže my se různě nakláníme přes opěradla a lezeme z boku po čtyřech, abychom na ni viděli a hlavně dosáhli. A ono to celkem dobře funguje - když je za něčím schovaná, nechá se hladit, mazlit, drbat i na bříšku, vrní a je úplně v sedmém nebi. Nejvíc si zatím zvykla na mě, protože s ní často mluvím a hladím a hladím. Asi dvakrát se stalo, že byla tím hlazením tak fascinovaná, že vyšla i z úkrytu a poctivě mě kolem dokola obešla a strašně se lísala, ale pak si najednou uvědomila, že je šmarjá na otevřeném prostoru a mazala se schovat. Pořádá krátké špionážní výlety podél zdí, samozřejmě "v utajení" schovaná za skříňkama, gaučem, křeslem apod.,pak se někde zastaví a na delší dobu tam zakotví a pozoruje dění a pak se zase "nenápadně" sune zpátky do prvního osvědčeného úkrytu - za křeslo a knihovnu.
Zdravíme do Hodonína a držte nám palce, ať už začneme papat!
Mirka

 

22.4.2016
Dobrý den,
zdravím do Hodonína, Zlatuška se pomalu otrkává, sice je pořád přes den někde v bezpečí schovaná, ale ode mě a od dcery se nechává bez problémů hladit a docela si to užívá, už i víc ze svých úkrýtů vykukuje, když přijde některá z nás dvou.
Na manžela je zatím velmi ostražitá a bojí se ho, nechá se od něho pohladit jen minimálně, synátor byl teď přes týden na operaci, dneska přijel domů, tak uvidíme, jak to půjde u něho.
Zlatuška už něco snědla, sice minimálně, ale už se i jednou vykakala, tak věříme, že to bude brzy lepší. V noci nemá problém se strachem, všecko prolézá a prozkoumává, většinou spí pod mojí postelí, chodí na mně nakukovat i do postele a nechává se pomazlit, pak zmizí a za chvilku už je zase zpátky, už cestou ke mně se hlásí takových tichým spokojeným pomňoukáváním, ví, že jí na to většinou odpovídám.
Hezký den
Mirka

zlata200.jpg27.4.2016
Dobrý večer,
přikládám pár dalších fotek naší kočičandy plašandy :-).  Zlatuška se pomaličku zlepšuje v překonávání svého velkého strachu z neznáma.

Docela dobře nám zafungovala "terapie se šňůrkou", nepotřebná šňůrka z tepláků se stala dostatečnou motivací, aby Zlatuška chvilkama opustila podpostelový úkryt   a honila se za jejím koncem i na území, na která si před tím netroufla, protože ta zvědavost má velkou váhu a když ten konec šňůrky - potvora - zmizí najednou někde za rohem, no tak to by bylo, aby se tam nešla podívat :-). Ráno vstáváme my dvě holky spolu - já nakouknu pod postel, Zlatuška pochopí signál, vyleze a postupně se ke mně přidá do kuchyně a obýváku a mezitím, co já dělám obvyklé ranní procedury, ona šmejdí, zkoumá za denního světla, co už prozkoumala předtím v noci sama. Většinu dne sice tráví ještě pod postelí, ale když přijdu z práce, snažím se co chvilku ji přimět vylézt, nakukovat na ostatní členy rodiny, dostávat se víc a víc  do jejich blízkosti a přesvědčovat se, že fakt nekoušou.. Takže postupujeme dopředu minikrůčky, ale postupujeme :-):-).
Srdečně zdraví
Mirka

7.5.2016
Dobrý den,
Zlatuška zdraví po třech týdnech v novém domově všechny čtyřnohé i dvounohé kamarády ze sdružení.
Je to šikovná holka, úžasná kočička, která dělá velké pokroky, už je daleko smělejší, vesele řádí, i když samozřejmě je stále ještě ostražitá, ale s chováním ze začátku se to nedá srovnat. Ráda se vyvaluje a neustále převaluje na zemi i na posteli, moc ráda se nechává hladit, je velice přítulná a neskutečně vděčná. Jediné, co musíme brzy pořešit, je ostříhání drápků, má je už dlouhé a zároveň ostré jako jehličky, takže při jejím neustálém spokojeném šermování pacičkama dostáváme další a další zásahy, takže máme naše packy pěkně doškrábané, jako bychom pořád pleli záhony s růžemi :-)
Hezký den do Hodonína přeje Mirka s rodinou

