Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kastrace v Popicích

20. 6. 2018

Obrátila se na nás paní Jarmila:

Dobrý den,

můj příběh je asi jako spousta jiných. Do jedné zahrady u sklepů v naší obci se nastěhovali dva koně, štěňátko a k nim si majitelka donesla i dvě kočičky.Uběhl nějaký čas a ze dvou kočiček, které nebyly kastrované, jich bylo pět. Majitelka se o ně nestarala, nechávala vše na přírodě, jak říkala. Když přišla zima a já viděla promrzlá malá koťátka na cestě, nemohla jsem jinak a začala jsem jim nosit krmení, aby přežili zimu, která bývá k malým tvorečkům krutá.   

20180608_183853.jpgPo nějakém čase si majitelka koníky a pejska přestěhovala, ale kočičky si s sebou nevzala, protože se o ně odmítla starat. Brzy jich bylo zase o něco víc a bohužel většinou kočičky. Přidali se ke mně s krmením hodní lidé, kterým není lhostejné, když se zvířátka nemají tak, jak by to mělo být.

Bohužel kočičky byly pořád někomu trnem v oku. I když nic nedělají, jen žijí mimo dění obce. Někteří lidé nám neustále rozbíjejí misky na krmení a vodu, dokonce po kočičkách někdo střílel ze vzduchovky. Snažili jsme se proto kočičky přestěhovat více mimo obec do polí a povedlo se. Některá koťátka, co byla nemocná a nepřežila by bez pomoci lidí jsme vypiplali a máme je doma. Já mám kočičku, která měla poraněné očičko, bohužel už nešlo zachránit, ale máme ji rádi i s jedním očkem. Kamarád má dvě, co byly pravděpodobně sražené autem. Kamarádka má kocourka, kterého jsem tam našla postřeleného a další paní si zase vzala malinká koťátka, která by tam zimu nepřečkala, protože byla moc malinká a slabá.

20180307_163946.jpgDíky jejich pomoci jsme nějaké kočičky zachránili. Bohužel kočiček je tam nyní už dvanáct a pořád se nekontrolovatelně rozmnožují. Jediným východiskem by byla kastrace kočiček, na kterou bohužel nemáme finance.

Proto se na vás obracím s prosbou o pomoc a přikládám i fotky. Pokud byste se rozhodli kočičkám pomoci, byli bychom vám velice vděční.

Jarmila, Popice

Rádi bychom pomohli případ v Popicích vyřešit a vy zas můžete pomoci nám:

Můžete nám pomoci jednorázovým příspěvkem na účet č. 177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "KASTRACE"

Děkujeme za pomoc.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář