Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasíťování balkonu 1.

8. 3. 2007

Když jsem si pořídila domů dvě kočky, tak jsem především přemýšlela, jak zabránit tomu, aby si neublížily pádem z otevřeného okna či balkonu. Samozřejmě je okna a dveře na balkon velmi přitahovala. S okny jsme to vyřešili tak, že větráme otevřeným oknem jen tehdy, když kočky nejsou v místnosti. Jinak větráme ventilačkou, kterou nemají šanci prolézt. Horší to bylo s balkonem. Samozřejmě je to hrozně lákalo a já neměla nervy na to, až mi jednou skočí s balkonu ve třetím patře. Začala jsem hledat firmu, která by balkon zajistila nenápadnou sítí.

Objevila jsem firmu v Tišnově, která sítě vyrábí (www.kvrezac.cz). Ti mi řekli, že mi síť vyrobí, když jim sdělím rozměry balkonu, a že mi to šikovný manžel jistě na balkon namontuje. Ale představa, jak se ve třetím patře manžel potácí na zábradlí, se mi moc nezamlouvala. Paní z firmy na sítě, se kterou jsem to řešila, si vzpomněla na firmu, která se specializuje na práce ve výškách a bere od nich ochranné sítě (www.prace-ve-vyskach.cz). Přišli, změřili balkon, objednali síť a do 14 dnů byl balkon zabezpečen khaki sítí s oky o rozměru 3x3 cm. Síť je dokonale vypnutá a vypadá zvenku nenápadně.

Obrazek

Další fotky najdete ve
fotogalerii

Aby měly kočičky úplný komfort a nemusely mňoukat u balkónových dveří, až je někdo pustí na balkon, pořídila jsem jim průchozí dvířka. Nyní jsou spokojené ony i my.

Autorkou příspěvku je paní Iveta Kolečkářová - majitelka kočiček Anie a Kvída.

Tip na zasíťování tzv. otevřeného balkonu najdete na webových stránkách Mačky SOS.

 

Náhledy fotografií ze složky Síťujte!

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dvířka

(Petra Šichová, 12. 7. 2007 0:05)

Dobrý den,moc se mi líbí ta Vaše dvířka, přesně něco takového bych potřebovala,aby si kočky mohly chodit na balkon,kdy se jim zachce, ale nevím, jak se to s tím okením sklem udělá. To asi musíte nějak vyříznout,že? Dělala jste si to sama nebo se na to musí povolat nějaký "odborník"?

barva sítě

(Karin, 25. 6. 2007 9:26)

My máme zasíťované okno sítí od zmiňované firmy Kv. Řezáč v barvě khaki a pokud se na ni přímo nezaměřím, vůbec ji nevidím ani zevnitř, ani zvenku (před oknem máme stromy, takže zelená naprosto splývá). Vyšla nás velice levně a jsme s ní moc spokojení. Na původních dřevěných oknech jsme ji měli nataženou v rámu z latěk, připevněném obrtlíky na rámy oken. Po výměně oken za plastová jsem použila rám síťky proti hmyzu, síťku jsem vyjmula a nasadila tam zpátky naši starou khaki síť, protože byla mnohem méně viditelná než ta hmyzí.

ad barva sítě

(Jitka, 12. 5. 2007 9:39)

No tak to máte štěstí, že Vám ta "béžová" aspoň ladí s těma závěsama! U nás je to docela dost nápadné! Co se týká posezení, tak kočky moc náročné nejsou- my máme 3 plastové židle s polštářkama(původně byly pro manžela,když chodí kouřit),spravedlivě si je všechny 3 rozdělily a máte vidět ten pohled, když si dovolíme někdy na ně sednout my! :-))
Ta plazivka na síť u nás asi ne, navíc kdyby se musela síť z nějakého důvodu sundat, tak by to asi
byl docela problém.
Tak přeju hodně nápadů a zábavy s číčama :-)

barva site

(ad Jitka, 11. 5. 2007 12:53)

Ano, taky mame "bezovou". Nam tato zluta barva nevadi, ladi nam se zavesy v kuchyni :) a balkon je orientovan do dvora, do vnitrniho traktu okolnich domu. Fasada naseho domu je kremova. Tak jedini komu by to mohlo vadit, jsou lide v protejsim dome. Nastesti jsou tam kancelare nejake banky, tak doufam, ze se spis venuji sve praci a nekoukaji po balkonech :) Taky mam v planu nechat sit zcasti obrust plazivou letnickou - rerichou. Ta se mi na balkone osvedcila nejvic. Ale jeste nevim, pak se to musi zalivat a kazde delsi opusteni bytu je hned viditelne... Kazdopadne to vypada lip nez kdyby byla sit cerna. Ted vymyslime jak tam udelat kockam nejake posezeni-polezeni :)

ad Jana

(Jitka, 11. 5. 2007 8:33)