22.5.2016
Dobrý den,
srdečně zdravíme do Hodonína, posíláme pár foteček Zlatušky z "rekreačního pobytu na balkóně". Je to nadšená okenní a balkonová pozorovatelka místního ptačího obyvatelstva, velký mazlik a pěkně  ukecaná slečna :-). Stříhání drápků před 14 dny bylo v pohodě - paní veterinářka to měla hotové raz dva a Zlatuška ani neprotestovala. Je to moc šikovná kočička :-)
Hezký večer preje Mirka s rodinou

16.6.2016
Dobrý den,
Zlatuška zdraví své chlupaté i nechlupaté hodonínské kamarády.
Dnes je to právě dva měsíce, co se přestěhovala k nám do Frenštátu. Už se z ní stal plnohodnotný člen rodiny, skvělý ukecaný parťák a moc hodná holka ​:-)​
Hezký večer přeje Mirka​

16.7.2016
Dobrý den,
posíláme pár foteček Zlatušky v den tříměsíčního výročí její adopce. Je to naše rozmazlovaná, nejhodnější, neskutečně vděčná princezna :-). Zdraví Ž.

zlata400.jpg

16.9.2016
Dobré odpoledne,
dnes je to právě 5 měsíců, co se Zlatuška stala novým členem naší rodiny :-). Srdečně zdravíme všechny bývalé kamarády chlupáče a jejich pečovatelky a hlavně našeho adoptivního chlupatého synka Matouše 02 prosíme extra podrbat :-).

Pozn. (Matouš byl 4.11.2016 umístěn do nového domova)

16.1.2017
Dobrý večer,
srdečně zdravíme do Hodonína. Dnes je to právě třičtvrtě roku, co jsme si od Vás dovezli Zlatušku. Je to moc fajn holka. Díky ní zažíváme denně zábavné, úsměvné a milé chvíle a věříme, že ona to cítí stejně tak a je u nás spokojená.  :-)

16.4.2017
Krásnou velikonoční neděli přejeme. Přesně dnes slavíme rok ode dne, kdy jsme si od vás přivezli super kočičku Zlatušku. Posíláme pár foteček nejdůležitějšího člena rodiny. Srdečně zdravíme a přejeme hodně úspěchů ve vaší náročné obdivuhodné práci.



Nové zprávy po příjezdu Adámka:

26.7.2017
Dobrý den,
Adámka jsme včera zaparkovali v přenosce do ložnice, ať má trochu klidnější prostředí. Vylezl asi až v noci, ráno jsme ho našli schovaného  v šuplíku na plechy pod sporákem - zezadu je to bez krycí stěny. Tak jsme mu to pootevřeli, ať vidí ven. Tam setrval až doteďka, kdy se na sporáku začalo pracovat. Pak se nějakého zvuku se polekal a posunul se dál za lednici. Když jsme ji poodsunuli, přesunul se zpátky do ložnice, tentokrát pod letiště.
Zlata si udělala novou základnu u děcek v pokoji, odkud pořádá zvědavé velmi opatrné výpravy k novému členovi,  jednou si dovolila na něho přitom zasyčet. Jak to seznamování probíhalo v noci ale nevíme. Adámek zatím nic nesnědl a asi ani nepil, ani záchod nepoužil. Musíme mu dát čas se s novým prostředím srovnat :-).

29.7.2017
Dobrý večer,
Adámek zdraví do Hodonína. Ještě sice nemá odvahu vylézt ve dne zpod letiště, ale už se tam nechává pořádně drbat a šťastně u toho hlasitě přede. Taky už začal papat, potřebu zatím koná pouze pod rouškou noci :-).

