Jdi na obsah Jdi na menu
 


Macek ze sběrného dvora

17. 8. 2019

sber6.jpgZačátkem týdne se na nás obrátila zaměstnankyně sběrného dvora v Hodoníně se žádostí o pomoc. 

Před časem se k nim do firmy přitoulal černý kocour a už zůstal. Začali ho krmit, nejdříve to vypadalo, že je úplně plachý a nedá se ani pohladit, ale postupem času se více osmělil a na lidi si zvykl.
Začátkem tohoto týdne však přišel s velkým krvácejícím zraněním, chytit se nedal a paní nás požádala o pomoc a zapůjčení sklopce.
V pátek se podařilo Macka polapit a odvézt na veterinu. Podle veterinářky jde o absces z kousnutí druhým kocourem a je možné, že se Macek někde zachytil a absces si strhl. Kocour byl v narkóze ošetřen, vše se vyčistilo, dostal ATB a zároveň byl vykastrován.

sber1.jpgNa několik dní, než se hrozivě vypadající rána trochu zatáhne jsme kocoura umístili u nás umístili do karanténní klece. Jakmile to bude možné, půjde zpátky do firmy, kde se o něj starají.

 

23.8.2019
Macek už je zpátky!
Vůbec se mu u nás v kleci nelíbilo, tak jen co se trochu zotavil a bylo to možné, odvezli jsme ho zpět. A nutno říct, že se mu daří skvěle!
Přes den pomáhá v kanceláři a v noci vyráží na lov a už přinesl ukázat zakousnutého potkana! Věru si svou misku jídla zaslouží ... A představte si, že si přivedl i kamarádku!

sber8.jpgDěkujeme všem, kdo jste Mackovi přispěli na léčbu, kastraci, očkování a odčervení, přispěli i zaměstnanci sběrného dvora v Hodoníně a to je opravdu super, že kocoura nikdo neodhání, postarali se o něj, zavolali o pomoc a teď je areál jeho domovem.
V mnoha firmách by si ze zaměstnanců sběrného dvora mohli vzít příklad, Macek se stal členem kolektivu.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Macíku drž se!

(Mirka L., 22. 8. 2019 21:24)

Držím pěsti a posílám nějakou korunku!!