Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kastrace a léčení koček z Hluku

9. 3. 2013

Obrátila se na nás paní, která se snaží pomáhat kočkám v Hluku, že dala dva nalezené kocourky jedné paní do stáje, s tím, že jim potom uhradí kastraci.
Nadešla doba kastrace a paní zjistila, že ve stáji je asi 10 koček a všechny jsou velice nemocné. Zavolala nás o radu, že paní ve stáji nemá peníze na jejich léčení a kastrace.
Tak jsme se domluvily, že kočky musíme dát nějak dohromady, poléčit a následně vykastrovat. Kočky máme v depozitu v Mikulčicích, začaly užívat atb. pak je vykastrujeme a vrátíme zpět.

17.3.2013
Momentálně máme v depozitu kočky ke kastraci z lokality Hluk. Všechny bylo nutné nejdříve přeléčit, silně kýchají, teče jim z očí, jsou hodně začervené, mají svrab... Ve většině venkovních lokalit, kde kastrujeme, chytáme převážně plaché kočky. Naopak tyto ze stájí jsou extrémně mazlivé, přítulné a přímo vyžadují blízkost člověka. Rády se nechávají nosit, jakkoliv tahat a téměř nepřestanou vrnět. Jsou neuvěřitelně vděčné za jakýkoliv dotek či pohlazení. Kočky žijí ve stájích, kam se různě přitoulaly z okolí a majitelka má velký problém je všechny uživit. Doufáme, že se najde někdo, kdo by dal alespoň jedné z nich takový domov, jaký si zaslouží. Zbylé budeme bohužel muset vrátit zpátky. Mohou jít i do bytu. Dohromady 3 kocourci a 7 kočiček, fotky budeme přidávat.


18.4.2013
Dva kocourci z Hluku byli vráceni do stájí, kde již strádat nebudou - míň koček, víc potravy a mazlení, budeme je kontrolovat. Černá kočička
Brikitka našla nový domov od nás a zbývajících 7 koček bylo umístěno prostředictvím občanského sdružení Dobré ruce Zlín. Mockrát děkujeme za pomoc! Všichni jsou vykastrovaní.

Domov našli:
http://www.navysocine.cz/clanky/domov-nasli/2013---duben/moly.html
http://www.navysocine.cz/clanky/domov-nasli/2013---duben/arnostka.html
http://www.navysocine.cz/clanky/domov-nasli/2013---duben/paula.html
Domov hledají:
http://www.navysocine.cz/fotoalbum/kocicky/paris/#photo_1897
http://www.navysocine.cz/clanky/domov-hledaji/karlik.html
Virtuální adopce:
http://www.navysocine.cz/clanky/virtualni-adopce/myska.html
http://www.navysocine.cz/clanky/virtualni-adopce/mina.html

 

 hluk-maly.jpg

Další fotky zde.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kočička ze stáje

(Bartlová, 24. 3. 2013 11:32)

Přijala bych nějakou starší(ne kotě)kočenku ze stáje.Prosím,ale již zdravou a vykastrovanou! Mám doma-v bytě už dvě kočenky,tak aby mně nedonesla nějakou nemoc.A zvykla by si na život v paneláku? Moje kočeny chodívají na balkón se v létě vyhřívat a v zimě jen tak na čerstvý vzduch.Kromě dvou kočenek,mám ještě tři malé kontaktní fenečky.Tak bych uvítala pohodovou,snášenlivou mazlivku.
Můžete prosím,jak vám to bude možné, dát na web.stránky věk a povahu nabízených koček ze stáje?
Pokud by tam byla i nějaká myšilovka,tak by si ji(kotě,ale již kastr.)snad vzala dcera do domečku se zahradou.Má ale dva velké pesany,tak by je musela naučit,aby ji přijaly.Na moje dvě kočeny již jsou zvyklí,protože jsme je s nimi seznamovaly od kotěte.Jinak cizí kočky v polích honí.

S pozdravem Bártlová

Re: kočička ze stáje

(Alena, Kočky SOS, 24. 3. 2013 12:34)

Dobrý den paní Bartlová,
děkujeme za Váš zájem osvojit si kočičku z Hluku. Zavolejte prosím paní Tomalové na tel.724 142 463, řekne Vám více a domluví s Vámi ostatní.

Kočky z Hluku

(Eva Janišková OS Dobré ruce Zlín, 19. 3. 2013 11:51)

Protože v našem depozitu na Vysočině máme volnou kapacitu a daří se nám poměrně dobře umistovat, nabízím možnost přijetí koček a kocourů z Hluku. Potřebovali bychom je tam ale odvézt, z Hodonína je to do Polné něco přes 100 km. naše stránky www.dobreruce-zlin.cz
eva janišková Zlín