Jdi na obsah Jdi na menu
 


Axl

18. 12. 2014

Aimg_9740-nabidka.jpgxl – perský kocourek se opuštěný pohyboval tři týdny kolem rodinných domků v Hodoníně na Výhoně. Když se dostal k nám, byl silně dehydrovaný. Nechtěl jíst, co vypil, vyzvracel. Testy ukázaly silný zánět v těle a špatné ledviny – vlivem dehydratace. Axl je tak rok starý, nekastrovaný. Nechybí někomu? Péče o něj ujala Mona, ač kotě, je moc trpělivá. 28.11.2013 - Axl zase nežere.  Dle rozborů krve se sice ledviny lepší a vše ostatní má v pořádku, ... ale je možné, že bude muset zůstat na doživotní dietě. Dostal další léky a dnes (1.12.2013) poprvé si zase trošku vzal sám. 2.12.2013 - Axlovi je zase líp! Hodnoty ledvin: Při přijetí: kreatinin 183, močovina 21,70 teď: kreatinin 137, močovina 17,74 správné hodnoty: kreatinin 50 - 170, močovina 5 - 11,30 16.12.2013 - Axl je v pořádku, žere. Byl mu udělán kompletní rozbor krve. Všechny hodnoty jsou v naprostém pořádku, pouze močovina zůstala na 18. Musí užívat prášek na ledviny. 21.12.2013 našel Axl nový domov v Mikulově, v domku s bezpečným výběhem. Společnost mu budou dělat dvě další kočky a pejsek. Stránky jeho nových kamarádů zde.

Fotky Axla z jeho pobytu u nás a z nového domova  zde.

Zprávy z nového domova pod videem

Na videu opět s Monou.



21.12.2013, sms
Cestu jsme zvládli, Axl stihl počurat podložku, naštěstí jsem ji tam dala. Doma Sally vrčí, Esprit je docela v pohodě, Axl je tu jako doma.
...později... Axl už má v sobě porci syrového kuřete, jen se zaprášilo. Chika je víc v pohodě než Sally.

21.12.2013
... rozhodli jsme se, že jméno mu zůstane, jen na něj voláme spíš Axi, je to snadnější. Docela na to slyší.
Naše kočky držely půl dne hladovku, trucovaly obě, Esprit se dokonce ani nedotkl svého oblíbeného syrového masa a všechno sežral Axl. Odpoledne kolem čtvrté naši mazlíci už nevydrželi, šli oba ven se vyvětrat, jak jsou zvyklí. Měla jsem obavy, aby náhodou nechtěli emigrovat, ale za 10 minut už stáli oba u dveří (asi se báli o svá teplá místečka ve svém domově). Po vpuštění ukončili protestní hladovku a najedli se. Je dobré, že jsme ho dovezli hned tak brzy, za celý den se hrany všech špatných vztahů už trochu obrousily. Chika musela dostat sice trochu důraznější vysvětlení, protože za ním stále chodila, chtěla ho očmuchávat, což se mu přestávalo líbit. Teď večer už ho dokonce respektovala natolik, že Axl si v klidu jedl svoje filé s práškem na ledviny a ona mu ležela asi půl metru za zády. Prášek i filé snědl bez zaváhání. Před chvílí ležel na škrabadle -
viz foto.
Na opačné straně pokoje na druhém škrabadle se rozvaluje Esprit, Axl se přesunul na gauč a válí se spokojeně s páníčkem, jeho pozici zaujala Sally (mimochodem, na tom škrabadle neležela už asi půl roku!), a dole pod gaučem leží Chika. Docela pohoda. Měla jsem strach, jak dlouho to bude trvat, ale za jeden den se to podařilo dostat na solidní úroveň. Kočky mohou být o samotě a nic si nedělají, s Chikou bych to ještě neriskla, ale přijala ho nadmíru rychle.
Axl dnes sežral: cca 10 dkg syrového kuřecího, půl kapsičky Felix, půl vařeného filé s práškem, pár kousků sušeného kuřecího a měla jste pravdu, křupl i pár granulí. Dala jsem mu trochu multivitaminové  pasty, je dobrá na trávení a tak všeobecně. Záchod jsem mu ukázala jeden, druhý našel sám, chodí tam bez problémů.
Tak to je pro dnešek všechno. Děkujeme za kocoura a přejeme mnoho štěstí při umísťování dalších kočičáků.