No hurá, moc Vám to přeju! U nás se větračka na balkon zavírá až pozdě večer a ráno v 6h,když vstávám, tak už číči stepujou na topení a dožadujou se otevření, už se dokonce osmělily a sedaj si na zábradlí a pozorujou cvrkot dole. Jen se chci zeptat, jakou barvu sítě máte? Nám doporučili béžovou, prý splyne s okolím - síť je nakonec žlutá a je jak pěst na oko - je vidět až z 1km vzdálené silnice...

tak jsme se konecne dockali :)

(ad Jitka, 9. 5. 2007 21:00)

Po dlouhe dobe se firme K9 povedlo zasitovat nam balkon. Je to uleva. Nechali jsme si zasitovat i jedno okno a konecne muzeme bez stresu vetrat. Kocky jsou nadsene, ani dnesni vitr a zima jim nevadi a stale maji na co koukat :) Dekuji Vam za podporu!

ad Jana

(Jitka, 14. 4. 2007 7:23)

Tak nám síťovali klasickou panelákovou lodžii. Ale na fotkách na netu mají různé typy balkonů i takový jaký popisujete, takže si nemyslím,že by to pro ně byl nějaký problém a jak říkáte - snad by Vám to pan Liška řekl na rovinu. Opravdu jsem neměla nejmenší komunikační problém a nedokážu si vysvětlit, proč to u někoho jde a jinde ne.
Jinak to nevzdávejte, protože to fakt stojí za všechny potíže - ten klídek ,co teď máme, je krásně a čičiny jsou beze strachu od božího rána až do pozdních hodin vyvalené na křesílkách a spokojenost z nich jen vyzařuje :-)

ad Jitka

(Jana, 10. 4. 2007 11:51)

Pani Jitko, mohu se zeptat jaky typ balkonu vam upravovali? U nas se jedna o otevreny balkon bez strechy, coz je trochu komplikovane a mozna se do toho firme nechce. Ale to by mi pan Liska snad mohl rict rovnou. Jinak to nechapu. Dekuji

ad Jana a Iveta - K9

(Jitka, 6. 4. 2007 19:16)

Tak já mám ode dneška zasíťováno od firmy K9 bez nejmenších problémů - a to jsem z Teplic! Domluvila jsem si s panem Liškou termín (do 14 dnů), včera večer ještě zavolal a ujistil se,zda vše platí, dnes ráno v 9h dle dohody dorazil jeho pracovník a v 10.15 bylo hotovo. Konečně jsme si oddechli a kočky si vychutnávaly jarní sluníčko až do večera na židlích na balkoně!

Firma K9

(Jana, 6. 4. 2007 16:48)

Já už jsem firmě K9 volala 3x a vždy mi pan Liška řekl že za hodinku zavolá a řekne mi, kdy se k nám někdo přijde podívat, a už se neozval. Po čtvrté už mu volat nebudu, to si tu síť snad udělám sama! To už trvá tři týdny! A to jsem jako první poslala email i s fotkama balkonu, pro lepší představu! Jo a jsem z Prahy, takže tím Brnem to paní Iveto nebude...

firma K9

(Iveta, 12. 3. 2007 16:00)

S firmou K9 jsem zasíťování řešila od listopadu 2006.Stále jen slibovali , že přijedou a síť namontují. Vydržela jsem do konce ledna a pak jsem to vzdala. Firma je z Prahy a my z Brna.Problém byl asi v tom ,že čekali až bude více zákazníku z Brna , ale nic se nedělo ani po průběžných pěti telefonátech, kdy jsem jim říkala, že dopravu jim zaplatím.

ad Sítě na balkon

(Jitka, 12. 3. 2007 12:32)

Teď zrovna řeším stejný problém, naše nejmladší nám vypadla z 5.patra minulý měsíc(naštěstí kromě šoku se jí vůbec nic nestalo). My jsme si našli na netu firmu K9 / www.k9.cz /,která k vám přijede i domů a kompletně Vám síť namontuje. Navíc si přímo na jejich stránkách můžete vypočítat dle rozměrů, kolik to bude stát.