Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zubožený kocour z Dubňan

28. 12. 2018

2.jpgDnes nám nahlásila paní, která krmí kočky u domu v Dubňanech, v ulici Na Dílech, že se tam objevil kocour, kterého tam nikdy neviděla a že je ve velice špatném stavu.
Kocourka jsme přijali k nám, ale že je ve velmi špatném stavu, jsou slabá slova. Kocourek je na pokraji smrti - zubožený, dehydrovaný, nemocný, oči slepené hnisem, zuby v katastrofálním stavu. Váží pouhých 2,5 kg. Dnes je Bohumila, takže dostal jméno Bohoušek.

Bohoušek byl ošetřen, vykapala mu infuze, dostal antibiotika. Zatím vůbec nežere, leží a odpočívá.

 

 

Před pár dny nám nějaký pán komentoval příspěvěk o kotěti v tombole za 5 Kč a dal nám najevo svůj názor, a to, že kastrace je barbarství. Tak jen doufáme, že i dnes se podívá na tento příspěvek, aby viděl jak dopadají nechtěné, nekastrované, opuštěné kočky, bez majitele ... Vždyť přece "kočka si venku poradí", že...

 

16.jpg
30.12.2018
Bohoušek začal včera baštit. Jí poměrně hodně, ale nemá dost síly a u jídla leží a často i usíná, jídlo si vytahuje z misky a dělá kolem sebe nepořádek jako čuník, někdy se mu nedostává ani dost síly dojít si na záchod.
A podle velikosti tlap a hlavy, je to hodně velký kocour, který by normálně mohl mít i 8 kg kilo. Bohužel, teď má 2,5 a je to pouze kostra potažená kůži. Antibiotika zabírají pěkně na rýmu a oči, ale jeho stav je velice vážný a vyhráno zatím nemá.

Držte mu palce, myslete na něj a přispět na jeho léčbu můžete na některý z našich účtů:
177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "BOHOUŠEK".


3.1.2019
Bohoušek jak pomaličku nabírá síly, tak začíná protestovat proti naší péči ...
Nebude to mazel jako Šimonek, ale tulák z ulice, není zvyklý na manipuaci, začíná se ohánět po ruce, naznačovat kousnutí, obtížně se mu dávají léky.
Ale máš to marné Bohoušku, my se nedáme, dokud nebudeš úplně v pořádku, teprve pak se uvidí co dál a pokud to nepůjde jinak, je možné, že se zdravý Bohoušek bude vracet na původní místo, kde se krmí plašani. Ale na to je zatím brzy.

11.1.2019
Bohouškovi krásně zabrala antibiotika, takže rýma je pryč a z očiček už mu neteče. Chutná mu, přibral a zotavuje se.

21-11.ledna2.jpg
 

Další fotky zde.

26.1.2019
Při úklidu v kleci zjištěno, že Bohoušek se vysavače nebojí a tak po vysátí klece se plynule přešlo na Bohouška. A ten? Bohoušek si to užíval, nastavoval se a nakrucoval!

 

 

 

 

 


2.2.2019
Bohoušek přibral z 2,5 kg na 4,1 kg a tak mohl podstoupit narkózu. Proběhla kastrace, odstranění špatných zubů, vyčištění uší a úprava srsti, která pro plstnatění musela být na některých místech ostříhána.

21.2.2019
Bohužel dnes Bohoušek odešel do kočičího nebe. Podlehl akutnímu selhání ledvin. Bohoušek znovu onemocněl, vrátila se rýma, přestal papat ... Odběry krve prokázaly akutní selhání ledvin.

Je nám to moc líto a děkujeme všem, kteří jste mu přispěli na léčbu a péči a drželi mu palce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jsi šikovný kocourek, Bohoušku,

(Renata Žaludová, 27. 1. 2019 23:45)

že se nebojíš vysavače a dokazuješ tím že naštěstí nejsi žádný plašan z ulice. Kdobych neměla tři žárlivé kočky, chtěla bych Tě! Takže Ti přeji krásný nový domov!

Může jíst hned hodně???

(Renata Žaludová, 31. 12. 2018 1:13)

Tak ležím s kocoury Frankem a Odyskem v posteli, nemůžu usnout a myslím na Bohouška - a najednou mě napadlo, smí on se naráz hodně najíst? Neublíží mu to? Konzultovali jste to s veterinářkou? Jsou známy případy u lidí např. přišlých z koncentráku, kterým to ublížilo. Tak jsem raději hned ještě vstala a píši vám to. Držím mu palce, byl by z něho krásný kocour!

Re: Může jíst hned hodně???

(Daniela a její kočkoparta, 1. 1. 2019 8:46)

Dobrý den,paní Renato,dámy z SOS koček Hodonín vždy vše okolo záchrany,léčby a potřebného konzultují s paní veterinářkou.Ihned po převzetí Bohouška do péče dostal na veterině kapačku a dávky jídla jsou mu podávány opatrně,určitě méně a víckrát za den po menších dávkách.Také na Bohouška i Šimonka hodně myslím,vyhlížím zprávy o nich a strašně moc jim přeji brzké uzdravení a krásný život.Nebojte,kocourek je v dobrých rukou a dělá se pro oba dva vše,aby jim bylo dobře.Stojí to nejen dost peněz,ale především úsilí,obětování času a vnitřního klidu(stále se všichni obávají o zdar záchrany,dokud není vyhráno....),o to více potom hřeje u srdce,když se kočičky uzdraví,dostanou se do nových domovů k hodným,láskyplným lidem a žijí klidný kočičí život.Věřte mi,znám to z vlastních zkušeností-veškerá snaha a úsilí se vyplatí.Krásný Nový rok přeje
Daniela Jestřábová