Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opuštěné kočky u Svratky v Brně

4. 2. 2016

Hledáme domov pro čtyři kočičky!

mourinka270.jpgObrátila se na nás paní Jana - při procházce asi před dvěma týdny uviděla, jak na břehu řeky Svratky v Brně vylézají z pod hromady nařezaných větví kočky. Zjistila, že vůbec nejsou plaché, nechaly se hladit a paní je tam začala krmit.

Jedná se pravděpodobně o matku (asi 5 let) se 4 koťaty, dvě jsou odrostlejší, asi roční a dvě menší, asi 5 - 6 měsíční.

Hledala pomoc v okolních útulcích, ale všude ji odmítli, že mají STOP stav. Dala inzeráty a rozvěsila letáčky a tak se podařilo najít domov jednomu z menších koťat. Druhé menší kotě si vzala domů, ale má v bytě starší, už 10leté kočky, které kotě odmítají, trucují a odstěhovaly se z bytu na pavlač, kde jsou dodnes a naopak, kotěti - malé černé kočičce Barušce je doma moc smutno.

Dále se jí podařilo odchytnou matku s jedním ze starších koťat, nechala je bilomourek.jpgvykastrovat a ty se teď zotavují v dočasné péči, kterou mají zajištěnou pouze na týden a naléhavě potřebují domov!

Poslední kočička zatím odolává odchytu, ale jistě se i ji podaří chytit, půjde na kastraci a také bude potřebovat domov.

7.2.2016
Odchycena i poslední kočička, mourečka Viktorka - velice se mají rádi s bráškou, bílomourkem Vilíkem, olizují se a spinkají spolu, bylo by fajn, kdyby do nového domova mohli spolu.
Kočka matka dotala jméno Mili a je to jemné, hebounké stvoření, které vás rozhodně nezklame!

Můžete dát některým nový domov?
Je to velmi naléhavé, volejte nám prosím na 724 142 463!

Děkujeme za pomoc.

 

Fotka nahoře - kočičí máma Mili, fotka níže - její syn Vilík.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brno?

(Eva, 6. 2. 2016 22:12)

Dívala jsem se na stránky oficiálního brněnského útulku a tam skoro žádné kočičky nejsou. Jak můžou mít stop stav? Pokud kočenky od Svratky nejsou vysloveně plaché, proč jim nedali šanci?

Re: Brno?

(Kočky SOS, 6. 2. 2016 22:33)

Tak to my opravdu netušíme. Paní, co kočky objevila a na vlastní náklady nechala ošetřit a vykastrovat se na nás obrátila s žádostí o pomoc s tím, že ji v útulcích odmítli. V kterých konkrétně nevíme. Pokoušíme se jí pomoci najít kočkám domovy zveřejněním na našich stránkách a FB, plaché nejsou.

Re: Brno?

(Iva, 8. 2. 2016 13:40)

Víte, s brněnským útulkem městské policie příliš dobré zkušennosti my brňáci , co se staráme ze svých prostředků o nalezence a venkovní kočky, nemáme. Když jsem se dostala do situace, kdy jsem potřebovala pomoci nalezené kočičce, řeknou Vám ,že je to kočka venkovní a že žije venku. A nebo slíbí a ani nedojedou.A to není jen moje osobní zkušennost.