Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milotice III.

19. 8. 2016

Milotice potřetí.
Tentokrát však šlo o týraného psíka, byli jsme upozorněni, že u jednoho domku žije pejsek ve špatném stavu, žrádlo dostává málokdy, často je bez vody, srst má zanedbanou, je zablešený a pokud majitelé přijdou domů povzbuzeni alkoholem, často do pejska i kopnou.


b350.jpgSice se zabýváme opuštenými a týranými kočkami, ale nedalo nám to a jeli jsme se tam podívat, přesvědčit se, jestli je tato informace pravdivá a říkali jsme si, že pak bychom vše ohlásili.

Včera jsme tam zajeli a hned viděli, že stav psa je žalostný žalostný :-(
O srsti nezle mluvit... dredy a plsť jsou plné blech a jiných parazitů, na mnoha místech úplně chybí. Kůže je nemocná a rozdrápaná do krve. Zacuckané chlupy ho musely 24 hodin denně tahat a bolet. Byl uvázaný na řetězu a v misce měl chleba namočený ve vodě.


be300.jpgJaké bylo naše překvapení, když nám majitelé řekli, že u nich už byla Krajská veterinární správa a ukázali nám doklad, že KVS při své kontrole neshledala nic v nepořádku!! Pouze chybějící očkování, stav psa jí asi připadal normální :-(
Je nám záhadou jak pracovníci této instituce fungují. I proto jsme v únoru kočky raději odebírali bez ohlášení KVS, po dohodě s paní, protože víme, jak to obvykle dopadá. Možná, ža ani na kočkách nacpaných v králíkárně by neshledali závadu - kromě chybějícího očkováni! :-(


ber300.jpgPřemluvili jsme majitele, zda by nám pejska nedali a ... dali :-)
I přesto všechno je však Bertík uplně zlatý! Ani jednou se po nás při manipulaci neohnal, s vrtěním ocasu tento "domov" s námi opustil a v klidu nastoupil do auta.
V tomto stavu nemohl však jít hned do dočasky a proto jsme ho na 1 den hospitalizovali na veterině, kde podstoupil nejnutnější ošetření a zdravotní prohlídku.
Ta ukázala vysokou podvýživu (byl krmený zřejmě rohlíky, takže tuku má dost ale žádné svaly, chyběli mu vitamíny, opravdové živiny) a samozřejmě má velký zánět kůže. Prvotní zásadní ošetření nás stálo 3 900,- Kč.


Pokud byste chtěli na Bertíka přispět, uvítáme vaši pomoc na účtu č. 2600773655/2010. Do poznámky napište Bertík.


Pokud by jste mu po léčbě chtěl dát někdo domov, můžete nám napsat na náš email kocky.sos@seznam.cz

Děkujeme!

 

21.8.2016
bertik400.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Bertík má za sebou veterinární ošetření, ostříhali ho, vykoupali v léčivém roztoku, kůži mu promazali.
Výsledky odběru krve jsou v pořádku, jen je podvyživený. A podle veterináře není tak starý, jak nám řekli majitelé, ale má asi 5 let.

Bertík je v dočasné péči, je v kontaktu s ostatními psy, aby se socializoval. Zatím je nejistý, k ostatním psům je střídavě hodný, střídavě vrčí - zkrátka hledá své místo ve smečce i na světě. Dostává granule nejvyšší kvality, ale není zvyklý a zatím je nechce, ale časem je určitě bude baštit.

Bertík teď potřebuje čas, aby zjistil, že život může vypadat i jinak, než na řetězu. Budeme vás informovat.


5.9.2016
Bertík byl na kontrole. Hojí se pěkně, jen ho ještě trápí kvasinková infekce kůže. Ty tmavé fleky jsou hyperpigmentace způsobená dlouhodobým zánětem. Během plánované kastrace se mu odstraní i 2 útvary u pravého oka, které ho teď dráždí a způsobují slzení. Bertík byl po celou dobu strašně hodný, nechal se sebou dělat vše, co bylo potřeba.
Překvapení - KVS si dala tu práci a po předchozím ošetření jela paní doktorku vyslýchat, zda byl pejsek opravdu v tak špatném stavu, a nechali si vysvětlit položku po položce, jelikož se jim účet zdál vysoký. Bertíka si důkladně fotili - ano až po ošetření, takže účel jsme nepochopili. Škoda, že mu tolik péče nevěnovali v době, kdy to potřeboval!

bertik350.jpgBertík z Milotic se dává do kupy, byl veterinárně ošetřen, ostříhán a vyčištěnými zoubky jí kvalitní stravu, takže se mu zlepšuje i imunita a s ní zánět kůže.
Je to mladý pejsek, velice pozitivní a přátelský. Nechá se sebou krásně manipulovat, včetně jízdy autem, veteriny atd. Díky životu na dvorku je velice vděčný za pozornost a lidský kontakt.
Je kamarádský i k cizím lidem, vrtí ocáskem a nechá se hladit.

Doma je klidný, dost spí, zbytečně neštěká. S hračkami si zatím hrát neumí, ale ocení psího kámoše na blbnutí.

Bertík je k adopci, v dočasné péči blízko Brna, oproti adopční smlouvě a poplatku 2000 Kč. Více info na tel. 734 446 246.


7.10.2016
Bertík odjel do nového domova!  Jedná se o rodinu - rodiče a jejich dospělé děti, kterým na jaře zemřel podobný pejsek a Bertíka si hned zamilovali. Ten se k nim taky měl, vrtěl ocáskem a radoval se.

Nová Bertíkova rodina.
bertik400.jpg

 

 

 

 


 

 

 


 

 

brok270.jpg25.10.2016

Zpráva z nového domova:

"Dobry den,

vsechno v poradku, Brocek je uzasnej, posloucha, je miloucky, porad by se mazlil a dokonce umi aportovat  :)) Pristi tyden nas ceka preockovani a cipovani a pak se vypravime na cvicak. Posilam v priloze par fotek, je to opravdu zlaticko."

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bertík

(Mišurcová, 21. 8. 2016 16:16)

Držím pěsti, ať se Bertíkovi dostane pěkného domova, s milující rodinou a plnou mickou .....Taky u nás ve Bzenci v útulku máme odrostlé ani ne roční štěně, kterému majitelé před vyhozením zlomily zadní nohu, je po první operaci, nohu sdrátovanou, druhá ho čeká.......ale na lidi nezanevřel.....má nás rád, a to že je nyní s kočičkami....tak ty miluje také