22.12.2013
Dobrý den z Mikulova,
dnešní noc proběhla hladce a seznamování jede ve stejné linii. Kocouři už společně jedenkrát pojedli, víc nervózní byl Esprit. Chika je už úplně bez problémů.
Děkuji za pochvalu a jakmile budu mít další novinky, ozvu se. Vidím to tak nějak po Vánocích. Pak bych poslala i nové fotky. Axl je flegmatik, kliďas a vrní jako motor. Pohybuje se zde naprosto suverénně, jako by tady bydlel odjakživa. Dnes využil i škrabadlo k broušení drápků, žere stále bez problémů a opravdu ujídá i granule! Nemůžu uvěřit, ale je to tak. Bude to potřebovat, protože chlupy ho dělají velkým, ve skutečnosti je dost hubený a potřebuje se zakulatit. V porovnání s Esprou a Sally má co dohánět. Dnes jsem ho i česala, musela jsem mu ještě ustřihnout plstnatý chuchvalec u tlamičky. Byl absolutně klidný, takže se podařilo bez jakékoli újmy na zdraví. Asi ho to dost tahalo, byl spokojený.
Krásné Vánoce Vám i ostatním spolupracovnicím z Koček SOS a také všem svěřencům.


27.12.2013
Axl si zvykl docela dobře, apetit má veliký, sežere všechno, co mu dám a
mnohdy má ještě málo a dojídá to, co nechají Sally a Esprit. U misek už
vydrželi dnes všichni spolu bez nějakých projevů nevraživosti, ale jinak
si naše kočky stále zachovávají odstup. Chika je bez problémů, dokonce
spolu s Axlem někdy leží jen kousek od sebe a spí, nebo chodí vedle sebe.
Prášek na ledviny jí stále ve žrádle absolutně bez problémů. Tabletku
dávám dle pokynů, ten chyt za krkem je bezvadný a Axl si snad ani
nestihne uvědomit, že dostal prášek.
Mazlivý je hodně, všechny naše návštěvy z něj byly u vytržení. Každého
vítá a nikoho se nebojí. Novinky z jeho pobytu jsou na Espritových
stránkách
, kde jsem Axlovi vytvořila i jeho vlastní stránku s profilem.
V příloze posílám nějaké nové fotky. Ještě jednou děkujeme

30.12.2013
Dobrý večer,
dcera se vrátila včera pozdě v noci, z kocoura je nadšená. Esprit a Sally už si také pomalu zvykají, dokonce už přestali oba trucovat a zase se s námi chodí mazlit, i když po svém.
Tak dnes jen krátce, mám docela dost nedodělků a ve středu vyrážíme zase na hory my s manželem, péče převezme na tři dny dcera. Dnes už měla školení, co má Axlovi dávat.

11.1.2014
Dobrý den z Mikulova,
zdravím Vás po kratší odmlce. Prázdniny už skončily a první týden v 
práci byl docela hektický. Ty další dva nebudou o nic klidnější, tak 
rychle usedám k počítači v sobotu, abych napsala pár řádků o Axíkovi.
Už si u nás zvykl na tolik, že je z něho strašný divoch. Co dokáže za 
kousky, když šplhá kolem sloupku škrabadla, to je neuvěřitelné. Také si 
rád hraje s malým balonkem nebo umělými myškami. Občas na nás číhá za 
rohem, a jakmile projdeme kolem, letí jako neřízená střela vpřed.
S Espritem a Sally je to stále lepší, ale o kamarádství nemůže být zatím 
řeč. Dokáží vedle sebe všichni v klidu žrát z misek, i s Chikou, ale 
žádné hrátky. Sally i Esprit na Axla syčí a sem tam padne i nějaká ta 
rána packou.
Zdravotně je na tom snad dobře, neboť se neustále dožaduje nějakého 
žrádla, které ihned likviduje. Chutná mu naprosto všechno, včetně vzorku 
granulí, které šetří ledviny. Příští týden je musím objednat. Postupně 
se mi také daří rozčesávat dredy, které se mu udělaly na zádech. Česání 
ho totiž moc nebaví. Mám ale nový hřeben - tzv. furminátor, který jsem 
si vybrala za nasbírané body v e-shopu, kde kupuji žrádlo. Četla jsem na 
ten hřeben samou chválu a opravdu je dobrý. Jsou s ním rozčesávat ty 
zacuchance a kočkám i Chice se to líbí. Tak je naděje, že i Axík si 
zvykne. Občas mi uštědří škrábanec, když se mu to nelíbí, ale jinak je 
to stále mazel.
Jediný problém je s tím, že je hrozně zvědavý. To byla asi příčina, proč 
se někomu ztratil. Jak mile k nám někdo přijde, okamžitě se chce podívat, 
při otevření dveří na chodbu se snaží utéct. Naštěstí nemáme východ hned 
ven. Dnes jsem ho také na chvíli vzala na zahradu, protože se začal 
zajímat o to, kam se stále courají Sally a Esprit. I venku byl dost 
odvážný a hodlat hned prozkoumávat keře a houští. Raději jsem ho odnesla 
po 10 minutách domů. Budeme muset trénovat pomalu a s obojkem na krku. I 
tak nevím, jestli nebude mít sklon k toulání.


Naše odpověď:
Dobrý večer,
tak to teda hledím s otevřenou pusou. Když jsem manželovi řekla, že píšete o Axlovi jako o divochovi, s chutí se tomu zasmál, jakože dobrý vtip. Já si ho vůbec v rychlém pohybu nedokážu představit!!!
Musel být děsně vyčerpaný, unavený a nemocný! Píšete o úplně jiném kocourovi než odjížděl. Na druhou stranu je jasné, že  mu to u Vás náramně svědčí a zřejmě se dál uzdravuje, nabírá sílu. Jak jsem psala snad 100x, tady jedl, ale dost si vybíral a musela jsem u něj sedět a hlídat ho.... vyloženě jsem mu jídlo hrnula na hromádku aby žral. Pak už to bylo teda lepší, ale jako že by luxoval misky, to teda ne e.
A to jsem ho nechtěla umístit s Monou, že by ho zničila, divoška. Teď vidím, že by si s ní v ničem nezadal. :)
Furminátor známe, dokonce jsme na něj natočily reklamu:-). Když vydržíte až do konce, uvidíte i magickou stěrku. Tu mám taky moc v oblibě, je vážně dobrá na rovné povrchy. Nesnáším vysavač, tak s ní často ojíždím šplhadla. :) https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/Furminator.html . Jinak tomu teda taky moc nerozumím, tady se Axík česal celkem rád a když přišel, měl dredy na hlavičce a v takovém tom límci kolem hlavy, pod krkem. Na zádech se mu srst necuchala a ani ji nijak zacuchanou neměl.
Ale trouba bude zřejmě pořád, když se venku napoprvé moc nebojí. Doufám, že pokud se tedy někomu ztratil, bude to tím, že byl nekastrovaný, že už se na další a delší výlety pouštět nebude. Myslela jsem, že u Vás určitě nedokáže přelézt plot, ale podle toho co píšete... Nemůžete zahradu nějak zabezpečit? Já kdysi uvažovala nad elektrickým ohradníkem. Každopádně doufám, že až se s ním Esprit a Sally skamarádí, že se s nimi ještě trochu utahá a nebude mít roupy.
Vážně řádí na škrabadle? Tsssss :-) Ale vidět ho hrát si, jak je šťastný a s chutí jí musí, být krásné! :)

13.1.2014

Dobrý den,
já jsem si myslela, že tomu ani nebudete chtít uvěřit, ale vážně je to tak. Každý den vymýšlí Axl nové vylomeniny. Jestli se mi podaří ho někdy natočit na video, jak si hraje a lozí na škrabadle, tak to pošlu. Bývá to většinou až dost pozdě večer, kdy má takové potrhlé nápady a to už se mi většinou nic natáčet nechce. Možná se někdy rozdivočí přes den. Dnes si hrál s takovým malým pěnovým míčkem a byl taky rychlý jako tryskáč.
Co se týká toho výběhu, nemusíte mít obavy. My ho nikam nepouštíme samotného, chodí zatím ven jen na malou chvilku a pod dozorem. Navíc jsem dnes vytáhla obojek, který jsem dávala Espritovi, když jsme ho zvykali na výběh. Pro nejhorší případ je opatřen malým zvonečkem a navíc vizitkou s telefonním číslem a jménem. Je pravda, že naše kočky občas vlezou k sousedům, ale nikdy nepřelezly přes střechu, aby chodily po ulici. Předpokládám, že Axl se bude chovat stejně. Jen to chce čas, trénink, trpělivost a být stále ve střehu. Ta kastrace samozřejmě také situaci upraví. V tuto chvíli je to docela krátká doba, takže mu mohou v těle stále ještě kolovat nějaké hormony ženoucí ho za kočkami.
Jinak se na sebe zlobím, protože minulý mail, který jste dávala na web jako novou zprávu z Axlova domova, jsem už po sobě nečetla a zjistila jsem, že tam mám spoustu překlepů. No, co už nadělám. Musím se zlepšit :-) . Ale to, co píšu je fakt pravda, věřte mi. O furminátoru vím i ze stránek SOS, stěrku jsem viděla též, jen přemýšlím, že česání bude stejně lepší nechávat na venek. Chlupy mi totiž lítaly všude. Ať je radši odvane vítr.
Nové fotky teď nemám, večer je už tma, když přijdu z práce a o víkendu mám dost jiných věcí. I přes pár dredů na zádech vypadá Axík dobře. Něco už má rozčesané, ale nejhorší je, že se mu mezi předníma nohama utvořit super zacuchanec a budu ho muset asi nějak odstřihnout. Zatím marně přemýšlím, jak to udělat, protože narkózu mu kvůli tomu dávat nebudu a mít ruce nadranc od škrábanců také nechci... :-(
Mějte se hezky


