Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílá kočka z Veselí nad Moravou

3. 11. 2015

Stalo se ve Veselí nad Moravou - z bytu se odstěhovali nájemníci a v bytě zůstala opuštěná bílá kočička.
Na případ nás upozornila slečna Jolana, které se podařilo kočičku z bytu dostat a momentálně ji má u sebe.

Kočička je hluchá, nevíme jestli je kastrovaná, situaci řešíme, ale už teď pro ni tímto hledáme nový domov - vzhledem k jejímu handicapu raději do bytu!

bila400.jpg

Další fotky zde.


5.11.2015
Kočička byla dnes na kastraci a poté jsme ji odvezli do nového domova, do Rakvic do domku, ke třem kočkám a dvěma pejskům.
Zatím je to na zkoušku - do dočasné péče, protože o kočce nic nevíme, neznáme její povahu a nevíme, jak si bude s ostatními rozumět a jestli si zvykne. Kdyby tomu tak nebylo, kočičku vezmeme zpátky a budeme jí hledat jiný domov.

9.11.2015
Kočička dostala jméno Sněhurka a paní Eva nám napsala:

Zdravim,
pisu aspon male info o Snehurce. Snehurka je stale v loznici, vcera uz jsem pootevrela dvere at muze nakukovat na chodbu, kdyz nemuze odposlouchavat. Koukaji na sebe chvilkama s ostatnima, kazdy z jineho konce chodby. Jde videt, ze nebyla zvykla na spolecnost zvirat, ale zvedavost ji neda a za cas to bude urcite dobre.
Jizvicka od kastrace je pekna,pomalu se hoji a nelize ji. Tak je to dobry. Od soboty uz za mnou chodi po mistnosti, hlasite prede a mnouka, kdyz se hlasi. Dnes rano jsem vysavala a ona jakoz to neslysici chodila spokojene za vysavacem, sranda s ni chvilkama. Prinesla jsem jim jeste ze zadu dve starsi skrabadla, vycistila a dala na chodbu at maji na cem radit. K emailu jsem se jeste nedostala, ale myslim na to kazdy den. Jak nafotim par fotek Snehurky tak poslu, at vidite ze je vse v poradku.

Eva

11.11.2015
Snehurka behala vsude a z loznice kazdeho vyhani. No a dedouskovi Pistovi se to nelibi a tak ji zase zahanel do loznice a tak jsem je trosku srovnala a byl klid. Aspon uz vi, ze muze i jinam. Takze musim se vsim pomaleji. Je s ni sranda a rada utoci na nohy z poza roha a hraje si. Je to proste odrostle kote. Bude mladsi nez ti moji lumpove. Eva

27.4.2016
Posíláme pozdrav z nového domova.
Dlouho trvalo než jsem přišla na to, jaká Sněhurka vlastně je. Ze začátku byla dost agresivní, vůbec se nedala pohladit bez toho aby nenapadla, napadala zpoza rohu malou dceru, rvala kočky, všechno shazovala a rozbíjela. Ale něco mi říkalo nevzdávej to, díky tomu že je hluchá a kdoví čím si prošla, se s trpělivostí a převýchovou dostaví efekt.
Tak jsem ji nějaký čas ignorovala, přitvrdila při napadání a čas ukázal, že pochopila že nejsme pro ni nebezpečí. Dnes je z ní upovídaná uličnice, mazlí se, už se dá i nosit v náručí, čistit uši, česat, koukat do tlamičky a dokonce si s dcerou hrají, honí se navzájem a velmi si rozumí. Proto se vyplatí nevzdávat nic. Trpělivost přináší růže :-) 
Eva

snehurka300.jpg5.11.2016
Zdravím všechny do Hodonína :-) Dnes je tomu rok co k nám Sněhurka přišla. Za tu dobu jsme si prošli vším možným, od budování důvěry, přes její agresivní odpovědi až k tomu, že spává v noci na moji ruce až do rána :-) Dokonce přijala i koťátko na které k udivení vůbec neútočí. Sněhurka má složitou povahu, ale nikdy by mě nenapadlo to s ní vzdát. Asi si zažila svoje. Proto ta agrese a obrana. Respektujeme jedna druhou a je to dobrý. Pořídili jsme ji i kšíry a tak už chodíme na dvůr na kšírách. Všechno je jen trocha cviku. Když jdeme spát, je u dveří vždycky jako první. Taky hodně přibrala a všichni mi nadávají, že je jako malé prasátko,ž e už se nedá ani chytit :-D Ale když ona tak smutně kouká, když se otevře lednička. Ale dávám jí s rozumem. Holt je to dáma :-)
Děkuji vám za pomoc v začatcích a určitě se zase ozveme. A všem co nemají trpělivost s novými kočičkami, vydržte. Trpělivost přináší růže. Kočičky psychicky hodně trpí pokud se s nimi manipuluje z cizího do cizího.

S pozdravem Eva a Sněhurka :-) 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky za Sněhurku!

(Mirka L., 30. 4. 2016 19:36)

Sněhurka je krásná kočička! Dík patří paní Evě,že to nevzdala a trpělivě hledala řešení!
Mějte se navzájem všichni moc krásně a dávejte si hodně lásky a radosti!
Krásné jaro Sněhurce přejí
Mirka a kočičky Páťa, Zuzi, Čiki, Šedík

hluchá bílá kočička

(Mišurcová, 10. 11. 2015 12:21)

Dobrý den, taky mám hluchou bílou kočičku z Veselí nad. MOr., nalezenou u Lídlu už rok a půl.Žije ve smečce s 8 kočkami, a 2 pejsci, je v vše v pořádku, dokonce chodí i ven na dvůr, asi byla zvyklá, neboť to byl problém ji doma udržet, ale jen kolem domu. Když ji pejsci honí, dokáže je pěkně vyfackovat....já se s ní dorozumívám rukama, naučila jsem ji na pohyb rukou ...a reaguje....mám zkušenost , měla jsem už hluchého kocourka, ale ten byl jen doma....přeji hodně radosti