Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočka z Jižní ul. v Hodoníně

8. 5. 2017

8.5.2017
Dnes ráno jsme přijali mourovatou kočičku. V Hodoníně na sídlišti, Jižní 19 byla kočička zaklíněna v mřížce od sklepního okénka. Vypadá to, že někomu vypadla z balkónu a snažila se nějak dostat zpátky do domu.

Je velmi vyděšená! Bojí se, ze stresu nežere.

Ví někdo čí je? Volejte 724 142 463.

12.5.2017
Naléhavě hledáme pro tuto kočičku domov, nežere a je ve velkém stresu, jestli se od nás nedostane co nejdříve pryč, nedopadne to dobře ...

jizni350.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.5.2017
Majitelku se nám podařilo vypátrat, ale šťastný konec nečekejte ... Kočku vyhodila na ulici sama majitelka. Kočce je 17 let.
Vysvětlení - kočka je podle ní "schizofrenní", napadla její synovce a ji poškrábala. Nechce ji.

Ale nebojte se, o kočičí babičku Mícu je postaráno. Azyl jí poskytla paní Nela Gajdíková, které moc děkujeme.

mica300.jpg22.5.2017
Míce se daří lépe, podívejte se na
fotky zde.

 

 

 

 

 

26.5.2017
Tak jsme paní Nelu upozornili, aby raději zatím Mícu ke své holčičce nepouštěla - původní majitelka nám přece řekla, že jedním z důvodů, proč 17letou kočku vyhodila, bylo, že napadá děti ...
No a dostali jsme tyto fotky a paní Nela napsala:
"Jak mám to dítě držet od kočky, když kočka vleze všude, kde jsem já a dítě ..."
Tak jak to teda je s "nebezpečnou" kočičí babičkou? Každý ať si odpoví sám. Míca začala baštit, je mazlivá a hodná.

mica400.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Zprávy od paní Nely:

1.6.2017
"Vcera zatezkavaci zkouska.
Na navsteve kamaradka s osmimesicni holcickou. Babina to zvladla jako profik, ja nachystana zakročit, kdyby nahodou a ona se tu prochazela jak princezna, vzdycky cichla k mimcu a zase si sla po svem. Dokonce ji ta mala stihla zatahnout za ocas a nic. Jinak nase mala uz na kocku zvladla spadnout, kdyz zakopla o hracku, a taky ji nakopnout ve spanku. A s Babinou to proste ani nehne, ,je opravdu zlata.
Dneska spala prvni noc na volno (doted jsem ji vzdycky na noc zaklapla k ni do pokojicku). A samozrejme se nehla z moji postele. Jenze ja nejsem zvykla spat s kockou, Perlu chodi za dcerou nebo do noh, ale Baba potřebuje spat na mne nebo uprostred postele potvora.  Je to opravdu zlaticko." heart

10.6.2017
Už tyden mame otevreno ve dne v noci na zahradu a Babinka začíná chodit nakukovat mezi vrata. Sedne si metr pred vchod a kouka do zahrady, obcas přidá jeste metr navic. A jak se neco nekde sustne, tak se utíká schovat domu, vi, ze u nas ji nic nehrozi. Perlu vecer chodi po flamech. V deset se vypaří a prijde nad ranem a cele dopoledne vyspava. Ma to tak uz za ty roky naucene. Ale jinak nezarli, chodi se mazlit taky, nesidime ji.

29.6.2017 mica240.jpg
Abyste se nemusely ptát, co na Bábu říká Perlička, tak posílám jednu teď aktuálně večerní spící.  Perlu včerejší noc strávila vedle u rodičů na půdě, když vylezla až nahoru pod střechu a nedokázala slézt, takže po tom, co jsem ji ráno zachránila, tak je dneska večer hodná holka a zapíchla to doma na sedačce.

15.9.2017
Přesvědčili jsme se, že i ze 100 % bytové kočky může být velmi rychle kočka venkovní. Tráví tak 3/4 dne na zahradě, vyvaluje se na slunci v trávě, honí našeho jezevčíka, domů chodí až k večeru se najíst a spát.
Je to zlato a hlavně si troufám říct, že je u nás opravdu spokojená. Myslím, že k nám skvěle zapadla, takže za ni děkujeme.
mica300.jpg
Kdyz porovnám chovani v kvetnu a ted - byla brutalne nedomazlena, neustale se vtirala a vsude za mnou behala, i na zachod se mi dobyvala. A ted uz to vubec nedela, pres den o ni pomalu ani nevím, vali se na zahrade, a v noci o ni nevim, protoze spi v obyvaku na svem miste.  Za den se prijde na par minut pomazlit a jinak ruzne pospava, je nenarocna a nezavisla, protoze vi, ze někoho na pohlazeni tady vzdycky najde, kdyz potrebuje. Akorat teda zere tak za dve kocky a o jidlo se hlasi hodně nahlas.
Ale je uzasna a naše a podle jeji kondice vypadá, ze by tu s nami mohla jeste par let pobyt. Nedali bychom ani za milion.
Kočičí babička našla u Perličky v rodině paní Nely domoc trvalý.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

velké díky

(jolana a tlapičky z Chudčic, 2. 6. 2017 9:30)

za možnost krásného života pro Babinku! Ta důvěra, že přijde i spinkat za Vámi je krásná!! Má krásný kočičí důchod. Mějte se moc hezky i dál:-)

KRÁSNÉ ZPRÁVY!

(Daniela se svou kočkopartou, 29. 5. 2017 8:46)

Jsem moc ráda,že kočičí babička je u báječných lidí a má se skvěle!Vše je jen v lidech a jejich přístupu ke zvířátku.Také jsem si vzala kočičku,které hrozilo"vyhození,nebo vyvezení někam do lesa",protože "napadala" děti.Jenže pravda byla taková,že děti jí nedaly pokoj a i když se ubožátko před nimi schovala pod posel,tahaly ji i přes její vrčení a syčení(v obraně) z podpostele.Následovalo seknutí do tváře a bylo rozhodnuto!"otřesně útočná"kočka musí z domu i přesto,že tam žila od malička 4roky!!!U mne je již pátým rokem a je to hodná,přítulná a pohodová kočička,která nikdy nikoho nenapadla.Tak v čem to tedy je?!