31.7.2017
Dobrý den,
Adámek je moc šikovný, velký kliďas a mazel. Zatím stále zůstává přes den zalezlý, ale v noci prozkoumává okolí.
Spíš je teď problém u Zlatušky - ze začátku ho chodila jen tak opatrně z dálky okukovat, ale to bylo ještě v pohodě /aspoň, co jsme viděli přes den/, celkem nic "neříkala". Teď se ale začaly projevovat její negativní reakce - na Adámka se chodí dívat docela často, ale syčí na něho, už i vrčí /mručí/ a dneska celou noc jsme měli v bytě docela rodeo, lítali tam oba dva, nevíme, jestli ho z ložnice vyštvala ona, ale zřejmě ano, pronásleduje ho, on se jí asi bojí a snaží se před ní schovat.
Tak mám z toho dneska pořádnou depku a strašně si přeju, aby na něho Zlatuška nebyla zlá a skamarádlili se, když je Adámek takový hodný. Co myslíte, dalo by se s tím něco dělat?
Hezký den, Miroslava

Kočky SOS:
Zatím je brzy, musíte dát Zlatušce čas, aby to "překousla". Doporučujeme pro Zlatušku použít uklidňující feromonový obojek nebo Bachovy kapky. Držíme palce.

7.8.2017
Dobrý den,
tak jsme asi zatím k lepšímu nijak moc nepokročili.
Zlata si tvrdě hájí svůj rajón a Adámka střeží, aby se necoural po JEJÍM bytě. Chodí ho často do jeho štábu - ložnice kontrolovat. Sem tam ho jen tak z odstupu pozoruje, párkrát za den po něm vystartuje /třeba když si on v klidu papká/, prská na něj, syčí, taky už ho párkrát "zmydlila" tlapkama, někdy se k němu docela na blízko přiblíží a pak /asi  znechuceně /zas odejde/ no spíš se pomalu odplíží.  
Adámek je moc hodný, ale pořád ještě dost bojácný, nejlépe reaguje na mne a moje drbáníčko, ale jinak se celý den zdržuje v ložnici, kde je vlastně od začátku a má tam veškeré zázemí /papání, WC, škrabadlo atd./, a to nejlépe zalezlý pod letištěm /sundali jsme třeba jednu nebo obě matrace a nechali jen rošty, ať má pocit, že je něčím trošku chráněný, ale ať tam má světlo a není v takové "tmavé díře". Nebo je zalezlý za letištěm /trochu jsme mu to odsunuli od zdi, ať tam má dost prostoru/ a vyleze, když já přijdu a promluvím na něho. V noci statečně šmejdí po ložnici, kuchyni i obýváku - na noc jsme je totiž oddělili úplně - Zlatice vyfasovala pokojík, koupelnu a chodbu, kde má zase ona zázemí. Adámek se "vypracoval" v tom, že, když  Zlata vytáhne do boje, pořádně na ni zasyčí, asi aby si nemyslela, že bude pro ni tak lehkou kořistí :-). Ale nedivím se mu, že se mu z té ložnice  /a ani z úkrytu/ nechce, když na něho čeká taková "nenaladěná nebezpečná paní domácí", to bych se na to taky vykašlala :-).
Včera se ale Adámek najednou nějak neprozřetelně vydal k večeru na špacír do pokojíčku, já prvně myslela, že ho Zlata z ložnice vyhnala, ale ona byla zašitá právě v tom pokojíku, kam on si to štrádoval, asi ji tím zaskočil  a nastala mela, až chlupy lítaly /bohužel doslova/.
Vaši radu ohledně feromonového obojku jsme trochu přepracovali /četla jsem vícero negativních reakcí ohledně kožních problémů/ a koupili jsme na Zoohitu FELIWAY FRIENDS feromonový difuzér do zásuvky, dali jsme ho ve čtvrtek do ložnice, tak uvidíme, během pár dnů by se to mělo nějak projevit, doufejme, že dobře /recenze většinou pozitivní/, ale cena je docela pecka. A když je to takové "levné" :-),  objednala jsem ještě jeden, který dáme do společného prostoru obyvákokuchyně, který sousedí s ložnicí. Zítra má naše "válečná kočičí zóna" výročí 14 dní, držte palce, ať se vše obrátí k lepšímu. Kdyby Vás ještě napadl nějaký zlepšováček, rádi ho uvítáme, třeba kouzelný prsten, který splní všechna přání, by se teď docela šiknul :-):-):-).
S pozdravem Miroslava

