Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotě v dětské tombole za 5 Kč!

7. 10. 2018
Včera jsme byli upozorněni, že v Dubňanech na výstavě králíků, drůbeže a holubů je v jednom z kotců zavřeno i kotě. A že kotě je vylekané, bez pelíšku, bez kočičího WC a sedí ve vlastních výkalech.
 
kote-d.jpgDnes ráno jsme výstavu navštívili a bohužel, všechno to byla pravda - kotě mělo v kotci pouze barevné granule, bez vody, podložka kotce pomočená, v koutě nakaděné. Navíc toto kotě bylo nabízeno v dětské tombole za 5 Kč!
Zavolali jsme si pořadatele a ptali se jestli mají povolení i k vystavování kotěte a zda kotě má očkovací průkaz.
Pořadatelé začali vysvětlovat, že kotě není jejich, že jim ho tam dal známý do tomboly, že ty podmínky nejsou tak hrozné, že ten den to snad vydrží, že to řešit nebudou. Když jsme se zeptali, proč kotě nedostalo aspoň seno jako ti králíci, bylo nám řečeno - VŽDYŤ JE TO JENOM OBYČEJNÁ KOČKA!
Bylo nám zděleno, že to přeháníme, očkovací průkaz neměli. Požádali jsme je o vydání kotěte, že se o něj postaráme. Kotě nám odmítli vydat s tím, že cizím lidem kotě nebudou vydávat! Přitom je v tombole! kote-d2.jpg
Dohodli jsme se s oznamovatelkou, že tam zajde a projeví o kotě zájem a přivezla by ho k nám. Bohužel, když na výstavu přišla, kotě už v kotci nebylo a bylo jí řečeno že už je zkrátka pryč.
 
Dozvěděli jsme se, že koťata tam byla původně dvě, jedno včera v tombole někdo vyhrál, toto druhé tam ve vlastních výkalech strávilo celou noc. A kde je mu konec teď, to se neodvažujeme ani domyslet, protože když jsme pořadatelům řekli, že zavoláme KVS, jeden z nich kotě vzal s tím, že ho někam vyveze. Až na naše varování, že je to trestný čin a že to nahlásíme, odnesl kotě do budovy.
burza.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TAKTO SE CHOVAJÍ CHOVATELÉ DOMÁCÍCH ZVÍŘAT?
TAK PÁNI CHOVATELÉ, JE ROK 2018, KOČKY SE KASTRUJÍ A NENECHÁVAJÍ SE RODIT KOŤATA, KTERÁ NIKDO NECHCE A KTERÁ SE PAK VLÁČÍ PO VÝSTAVÁCH DRŮBEŽE A BURZÁCH A NABÍZEJÍ DĚTEM ZE PĚTIKAČKU!

Podáváme oznámení na KVS.

kote-d3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.10.2018
Aktuální informace:

JE PODÁNO OZNÁMENÍ NA ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ.
Na veterinární správě jsme se informovali, jak v tomto případě postupovat a bylo nám doporučeno obrátit se na OBEC S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ (pro Dubňany je to Hodonín), odbor ŽP, která projednává přestupky na úseku zákona 246/1992Sb., což učiníme zítra.
Jakmile budeme mít vyjádření od obou, budeme vás informovat.

Je jasné, že verze pořadatelů bude jiná, s tím se dalo počítat, ale my jsme vše popsali popravdě a pokud to bude potřeba, máme na to i jiný důkaz, než jsou fotografie.

Domníváme se, že pořadatelé se dopustili týrání zvířete.
Dále se domníváme, že pořadatelé neměli povolení k vystavování kočky, navíc bez veterinární prohlídky a řádného očkování.
ČSCH jako národní člen FIFe je povinen dodržovat její pravidla a to ve všem co se týká koček! Není relevantní, že nešlo prioritně o výstavu koček - koťata na výstavě byla a byla umístěna v klecích mezi králíky. Do takového prostoru nesmí být umístěna zvířata, která neprošla veterinární prohlídkou.
Jedná se o porušení výstavního řádu a neetické a nedůstojné zacházení se zvířetem.


Po měsíci ...
9.11.2018

Bohužel k žádnému závěru ještě nedošlo, úředníci mají čas.
My jsme to nahlásili na MÚ odbor životního prostředí - odtud nás hned druhý den informovali, že to předávají KVS. Po měsíci jsme tento týden učinili na MÚ dotaz, jak to vypadá a 9.11. nám poslali email, že z KVS bylo potvrzeno, že šlo o týrání a že na tomto základě to oni (MÚ) nyní řeší. Požádali jsme, aby nás o výsledku informovali. Co se týká ČSCH tak jejich ústřední kontrolní komise to přeposlala k vyřízení na krajskou pobočku a výsledek rovněž zatím není.

28.11.2018
Dnes jsme dostali písemné vyjádření od Městského úřadu, kde nám bylo sděleno:
"Obviněný byl usvědčen a přestupek byl potrestnán v souladu se zákonem č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání, v platném znění."

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nevím - u nás je to normální

(Tomáš Vachal, 17. 12. 2018 14:33)

Nějak nechápu co se tu řeší. U nás je tohle normální. V každé vesnické akci je vždy tombola pro děti za pár kaček a všichni s vesnice tam můžou cokoli přinést a koťata a štěnata, které nikdo nechce se tam nosí normálně. Všechny zvířata zavřeme do velké klece a když dítě vyhraje tak si může nějaké vybrat, kromě jiných výher, které taky donesou lidi z vesnice.

Vůbec nechápu proč to vadí, přece dáváme těm zvířatům šanci na pěkný život.. Protože ty co žádné dítě nechce dopadnou stejně jako ty co do tomboly nepříjdou... utopené, přeražené kopačkou, udušené v pytli nebo zaživa zakopané...

To byste si měli uvědomit!

Re: Nevím - u nás je to normální

(Kočky SOS, 17. 12. 2018 18:57)

Tak vám nstačí, že za takových podmínek a navíc bez veterinární prohlídky a řádného očkování nelze kočky a psy vystavovat?
Vy nevíte, že ČSCH jako národní člen FIFe je povinen dodržovat její pravidla a to ve všem co se týká koček, takže tady došlo k porušení výstavního řádu a neetickému a nedůstojnému zacházení se zvířetem?

A nakonec ani nerespektujete rozhodnutí veterinární správy, že se jednalo o týrání.

Kdepak se to, co popisujete děje? A kdy? Pošleme vám tam veterinární správu. Zákony platí pro všechny, tedy i pro vás.

Re: Re: Nevím - u nás je to normální

(Tomáš Vachal, 19. 12. 2018 16:14)

Kde není žalobce, není soudce..
Vy máte městský přístup, ale pro nás na vesnici je kočka stále jen kočka.
Celá tahle iniciativa o extrémní ochraně divokého zvířete jako je kočka, které desítky let žilo v okolí lidských domovů, nikdy se nepřemnožili, nikdy nedělali problém a najednou v posledních letech se objevují právě skupiny jako vy, které venkovní kočky kastrují....

Celkově se bojím toho, aby naše děti a vnuci ještě věděli jak kočky vypadají, protože vaše snaha je kastrovat je během několika generací z našich luhů a hájů prostě vyhubí.

Re: Re: Re: Nevím - u nás je to normální

(Marie Kellerová, 19. 12. 2018 16:37)

Kde jste se tady vzal, člověče?
Ani se raději nebudu ptát co myslíte tím, že kočka je jen kočka!
Kočka je totiž především živý tvor a nezaslouží si právě takové jednání, které vy schvalujete a obhajujete.
Naprosto vůbec se nejedná o "extrémní ochranu divokého zvířete" a to už proto, že kočka není liška, vlk ani zajíc - to jsou divoká zvířata! Kočka je podobně jako pes, zvíře domestikované a vy v tom máte trochu guláš.

A že se kočky "nikdy se nepřemnožili, nikdy nedělali problém a najednou v posledních letech se objevují právě skupiny jako vy, které venkovní kočky kastrují...." K tomu vám mohu jedině říct, že věštší hloupost jste ani napsat nemohl.
Kočky se nepřemnožily, protože se jim zabíjeli koťata, protože se o ne nikdo nestaral (vždyť je to jen kočka, že?) tak umíraly na různé nemoci .. Dnes už ale máme 21.století, to znamená, že vám vesničanům byl zákonem zakázáno vraždit koťata. /Ríká vám něco slovo POKROK? To že nepereme na valše, že máme všichni elektřinu, to je normální, tak vemte na vědomí že i ke vztahu ke kočkám dorazil pokrok. To byste si měl zase uvědomit vy.

