Jdi na obsah Jdi na menu
 


Goro

18. 12. 2008

ObrazekV srpnu 2007 se naše kolegyně Petra přistěhovala do nové zástavby v Chýni u Prahy a ani ne za dva měsíce si na její zahradu našel cestu první kočičí bezdomovec - Goro. 20.1.2008 byl umístěn do Chýně u Prahy do domku se zahrádkou a jeho noví majitelé se zpočátku báli, že dospělý kocour si u nich nezvykne. Ten však do rodiny s dvěma malými dětmi zapadl úplně bez problémů a navíc byl pro ni i velmi užitečným pomocníkem: zabavil staršího Honzíka, který pro něj neustále vymýšlel nové a nové hry, a když přišel ten správný čas, přesunul se do postýlky 3měsíčního Péti, kterému předl na peřince tak dlouho, dokud Péťa neusnul. V noci pak odcházel do terénu, neboť měl pochopitelně jako jediný kocour v domě na starosti i lovení myší. Holt - být plnohodnotným členem rodiny znamená nejen práva, ale i povinnosti.:) Bohužel 18.12.2008 odešel na večerní procházku, z které se už nevrátil. Z krátkého pobytu v jeho novém domově máme tyto zprávy:

22.1.2008 se Goro ještě bál a občas smutně mňoukal. Byl zalezlý v chodbičce, kde měl záchůdek, a do společnosti své nové rodiny se vydal jen občas na krátký průzkum.

29.1.2008 - Goro je již o poznání veselejší a smutné mňoukání ustalo. Je na něm vidět, že si v novém domově pomalu zvyká. Jeho noví majitelé si pochvalují, jak je klidný a mazlivý, a do ničeho jej nenutí. Přes den většinou podřimuje nebo se kouká z okna v horním patře a dolů do přízemí přichází až navečer, aby si pohrál s hračkami dětí a podíval se se svým novým páníkem na televizi.

26.3.2008 - V novém Gorově domově vládne spojenost na všech stranách. Goro má dva dětské kamarády - 3,5letého Honzíka, s kterým si hraje a honí po domě, a 4měsíční miminko Péťu, s kterým spí na peřince. Péťa si na Gorovu přítomnost zvykl již natolik, že pokud u něj Goro není, tak se neustále budí a poplakává. Naopak je-li Goro v jeho blízkosti, Péťa spí jak dudek.:)

Fotografie z Gorova nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

18.12.2008 Goro odešel na večerní procházku a už se nevrátil.:(

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Goro

(Kočky SOS, Petra, 1. 4. 2008 11:13)

Ona si našla jeho, já byla jen prostředníkem.:) A je mu u nich dobře, když u mě byl asi před týdnem na návštěvě, nadával a chtěl ihned domů, už se u mě vůbec nelíbilo!:)

Goro

(Markéta Kyslingerová, 1. 4. 2008 9:49)

Petro,našla Gorovi fajn rodinu. :-)