26.8.2017
Dobrý den,
co se týká těch dvou chlupáčů, obojek jsme před týdnem zatím dali jenom Zlatě, která dále dostává 4x denně i Bachovky, co jí udělala na míru paní Tomanová.  
Podle mne je situace lepší, ale je to takový zajímavý vztah :-). Řekla bych velmi proměnlivý ze strany Zlaty. Ráno je nejdřív chvilku klid, když jde o krmení, tak oba čekají na hlavním "přidělovacím žracím štábu" v kuchyni, pak si oba papkají ze svých misek každý v jiné místnosti. Následně ho Zlata bedlivě sleduje, párkrát ho prožene, případně mu naplácá a jde si po svém, pokud je venku dobře, většinou se zašije na balkon, jinak nahoru na škrabadlo. Adámek si napapkaný buďto zaleze pod osvědčenou postel do ložnice a chrupká, takže Zlatice v obýváku na škrabadle taky zalomí, nebo si Adámek štráduje po bytě jakoby nic a někde se vyplácne, a to je pak Zlata většinou ještě nějakou dobu v pozoru a pro jistotu ho ještě párkrát spere.
Ale Áďa je dobrý flegmoš, přestože Zlatě v prvním okamžiku většinou ustoupí a odběhne se schovat, přece se nebude s tou "kozou" hádat ne, tak během minuty je zpátky a štráduje, kde chce, jakoby se nic nestalo, a to se často opakuje několikrát za sebou. Nebo se střídají v koukání z ložnicového okna, chvilku v pohodě - jeden čeká ve frontě, druhý čumí, pak se vymění, a za chvilku už je zase menší nebo větší mela. Včera když jsem přišla z práce, tak mě oba vítali, v pohodě kolem sebe chodili, ňufali se čumákama, Zlata ho dokonce několikrát olízla a za chvilku už ho zase proháněla. No a pak z toho má být člověk chytrý :-), a tak je to každý den. 
Podle toho, jak se chová Adámek, bych řekla, že teď už ze Zlaty asi velký strach nemá, jinak by zůstal schovaný a bál by se vůbec vylézt, ale jestliže si tak "klidně" vyleze, v podstatě po chvilce, co dostane vynadáno, tak to má asi na háku, spíš nechce jít do konfliktu, tak se radši zdekuje. Co se děje přes den, když jsme v práci, samozřejmě nevíme, ale teď, když jsou prázdniny, je doma náš 17letý synátor, takže ten to /sice ležérně/ sleduje a pak hlásí, co bylo, ale žádné drama to asi není.  No a teď "baby" raďte :-), je tohle normální?
S pozdravem Mirka

17.9.2017
Dobrý večer,
Adámek a Zlata zdraví do Hodonína :-).
Hlasime, ze se skoro po dvou mesicich souziti pro pořádek stale každý den několikrát vzajemne profackujeme, aby byl nejaky adrenalin taky se prozeneme a pak spokojeně chrupkame. Mame se dobre, jen spime, pereme se a papkame.
Chceme spolu zůstat, i když se úplně na sto procent nemilujeme, protože být jen s lidma by byla pěkná nuda :-):-):-). Taky bychom chtěli místo Ferguse, ktery uz nasel domov, adoptovat na dálku jiného kamaráda a vybrali jsme Honzika 08, tak tam, prosíme, napište, že ho od teď adoptuji nejlepší kocourek Adámek a nejlepší kočička Zlata a taky jejich panicci Pavel a Mirka

Kočky SOS:
Moc děkujeme, že jste vytrvali a dali tak šanci Adámkovi na domov!

 

25.10.2017
Krásný večer do Hodonína.
Adámek dnes slaví 3 měsíce v novém bydlišti a Zlatuška 16.10. rok a půl ode dne, co jí od Vás máme.

