Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amanda

5. 8. 2011

ObrazekAmandu jsme si 31.7.2007 přivezly z areálu Domova důchodců v Hodoníně, kde ji někdo (asi původní majitel) vyhodil z auta a odjel. Kočička se v areálu potulovala asi 10 dnů a důchodci ji krmili, což však po pár dnech vedení domova zakázalo. Kočička tak putovala k nám, protože jí hrozila smrt hlady. 22.9.2007 byla umístěna do Kyjova. Bohužel po 4 letech se Amandě objevil nádor na mozku, oslepla a dostávala epileptické záchvaty, a tak ji 5.8.2011 nechali její majitelé uspat. 

 

Její noví majitelé nám napsali:

22.9.2007:
Dobrý večer! Dnes jsme si od vás přivezli kočičku Amandu. Když jsme ji pustili z přepravky v jejím novém bydlištišti, tak si pomalu prošla celý byt místnost po místnosti. Pak se usadila na chodbě a pustila se do očisty, což vydržela asi dvě hodiny. Taky vyzkoušela matraci, která jí zatím má sloužit jako pelíšek a nechala se nakrmit trochou granulí (jedla ale jen z ruky, z misky si sama nevzala). Potom si našla tmavé místo pod postelí, kde prospala celý zbytek odpoledne...Teď se probudila a dala si večeři (tentokrát už jedla sama). Nakonec ji musím ještě pochválit, protože hned pochopila, kde má nový záchod a taky ho použila. Je to naše šikulka :-)

26.9.2007:
Dobrý den!
Tak jsem si konečně udělala chvilku, abych vás zase poinformovala, jak se má Amanda.  Abych pravdu řekla, tak od soboty se toho moc nezměnilo - Amanda spí dnem i nocí (začínáme ji podezřívat, že má nějakou spavou nemoc :-)), ale zase se nemusíme bát, že by něco provedla, když nejsme doma:-) Pořád je dost plachá, ale čím dál častěji se stane, že za náma přijde sama od sebe třeba si sednout k televizi a už se tolik neschovává pod postel a podobně. Ještě jsme vypozorovali, že jí jen když je s ní někdo v místnosti (jinak z misek nic nemizí).
Jedniný problém, který máme, je zvracení. To nás potkalo v noci ze soboty na neděli - říkali jsme si, že je to snad jen kvůli cestě a změně prostředí a čekali jsme, co bude dál.V nedělie i pondělí pak bylo vše v pořádku, ale v úterý ráno jsme zase zvraceli. Vždycky šly ven v podstatě jen sliny (žádné jídlo), tak nevíme, jestli je něco špatně nebo jestli se tak jen zbavuje spolykaných chlupů.
Pokusím se během víkendu poslat i nějakou fotku Amandy v novém bytečku.

Naše odpověď:
Dobrý večer!
Moc děkujeme za zprávu o Amandě. Pěkně si to u vás užívá a pospává. Kdyby jste viděli, jak byla vyhublá když přišla... Jen kost a kůže.... A taky pospávala. Obsadila gauč v pokoji a pěkně si ho hlídala :-).
Pokud zvrací jen občas, myslím, že to bude z chlupů (jak se stále umývá). Kupte jí na veterině pastu proti chlupům, nebo vykopněte někde trs trávy (takové té ostřejší), umyjte ho a dejte do květináče. Kdyby ale zvracela častěji, musíte s ní na veterinu...
Mějte se pěkně a zase napište, jestli se trošku probere :-).

3.4.2008:
Dobrý den!
Po strašně dlouhé době Vás chci poinformovat o kočičce Amandě, kterou jsme si od Vás odvezli v září. A konečně taky připojit pár fotek z jejího domova.
Hned na úvod musím poznamenat, že "spavé nemoci" jsme se pořád nezbavili, ale je to už lepší než na začátku. Nejčilejší je Aminka v momentě, když se někdo postaví ke kuchyňské lince - to vydrží mít dokořán otevřené oči i dvě hodiny a bedlivě sledovat, jestli něco nešikovnému človíčkovi neupadne na zem.:-D
Taky už zažila dvě návštěvy u pana doktora - jednou jsme měli rýmu, podruhé tasemnici. No, obojího jsme se úspěšně zbavili a taky jsme koupili pastu proti zvracení, takže už nás netrápí ani to. Ale pan doktor nám potvrdil, že je Aminka dost dobře živená (je moc hezký, že neřekl přímo, že je tlustá:-))) a doporučil nám pohyb. Což se teda hezky říká, ale hůř dělá. Pořídili jsme si kšírky a pomalu začínáme chodit na procházky - jestli nás někdo pozoruje, tak se musí královsky bavit (nebo si klepat na čelo), protože kočička se venku mění na oslíka, který odmítá udělat krok - no prostě komedie. Ale je pravda, že v momentě, kdy zjistí, že se blížíme zpátky k domovu, přidá do kroku a evidentně se těší, až se zase plácne na sedačku a bude si moct zdřímnout.:-)
Musím ji taky pochválit, že si konečně našla nějakou zábavu (protože hračky i škrabací sloupek ji nechávají úplně chladnou - přece jen už není hravé kotě). Začala totiž vysedávat na balkoně a pozorovat okolí - sice jí to nevydrží tak dlouho jako již zmiňované sledování kuchyňské linky, ale jakýsi úspěch to je.:-)
Tak vás všechny i všechny ostatní kočičky a kocourky moc zdravíme a přejeme, ať se máte aspoň tak jako my.;-)

Fotografie z Amandina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář