Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky od penzionu v Hustopečích

3. 7. 2018

Leošek, Simonka a Matyáš
Žalujeme na vás lidé, proč jste tak lhostejní ...

Obrátila se na nás turistka z Čech, která se ubytovala v penzionu v Hustopečích. U penzionu se zdržují kočky, jsou velmi hladové a některé z nich viditelně nemocné a tak si nás vyhledala a požádala o pomoc.

hu10.jpgZatím jsme u penzionu odchytli kočku, kocoura a kotě. Kočka s kocourem jsou hodně nemocní, mají hnisavou rýmu a špatně dýchají, kočička má i zvětšené uzliny, má nějaké starší zranění na hrudi. Kočička je tak hubená, že jí při hlazení můžete spočítat obratle. Kotě je naštěstí v pořádku

O kočky se tady nikdo nestará, nikdo jim nedal ani vodu, kočky údajně v horkách pili vodu s obsahem nějaké chemikálie, kterou našli u vinařství, které patří k penzionu.
A nikomu jich nebylo líto, nikdo to nenahlásil, až paní, která sem přijela na dovolenou ...
hu3.jpg
Přitom oba dva jsou velcí mazlíci, kočička s delší srstí dostala jméno Simonka a kocourek je Leošek. Leošek nenechá Simonku ani najist a pořád se o ni otírá a lehá si k ní.
Správce i majitel nám pouze řekli, že oni tam kočky nechtějí a místo aby byli rádi, že kočky necháme kastrovat a ošetříme, tak se velice divili, že ty plaché si nemůžeme nechat a budeme je vracet zpět.

Kocoura s kočkou jsme přijali do depozita v Mikulčicích a kotě do Staroviček.
Kocourek bohužel nepřežil a kotě také ne.

 

morgana3.jpg13.7.2018
Další přijatou kočičkou je černá Morgana. Ukázalo se, že plachá a byla vypuštěna zpět.

 

 

 


 

prijem-18.7.-ruzenka2.jpg18.7.2018
Další přijatou kočičkou je Růženka 06!

19.7.2018
Dnes jsme od penzionu Růženy přivezli další kotě, Eliota 04.
e3.jpg

6.8.2018
Přestože už u penzionu máme všechny kočky vykastrované, pořád se tu objevují nové!

 


katka-a.jpgDnes jsme přijali Miňonku se zlomeným ocáskem. Kočky sem stále dochází z bytovek, které tu jsou nedaleko. Budeme se obracet na městský úřad s žádostí o pomoc.

Simonka, Leošek a Matyáš nepřežili.

 

 

 

 

Pokud nám můžete pomoci, přispěvek zašlete na:
účet č. 177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "HUSTOPEČE"
Bez vás to nezvládneme. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

O pomoc jsme se obrátili i na Městský úřad Hustopeče, nijak nám nepomohli, nepřispěli na kastrace, poslali písemné vyjádření - zde, kde nám zdělili, že lokalitu si prošli, nic špatného nenašli a vše je v pořádku. Jen nějak zapomněli, že lokalitu si prošli, až my jsme odtud nemocné a zubožené kočky poodváželi a pomohli jim z našeho rozpočtu.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hustopeče

(Mirka L., 9. 7. 2018 21:57)

Souhlasím s paní Martinou! Do penzionu,kde nechá "pan" majitel živořit živé tvory bych taky nejela ani zadarmo....
Když není schopen sám něco udělat nemůže alespoň zavolat organizaci,která se o zvířata může postarat?Hanba!
Miláčkové, přeji vám hodně štěstí do dalšího života,už žádné trápení a nějaké korunky jsou už také na cestě.

Re: Hustopeče

(Dáša Č., 8. 8. 2018 11:44)

Všem mým známým a milovníkům zvířat o tomto hrozném případě budu povídat, zvláště o krutém hlupáckém přístupu majitele a správce "penzionu" a ti zase budou o nich vyprávět dalším a dalším. Naštěstí jsou kolem ještě soucitní lidé, bohužel, v tomto případě přišla pomoc pozdě, koťátko i Leošek se už lepšího života nedočkají, jak museli trpět,že se dostali až do takového stavu, ještě že si aspoň na chvilenku zkusili pohlazení, ošetření a misku dobrot do žaludku ..držte prosím palce Simonce, která je teď bez svého koťátka a bez Leoška, ale snad jí to nějaká soucitná rodina vynahradí i za ně.. a panu majitel, správci a bezcitným lidem okolo ať se osud pomstí!

Milánkům přejeme moooc štěstí a zdarví

(Iveta, 4. 7. 2018 14:00)

Panebože, ti dva jsou tak krásní, lidi jsou odporní a zlí, hlavně, že hrabou pod sebe a na nic nehledí, řekla bych, že se jim to jednou vrátí, ale tak to asi bohužel nefunguje...
Pošleme alespoň nějakou korunku, hned bych si je odvezla, ale mého muže už by asi při tom počtu ranila mrtvice, ach jo...

Re: Milánkům přejeme moooc štěstí a zdarví

(Dáša Č., 8. 8. 2018 11:07)

Puká mi srdce emocemi, oba dva jsou nádherní i v tomto zuboženém stavu. Lítost a bezmocnost je to, co tito dva chudáčci vzbuzují..nechápu, že ti,co je denně měli na očích,se mohli na ně bez lítosti dívat. Když se jim dívám do očí a "obličejíčků", vidím v nich pokoru a čistotu. Přála bych jim hlavně hodně lásky a dostatek jídla a bez hranic šťatsný život, o to je to krutější, že se Leošek už toho nedočkal.. jsem z toho plná bolesti a zlosti..tak snad aspoň Simonka..

Že se nestydí

(Martina, 4. 7. 2018 11:16)

Že jim není hanba. Majitel penzionu a nemá na misku s čistou vodou a na nějaké granulky ??? Tak tam bych nejela ani zadarmo.

Re: Že se nestydí

(Vlaďka, 5. 7. 2018 12:34)

Opravdu nejezděte, Hustopeče jsou p.del světa, snaží se přilákat milovníky popíjení vína, ale co s městem, kde lidé kašlou na zvířata...osvěta tam ještě nedošla.

Re: Re: Že se nestydí

(Dáša Č., 8. 8. 2018 11:02)

Vše se dá solidním způsobem řešit, musí být však srdce, rozum a zájem pohromadě, a ne bezcitnost, lhostejnost a hloupost. Můžete se spolehnout, boží mlýny možná někdy melou pomalu, ale melou jistě a já takovým podnikatelům a představitelům obce přeji jen to nejhorší.. a ono na ně opravdu jednou dojde.. na každého špatného člověka se v pekle vaří v kotli smůla.

Nedokážu pochopit

(Hana, 4. 7. 2018 16:00)

že je někdo schopný chodit kolem tvorů v takovém stavu a nezasáhnout, to je hotový středověk :-( Ještěže přijela ta všímavá a soucitná paní... Velké díky jí i Vám, příspěvek je na cestě