Už si na sebe zvykli a vše probíhá v pohodě - každý den se co chvilku popusinkujou, na to se jen  tak pro formu vzájemně pofackujou a proženou,, aby se nenudili :-):-):-) a jdou se vyplácnout a chrupkat. Přikládáme fotečky prvního společného relaxu v rámci jednoho křesla.
Mirka

20.12.2017
KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A DO NOVÉHO ROKU JEN TO NEJLEPŠÍ PŘEJÍ KOČIČÁCI ADÁMEK A ZLATUŠKA A JEJICH PÁNÍČCI MIRKA A PAVEL.

zlata300.jpgKočky SOS:
Toto je pro mě nejlepší přání tohoto roku a to proto, že jste vytrvali a kočičáci jsou kamarádi.
Přeju Vám krásné vánoce a šťastný celý další rok a hodně zdraví, vám i kočičkám.
Tomalová

15.4.2018
Dobrý večer do Hodonína, 
zítra to budou právě dva roky, co jsme si od Vás přivezli kočičku Zlatu a loni pak v červenci  kocourka Adámka. Dnes po skoro devíti měsících společného života jsou ti dva ušáci chlupatí dokonale sžití a vycházejí spolu dobře. Někdy si pro zpestření vzájemně trochu vynadají, poprovokují se a proženou, ale je to v pohodě. Myslím, že jsou rádi, že mají do života parťáka stejného druhu.
Posíláme pár foteček, ať víte, že se u nás mají jako v relaxačním centru /pomalu líp než páníčci/.
Srdečně zdraví Mirka s rodinou

25.7.2018
Dobrý večer, 
Adámek zdraví všechny v Hodoníně a hlásí, že právě dnes slaví 1rok v novém domově,  kde se mu moc dobře daří, jenom papá /je to asi hlavní smysl jeho života/  válí se,  chrupká  a prohání chlupatou "kolegyni" Zlatu, které často žárlivě připomíná,  že panička je hlavně jeho /jak se ty role prohodily že?/ a ať se Zlatice neopovažuje být u ní první. Vypracoval se v sebevědomého kočičáka,  kterého prostě ten druhý chlupáč /a navíc ženská/ bude prostě poslouchat a basta. A Zlata se s tím docela v pohodě srovnala,  co s chlapem žárlivým že jo. Ona je taková pohodářka,  tak na to kašle, a zbytečně ho neprovokuje. Prostě to s ním umí /holt ženská/.
Mějte se krásně a držíme palečky, ať se Vám s chlupáčema daří co nejvíc. Ž.

17.4.2019
Krásné velikonoce přejí Zlata a Adámek.
Včera to bylo tři roky, co jsme si od Vás Zlatušku přivezli. S Adámkem, který přibyl později (v červenci to budou dva roky) jsou dobrá dvojka. Užijeme s nimi denně spoustu srandy už proto, že nikdy nebyli úplně klasičtí stoprocentní kámoši, takže na sebe vymýšlejí různé lumpačiny. Ale na to, jak spolu bojovali ze začátku, už si ani nevzpomeneme. Přestože jsou oba svým způsobem samostatné jednotky, naučili se spolu skvěle vycházet a jeden od druhého okoukali všechno, co by se jim mohlo hodit (i v těch lumpačinách :-)).
Srdečně zdraví Ž.

26.7.2019
Adámek zdraví do Hodonína a hlásí, že si právě včera "odsloužil" 2 roky u nových páníčků. Má se dobře, volný čas tráví papáním, spaním a hlavně častým  zlobením starší chlupaté "kolegyně" Zlaty, které neustále zdůrazňuje, že když už našel fajn paničku, tak ta je hlavně jeho a běda, jestli to nebude respektovat. Takže, když páníčci hladí tu "konkurenční chlupatici", přiběhne Áďa celý dotčený, že první přece mají hladit jeho a mňouká hlastě na protest. Pak Zlatu prožene nebo jí " zařve" do "obličeje" a odchází spokojený, že zase stihl sjednat pořádek.

16.4.2021
Dobrý den,
posíláme srdečné pozdravy do Hodonína. Dnes je to právě 5 let, co jsme si od Vás dovezli kočičku Zlatu. Posíláme pár foteček, přidali jsme i černého ďáblíka Adámka, kterého jsme Vám "sebrali" o rok později a dostatečně tak zpestřili Zlatici její nudně pohodový život :-):-):-).
Krásný den přejí Ž.

20210403_113745.jpg





mensi.jpg25.7.2021
Krásný večer do Hodonína.
Adámek právě dnes slaví 4 roky v novém domově ve Frenštátě p. R. Posíláme pár foteček toho našeho černého lumpíka a přejeme všem čtyřnohým i dvounohým členům Koček SOS krásné a pohodové léto.
Zdraví Ž.

