Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zraněná kočička v Holíči

9. 11. 2017

Dnes nám zavolala paní ze Slovenska, z Holíče, že na místě, kde krmí plaché kočky se objevila jí neznámá kočka, že je zraněná a nemá kus ocásku
Odpoledne jsme pro kočičku jeli, ale zrovna na místě nebyla a tak když paní volala před chvílí, že už kočička zase došla, hned jsme vyjeli.

b351.jpgKočička má staré zranění, má utržený kus ocásku - buď ji kousl pes nebo se chytla do želez a podařilo se jí z nich dostat. Bohužel do rány se jí dostali červi, rána vypadala hrozně a počítali jsme s tím, že se kočka bude muset uspat.
Ale paní doktorka Plešová se po vyšetření kočičky rozhodla pro její záchranu, protože zjistila, že páteř i konečník jsou v pořádku, červi vykousali kapsu v podkoží okolo páteře. Rána se důkladně očistila, vydezifikovala, zbytek ocásku se odstranil. Kočička má nasazena antibiotika, dostala infuzi a zůstala hospitalizována na veterině.
b350.jpg

Paní nám řekla, že nejdříve volala do útulku ve Skalici, ale tam jí paní nebo slečna zdělila, že ona jede na víkend pryč a že jí pomoci nemůže!
Dnes je čtvrtek a na víkend? Ani se neobtěžovala zajet se podívat o co se jedná a zaveézt třeba kočku na uspání a ukončit její utrpení? Tak takto my si pomoc kočkám nepředstavujeme ...

Dnes má svátek Bohdan, kočičce jsme dali jméno Bohdanka a budeme rádi, pokud jí přispějete na náš účet na léčbu:
běžný účet č. 177627810/0600
nebo transparentní č.  2600773655/2010 a do poznámky uveďte
"BOHDANKA".

Děkujeme za Bohdanku heart

2.12.2017 - Bohdance se rána dobře hojí. Fotky najdete zde. Je to hodná a trpělivá kočička, mazlivá.
20.12.2017 - Bohdanka byla na kastraci a zároveň se znovu ošetřila rána, byl odstraněn zbytek ocásku.

boh-kolaz-400.jpg

 

 

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bohdanka

(Hanka, 15. 11. 2017 14:05)

Už jsem na FB psala, že uvažuju o tom, že bych Bohdanku vzala k nám domů. Máme kocoura, který je lekavý po útoku předátora v jeho kotěcím věku. Nicméně je to kocour (kastrovaný, očkovaný) nějaký mix s nějakou siamkou - takže dominantní povaha. Mám podezření, že kočku, ke které přišel jako druhá kočka v domě poněkud uzurpoval- až se původní kočka stáhla do ústraní. Proto váhám s pořizováním další kočky do domu - i když by stávající kocourek - 5let - společnici/společníka potřebovat. Ráda dám na vaše doporučení. A jsem ráda, že Bohdanka našla adoptivní rodinu aspoň na dálku.

Re: Bohdanka

(Kočky SOS, 15. 11. 2017 14:19)

Dobrý den, pokud je váš kocour dominantní, tak by asi měl zůstat jedináčkem, nicméně můžete zavolat paní Tomalové na 724 142 463 a probrat to. Děkujeme.

skvělá práce!

(Daniela se svou kočkopartou, 12. 11. 2017 13:55)

Naprosto úžasné,moc díky a moc síly a štěstí všem,především Bohdance!