A nejvíc mě dorazilo, že máte obavu, aby ....děti a vnuci ještě věděli jak kočky vypadají ...
Z toho oravdu nemusíte mít obavu. Vás bezohledných lidí na vesnici je tolik, že pořád budete nechávat kočky rodit a pořád budou po celé republice kolonie zubožených a nemocných koček dost.

Re: Re: Re: Re: Nevím - u nás je to normální

(Tomáš Vachal, 19. 12. 2018 17:26)

My se naopak o zvířata staráme. Nebereme jim jejich styl života, ale pokud mají hlad tak je nakrmíme. Kastrace je jen barbarská praktika, jejíž jediný účel je to usnadnit lidem. Říkáte, že jsme ve 21. století a nepříjde vám kastrace barbarská.
Nikdy bych neoedepřel živému tvorovi mít potomky jenom proto že se o ně nedokáže adekvátně postarat.

Re: Re: Re: Re: Re: Nevím - u nás je to normální

(Kočky SOS, 19. 12. 2018 17:59)

A když neodepřete kočkám potomky, CO S NIMI PAK DĚLÁTE?
Je dokázáno, že všem koťatům nelze najít domovy! Proto se kastruje! Aby se netopila, nesekaly se jim hlavy a neházely sezobat slepicím.

Když budete mít dvě kočky a každá z nich 2x do roka porodí 4-6 koťat, máte během jednoho roku o 16 až 24 koček víc. Takže už máte 18 nebo 26 koček, kterým jste nebarbarsky dovolil mláďata. Ale to není všechno. Příští rok se to opakuje.
Co s nimi děláte?
Prozraďte nám to.
Vy jste schopen se, jak píšete, adekvátně postarat o tolik koček? Tak lžete.

Proto se kastruje, že nikdo nedokáže všem narozeným koťatům najít domov. Aby ta koťata nestrádala, protože lidi to řeší tak, že se jich zbavují na odlehlá místa je vozí, do lesa, na bývalé statky apod. nechají je tam napospas svému osudu. To je správné?

V našem menu najdete rubriku POMÁHÁME, tam se podívejte, kde všude a v jakém stavu se nacházejí koťata.
30.10. - Proč si neporadila bez kastrace ta paní v zahrádkářské kolonii?
15.10. - Proč opakovaně lidi hází koťata přes plot ZOO? Když je tak jednoduché nechat kočku rodit a pak se všechny koťata starat?
3.9. - Proč kočka porodila koťata na cizí zahradě? proč se o ni a koťata v celých Šardicích nepřihlásil a nevzal si je domů?
23.8. - Proč se po Starovičkách pohyboval kocour na pokraji smrti? Kde je ten jeho slavný majitel?
7.8. - Koťata nalezená na staveništi ve tvárnicích, majitel kajícně přiznal, že na kastraci myslel, ale nakonec to nestihl a teď neví co s nimi? Nechcete mu poradit?
31.7. - Kdo vyvezl koťata na cvičák pro psy v Hodoníně a doufal, že je psi dotrhají, protože nevěděl co s nimi?
Jen si počtěte, máme tam toho 4 stránky toho, co vidíme a řešíme my.

Podívejte se v našem menu do rubriky "Kočky, které čekají na nový domov" a tam u každé kočky máte, jak se dostala do útulku a proč.

Vy vůbec nevíte, co všechno vidíme a řešíme my, jakým utrpením nechtěná koťata procházejí, vy se v této problematice naprosto neorientujete a proto ať napíšete cokoliv, už se nebudeme vyjadřovat.