16.4.2023
Dobrý večer,
právě před sedmi lety jsme si od Vás dovezli kočičku Zlatu, tehdy měla necelé dva roky. Takže letos v srpnu už jí bude devět, hrozně to letí. Je to pořád moc šikovná a hodná holka. Moc Vás zdravíme a přejeme krásné jaro.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Obojky

(Eva, 11. 8. 2017 20:12)

Měli jste dát na radu SOS Hodonín a nešetřit na obojcích. Každý obojek - i ten proti klíšťatům, je problematický. Ale každý vám řekne, že je horší borelióza než játra, která se dají regenerovat. Právě nyní se v útulku Tibet dávají dohromady lidé, kteří si budou kupovat za 217,- obojek s množstevní slevou. Bětka z Tibetu si ho také chválí...zkuste se kouknout na jejich FB.

Prima zoom má pekelná kočka

(Jana Breberová, 11. 8. 2017 12:00)

Dobrý den,nedávno jsem viděla tento pořad,kde na dvě nespřátelené čičiny použili taktiku střídání teritorií(Zlatuška do ložnice,Adámek tam kde bývá Zlatuška a zase naopak) aby si zvykly na své pachy.Tak je krmili ve stejnou dobu přes zavřené dveře a nakonec ty dveře otevřeli a kočky jedly dál...Měli vyhráno,kočky se začaly respektovat.Přeji ať se brzo skamarádí.Jana a její 4 člená kočičí parta :-)

Feromonový obojek

(Zdenka Pospíšilová, 11. 8. 2017 10:07)

Dobrý den,
my na agresivního kocoura,který nám napadal mladšího kocoura a kočičku použili Feromonový obojek Settle down pro kočky za cca 270,- kč,koupený na e shop Spokojený pes a žádné problémy s vyrážkou na krku nebyly a hlavně s kocoura se stal velký mazel a s kočičkami,které napadal se dnes při setkání olizuje a vše je v pohodě.

Nádherná!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 18. 6. 2016 20:16)

Zlatuška je moc milá a krásná kočička,je vidět že trpělivost přináší nejen růže,ale též maxispokojenost kočeny i jejich milujících lidiček!
Jen tak dál!
Vše krásné do Frenštátu!

spokojená

(jolana a kočičí tlapky, 24. 5. 2016 10:29)

je krásná a spokojená! jen tak dál!

plašánkům zdar

(Kateřina Kotyková, 24. 4. 2016 16:50)

Paní Mirko, v r.2001 jsem si vzala z útulku ročního plachého kocourka. První týdny jsme ho neviděli, bydlel pod postelí, jen v noci jsme slyšeli chroupání granulek a WC bylo ráno použité. Pomaloučku se otrkával. Návštěv se bál dlouho, někdy překvapil a přišel je "pozdravit", ale někteří naši známí ho nikdy neviděli! K nám byl ale,a později k narozeným dětem, po překonání prvotího ostychu milý, mazlivý, naprosto nekonfliktní, trpělivý. Byl s námi do 2014 a přestože jsme během něj i po něm kočičky měli a máme, tenhle můj první, plachý kocourek, je k nepřekonání a není den, kdy bychom si na něj nevzpomněli. Vydržte, Zlatuška se otrká a potom bude jenom Vaše nejmilejší Zlatíčko.

Zlatuška

(Mirka L., 18. 4. 2016 19:43)

Paní Mirko, vydržte, určitě si k sobě najdete cestu a uděláte šťastnou jednu kočičí dušičku a ona Vám to stonásobně oplatí.Bude to o to víc úžasné,když jde o plachou kočičku!
Moc zdraví Mirka

Nebojte se!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 17. 4. 2016 20:17)

Určitě si Zlatuška zvykne a budete všichni spokojení a šťastní.Prosím,jen mějte trpělivost s kočičkou,pochopte ji,že je na ni všeho dost-nové zvuky,pachy,místa,úkryty,prostě všechno.Ale ona si zvykne a odměnou vám bude velká kočičí láska a dobrý pocit,že jste udělali krásnou věc,že jste dali opuštěnému zvířátku krásný,láskyplný domov.Hodně štěstí všem!!!!!