Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koťata a kastrace Tvrdonice

6. 8. 2015

Někdy si říkám, co by bylo, kdybychom nefungovali, opravdu by ti lidé, kteří nám volají sami nic pro ta malá nemocná koťata neudělali? Pokaždé mně překvapí, když je mně řečeno, že mlíko a nadrobený rohlík, nebo chleba (tady každé zvlášť), kočkám stačí, dávalo se to tak odjakživa. Co na to říct, taky jsme kdysi prali na valše a už nepereme, ale koček se pokrok netýká.
Obvyklý telefonát: Maminka zemřela a zůstalo po ní pět koček a mají koťata. Snažil jsem se je udat, ale nedaří se to, vezmete je? Já obvykle odpovím, ne, máme plno, ale vykastrujeme vám kočky a koťata budeme umísťovat od vás.
Jeli jsme zavézt klece a vysvětlit jak chytat a co dělat. To co jsme na dvorku v Tvrdonicích viděli, rozhodlo. Nemůžeme koťata tady nechat, jinak umřou. Blechy na nich tancovaly, oči měli slepené hnisem, rýma velká, zápal plic. Ani nechtěla žrát. Pán povídal, že jim nic není, že se z toho dostanou sama! On asi nikdy neviděl zdravé kotě! Pobrali jsme 6 koťat, nechali jsme tam krmení a jely domů s tím, že pán pochytá zbytek.
Během dvou dnů jsme přijali 11 koťat!!
Přivítáme jakýkoli příspěvek na veterinu nebo kvalitní krmení pro koťata.
č.účtu: 177627810/0600
č.transparetního účtu: 2600773655/2010
do poznámky: koťata
Děkujeme!

Naďa Tomalová, předsedkyně
Kočky SOS Hodonín

tv1-350.jpg

Koťátka z Tvrdonic

tv2-250.jpg

 

 

Koťata jsou vyhublá, mají blechy, nemocné oči, hnisavou rýmu a průjem. prujem-150.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

tv4-350.jpg
Tady už jsou u nás v karanténě, další fotky zde.

10.8.2015
Koťátkům hodně ulevilo, přestože ještě nejsou zdravá.
Začala už divočit, hodně papají a to, že je neštípou blechy, to si užívají především. Zatím jsou v karanténě, spojili jsme dvě klece a tak mají provizorní hernu, ve které řádí.
Už mají i jména, zrzek je Jorik, bílorezek je Čak a malinký je Bubáček. Holky jsou Diana, Arizona a Gwen.

Více v albu zde.

Na našem FB probíhá aukce pro koťátka, můžete dražit nabízené dárky a přispět tak koťátkům na krmení i veterinární péči, zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kotata

(Helena, 12. 8. 2015 15:00)

Paní Tomalova,vím,že vam to řeklo už spoustu lidí,ale musím to opakovat,moc vam děkuji ,za pomoc kočičkam.Taky jedna paní u nas namnožila kočky na 20 a co ted.Mam doma 7 kotat,klasika oči,odchytly jsme dvě kočky na kastraci.Jednu jsem mněla doma 4 dny,jizva byla větší,ale kočka nežrala,tak jsem ji pustila zpět.Informace jsem čerpala především od vas,at neudělam chybu.Druhou kočičku,jsem pustila na druhy den,ma jen 2 stehy .Bylo mě to vytykano,kamaradkou i na FB,ale kdo neměl plašanku,nema představu,co ta kočka prožíva.Jizvy byly zatažené,čisté,antibiotika dostaly na 3 dny,je teplo,jsou ve svém prostředí.Hned se hubičkovali s ostatníma,tak jsem byla rada,že je to dobré.Chodíme je krmit a vše je v pořadku.Vy to nedělate poprvé,tak své zkúšenosti mate.I útulek Bohumín to komentoval kladně i když vyjímka muže byt a pak se to řeší jinak.Ještě je tam jedna kočka a druha ma koťata,tak si myslím ,že tak odchyt za 6-7 tydnu a kastrace kočky.Ne každa se da ochočit a dělat to nasilu nemá smysl.Ale hlavně jsem chtěla napsat,jak to potěší,když kotatka se uzdravují a začínají si hrat,mají své dětství,ktere by tam venku nepoznala nebo i nedožila.Už by se mnělo přestat psat,že kočka ma 9 životu a že se ze všeho vylíže.Je třeba zbořit ty myty a pověry,které kočkam u lidí nedělají dobrou pověst.Vy se tak dlouho starate o tolik nemocných kočiček a určitě jste se ničím nenakazila.Lidé se spíš nakazí zase jen od lidí,než od zvířat.Přeji ze srdce, jen to nejlepší a kočičkam baječny život s lidmi,kteří je mají radi a dělají pro ně vše.

koťata z Tvrdonic

(Mirka Lattenbergová, 11. 8. 2015 21:04)

Lidská omezenost nezná mezí, ale to není žádný nový objev......
Jak se daří koťátkům z Tvrdonic? Snad se již pomalu zotavují a postupně, doufám, najdou i láskyplný nový domov.
Moc držíme palce a tlapky.
Mirka a kočičky

Re: koťata z Tvrdonic

(Kočky SOS, 11. 8. 2015 21:08)

Koťátka se zotavují, klikněte na další fotky ZDE a tam najdete celé album i nové fotky!

Drobečkové

(Naděžda Procházková, 10. 8. 2015 20:26)

Věřím, že se ti krásní drobečkové brzy úplně uzdraví. Už teď je vidět, že jsou lepší a dokonce si hrají. A Bubáček to taky zvládne. Hodně štěstí!

Všem koťátkům

(Renata Žaludová, 6. 8. 2015 19:23)

z Tvrdonic přeji uzdravení a potom domovy u hodných lidi, jsou krásná!