Re: Re: Re: Nevím - u nás je to normální

(Hana Černá, 24. 12. 2018 9:11)

Bydlím na vesnici a to myšlení, jako máte Vy tady převládá. Proč myslíte, že se kočky nepřemnoží, protože se k nim lidé jako Vy chovají hrozně. Najdou se utopené v požární nádrži (3), přeraženou páteř, postřelené nebo zastřelené (6) a to uprostřed vesnice. Tomu Vy říkáte péče. A k té tombole, ta koťata, pokud vůbec přežijí, v tom lepším případě se dostanou do útulku, ale rozhodně ne Vaší zásluhou. K sousedům se dostalo jedno takové kotě, kterému podle veterináře bylo pouhé 4 týdny a to už týden šlo z ruky do ruky. k nynějším majitelům se dostalo dehydrované na pokraji smrti. Kostřička potažená kůží. To je podle Vás šance na lepší život? Tohle kotě mělo štěstí, ale kolik takových takové štěstí má.

kotě za 5Kč v tombole

(Lucie Drbalová, 11. 10. 2018 16:19)

Lidský odpad je jako mor ve středověku, lze ho nalézt opravdu všude. Dobře, že jste zasáhli. Možná se aspoň někomu z pořadatelů v hlavě rozsvítí, nebo aspoň zableskne, že je s nimi něco špatně, plus jak úchylně formují vztah dětí ke zvířátkům. A že se neozval nikdo z rodičů-návštěvníků? A co veterinář provádějící přejímací zdravotní kontrolu u všech vystavovaných zvířat? Jak ten mohl pustit neočkované a neodčervené kotě na výstavu? Je zodpovědný a měl by nést následky! Celé je to je dech beroucí průšvih.

Burani

(Oldřiška kakáčová, 7. 10. 2018 20:06)

Co říct , ubožáci. Uznávají jen to co se dá sežrat. Vesničtí burani, zavézt hnojem , málo.

Re: Burani

(Vesničan, 10. 10. 2018 22:51)

PRO INFORMACI:Dubňany jsou město, takže jsou to burani jako vy.

Kotě

(Jana Romová, 8. 10. 2018 14:57)

A to si říkají chovatelé?
Měli by pořadatele tvrdě potrestat a rozhodně odebrat licenci na pořádání výstav,je to velká nehoráznost co si dovolili a jak se zachovali a jednali s lidmi co kotěti přišli na pomoc,hnus

Re: Kotě

(Kočky SOS, 10. 10. 2018 0:19)

JE PODÁNO OZNÁMENÍ NA ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ.
Na veterinární správě jsme se informovali, jak v tomto případě postupovat a bylo nám doporučeno obrátit se na OBEC S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ (pro Dubňany je to Hodonín), odbor ŽP, která projednává přestupky na úseku zákona 246/1992Sb., což učiníme zítra.
Jakmile budeme mít vyjádření od obou, budeme vás informovat.

Kotě

(Denisa Hirslova, 9. 10. 2018 15:02)

Ahoj a co to informační centr Dubnany? Ticho po pěšině?

Re: Kotě

(Kočky SOS, 10. 10. 2018 0:18)

JE PODÁNO OZNÁMENÍ NA ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ.

Na veterinární správě jsme se informovali, jak v tomto případě postupovat a bylo nám doporučeno obrátit se na OBEC S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ (pro Dubňany je to Hodonín), odbor ŽP, která projednává přestupky na úseku zákona 246/1992Sb., což učiníme zítra.

Jakmile budeme mít vyjádření od obou, budeme informovat.

kotě

(Mišurcová, 8. 10. 2018 20:04)

a prosím Vás a jak to dopadlo s ním, kde teda to kotě je ?

Re: kotě

(ko, 8. 10. 2018 22:14)

To bohužel netušíme.

Kotě

(Dáša Tenkova, 8. 10. 2018 15:05)

Něco odporného

Zamindrakovanci

(Dagmar, 8. 10. 2018 9:12)

To nejsou lidé, dokazují si akorát jací jsou ubožáci, zvířata mají víc citu a lásky

Nechutní lidé dělají dělají hrozné věci

(Mila Counihan , 7. 10. 2018 19:52)

Strašné, organizátoři jsou sadistické nestvůry a zaslouží potrestat. Nejen plácnutí přes ústa

Držím vám palce.

(Denisa Hirslova, 7. 10. 2018 17:04)

TO jsou ty dediny, v hlavách nasr.