Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vigo

20. 10. 2016

vigo12.jpgKocour, kastrovaný, nar. 10/2005

Kocourek Vigo byl nalezen opuštěný se sestrou Irmou u domku po svém zemřelém majiteli. Byli oba vystresovaní, hladoví a odchytit se nám je podařilo až třetí den. Vigo byl dlouho vůči lidem nedůvěřivý a plachý a i nyní mu dlouho trvá, než si zvykne na nového člověka - pak se nechá hladit. Vigo  v roce 2013 oslepl (pravděpodobně prodělal mrtvici) a pro svou plachost je vhodný pouze k adopci na dálku.
20.10.2016
Vigo byl dlouhodobě nemocný, antibiotika nezabírala, posledních pár dní začal být dezorientovaný a dnes byl uspán.
Vigovi bylo 11 roků a byl to nejstarší kocour našeho útulku. K lidem nenašel důvěru a byl plachý, ale v našem depozitu prožil docela spokojený život, protože miloval ostatní kočky a zejména všechna koťata, která to neomylně vycítila a chodila za ním jako za starším bráchou - pomazlit se, pohrát a přitulit. Vigo miloval svou kamarádku Justýnu a tyto dvě plaché kočky mezi sebou uzavřely velké přátelství. Když Vigo před třemi lety oslepl, Justýnka se o něj starala a oči mu denně olizovala. Oba se stali předlohou obrazu Romany Štrynclové, který byl vydražen ve prospěch našeho útulku. Vigo, je nám to moc líto, Justýnce a nám všem budeš moc chybět.
heart

Fotky Viga najdete zde.

Vigo byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Děkujeme!

vigo450.jpg

Fotky Viga najdete zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Vigo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vigo -

(Jorga, 25. 10. 2016 18:27)

krasavec, a s vaší péčí, smečkou koťat v patách:) a milující sestřičkou mu u vás nic nechybělo a vedl jistě spokojený život. Vždycky jsem čas od času koukla na jeho profil, zda je něco nového. V nebíčku vám určitě bude držet tlapky ve vaší skvělé práci. Měj se tam krásně, Vigo...

Adopce na dálku

(Kočky SOS, Petra, 29. 2. 2008 10:13)

Adopce na dálku nikterak umístění kočky do nového domova nebrání. Znamená to pouze, že nám na ni její adoptivní rodič, který si ji z různých důvodů nemůže osvojit klasickým způsobem (tj. vzít si ji domů), zasílá pravidelný finanční příspěvek. Pokud se časem na kočku adoptovanou na dálku usměje štěstí a najde se pro ni nový domov, kontaktujeme adoptivního rodiče a ten si pak zpravidla vybere k adopci na dálku jinou kočku z naší nabídky. Takže i Vigo hledá nový domov a bude za něj moc rád.

VIGO

(Jan Škrabálek, 28. 2. 2008 19:13)

Pokud je ten kocour adoptován na dálku tak si ho vzít nikdo nemůže??