Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snížek

19. 8. 2017

snizek3-a.jpgNa FB ve skupině Kočkaři a kočky aneb milujeme Kočky jsme před pár dny viděli příspěvek pana Romana Šrámka. Našel venku kočičku, začal ji krmit, zjistil, že není plachá a chtěl jí dát domov. Vzal ji na veterinu a tam se dozvěděl, že kočička, které začal říkat Snížek má asi 5 let, venku už asi žije nějakou dobu a není v nejlepším zdravotním stavu a co hůř - má nádor na mléčné žláze.

Moc rád by dal Snížkovi šanci, ale operace přesahuje jeho finanční možnosti.
Ve skupině se zvedla vlna solidarity a lidé se rozhodli Snížkovi na operaci přispět.
Řekli jsme si, že i my bychom mohli spolu s vámi pomoci a nabídli jsme panu Romanovi, že pokud dá kočce domov, operaci zařídíme a věříme, že Snížkovi společně s vámi všemi pomůžeme.

Kočička Snížek je už u nás a v pondělí pojedeme na veterinu. Kdo by chtěl pomoci a dát kočičce šanci na pěkný domov u pana Romana, může poslat svůj příspěvek na operaci na náš transparentní účet č. 2600773655/2010 nebo běžný účet č. 177627810/0600 a do poznámky napište "Snížek"
Děkujeme!

21.8.2017
Kočička Snížek byla dnes na operaci nádoru mléčné žlázy.
sn270.jpg
Mimo to byla provedena i kastrace - byla odstraněna děloha, která byla plná hnisu. Jedná se o zánět, který nekastrované kočky mívají často a je pro kočku velmi bolestivý. Této bolesti přikládáme i to, že kočička je u nás od soboty a skoro nic nejedla. Ale dnes, asi 8 hodin po operaci je jak vyměněná, má chuť k jídlu a i přes tu hrozitánskou jizvu je v evidentně lepší náladě a ulevilo se jí. Už si dala misku kuřecího masa a misku Nueva s vývarem. Držte jí palce!
Příspěvek na operaci Snížka můžete poslat na náš transparentní účet č. 2600773655/2010 nebo běžný účet č. 177627810/0600 a do poznámky napište "Snížek"
Děkujeme!

27.8.2017
Jak se daří Snížkovi?

Kočička Snížek je po operaci, kdy se odstraňovala celá mléčná lišta. Daří se jí dobře, má chuť k jídlu, ale bohužel - histologický nález je pozitivní a Snížka čeká ještě další operace - musí se odstranit i druhá mléčná lišta. Druhá operace se provede cca za 2 týdny, až bude první jizva dobře zhojená.
Držte Snížkovi palce, bude to potřebovat. Fakturu i histologický nález najdete v albu fotek.

snizek270.jpg1.9.2017
Včera se kočička zhoršila, přestala baštit
a dnes ráno jsme jeli na veterinu, zůstala tam přes den, vykapala jí infúze a odebrala se krev (ledviny, játra) a testy jsou v pořádku.
Pozdě odpoledne jsme pro Snížka jeli, po návratu si dala půl kapsičky a spinká. Tak doufáme, že už bude jen dobře.

5.9.2017
Kočička Snížek byla dnes znovu na kontrole, moc se jí nechce baštit a tak dostala injekci na podporu chuti k jídlu, druhá operace je zatím odložena.

15.9.2017
Kočička Snížek je po druhé operaci, dnes jí byla odstraněna druhá mléčná lišta. Začátkem září se její stav zhoršil, přestala baštit a musela na infuze. Stav se ale upravil a tak dnes mohla na druhou operaci.
Histologický nález je sice pozitivní, ale věříme, že po operacích, kdy byly odstraněny obě mléčné lišty s nádorky, si bude ještě Snížek spokojeně užívat nového domova, který ji čeká v Ostravě.

30.9.2017
Kočička bohužel během druhé operace asi utrpěla malou mozkovou příhodu a má chvílemi poruchy rovnováhy a je nejistá při chůzi. To by se ale mohlo časem zlepšit. Snížek má chuť k jídlu a bude moci brzy do svého nového domova.

9.10.2017
Kočička Snížek dnes odjela do svého slíbeného domova, do Ostravy, do bytu, kde na ni čekají dvě kočiččí kamarádky. Užívej si Snížku pěkného domova a buď už jenom zdravá! Zprávy z nového domova najdete zde.
Děkujeme všem, kteří Snížkovi přispěli heart

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Operace

(Jitka, 27. 8. 2017 18:16)

Snížečku, držíme ti moc a moc palce, ať všechno dobře dopadne a můžeš prožít plnohodnotný život u hodných lidí i penízky už jsme na operaci poslali. Věříme, že to zvládneš. Hodně štěstí.

Ať je krásná kočička s krásným jménem zdravá!

(Iveta, 22. 8. 2017 12:23)

Hodně štěstí, zdraví a lásky kočičko!