23.1.2014
Dobrý večer,
jen stručně píši novinky. Axík už se u nás zabydlel, daří se mu dobře.
Naše kočky jsou vůči němu stále odtažité, ale nějak moc mu to nevadí.
Rád se mazlí a taky ho baví chodit ven. Perfektně slyší na jméno a šplhá
po stromech. Na zavolání doběhne jako pejsek. Na škrabadle umí také
řádit. Chtěla jsem natočit video, ale pokaždé, když vezmu do ruky foťák,
docela se zklidní a nedělá tak krkolomné kousky. Chtěla jsem i něco
poslat, ale zjistila jsem, že je to příliš velké. Vložím to asi spíš
někam na net a dám odkaz na stránky našeho "vypravěče" Esprita. Zatím
ale nemám to, co dokáže někdy předvést.


1.2.2014
Dobrý večer,
tak jsem dnes byla s Axlem na kontrolním vyšetření ledvin. Je to divoch,
musel dostat sedativa, aby se krev dala odebrat. Všechny ukazatele,
kromě močoviny jsou v pořádku. Močovina mu sice klesla, ale stále je nad
hranicí, hodnota 14,7. Mám pokračovat v podávání prášku na posílení
ledvin, Axl také dostává granule, které šetří ledviny, tak ty bude také
dál mít. Famosan už dávat nemusím. Taky jsem mu nechala udělat vyšetření
na FeLV a FIV, což je negativní, takže to je výborná zpráva.
Dnešní den byl "veterinární" i pro Chiku. Nějak třepala stále hlavou a
bylo vidět, že nemá úplně v pořádku ucho. Tak ta dostala kapky, protože
má zátku. V úterý si zopakujeme společně návštěvu veteriny - musí ještě
na výplach ucha. Axík je na tom tedy mnohem lépe, ten má jít na kontrolu
až za dva měsíce. Musím se však ještě domluvit na očkování, jak se bude
dál pokračovat.
Teď ještě spí, takže jsem to využila k ostříhání všech jeho "dredů" a
učesala ho. Je moc mazlivý a hravý, chlupy mu rostou docela rychle, tak
doufám, že mu to zase hezky zaroste, i když vyslovené lysiny nemá. Od
doby, kdy k nám přišel, se hezky spravil. Má o 60 dkg víc a váhu zvedl z
3,80 kg na 4,40 kg! Žere dobře, ale začíná si občas vybírat. Nejvíc mu v
poslední době chutnají granule a to je dobře, protože ty by mu měly
pomoct v léčbě.
Nemusíte mít vůbec strach, že bychom z něj byly zklamaní. Právě naopak.
Je moc super - užíváme si s ním zase jiných stránek života s kočkou. To
je na kočkách právě to krásné - každá je jiná a těší člověka něčím jiným.
Mějte se dobře, všechny Vás zdraví Axl a jeho parta z Mikulova


21.2.2014
Dobrý večer,
Axl se zabydlel tak, jako by k nám patřil odjakživa. Mazlí se, válí se s
námi na gauči, chodí se venčit s Espritem a Sally ven, na zavolání
doběhne. Zkrátka kocour na jedničku! Dnes si hráli s Espritem na stromě.
Axl celý den šíleně řádí, na jabloň jsem ho viděla vylézt asi 8x -
nahoru, dolů a stále dokola. V jednu chvíli seděl Axík nahoře ve větvích
jako v košíku a dole pod ním Sally. Chtěla jsem to vyfotit, ale než se
pokaždé rozhoupu, jsou pryč. Večer pak Axík každý den spí jako zabitý.
Dnes si přes den našel novou zábavu - koberec. V kuchyni máme totiž
jeden jediný, pod který se rád schovává a různě zachytává a ohrnuje
okraje. Dnes jsem ho srolovala kvůli tapetování a dala do obýváku. Celé
dopoledne se bavil tím, že po něm "šplhal" tam a zpět.
Má už také hezky dlouhou srst, je zkrátka nádherný. Už se nechá i česat,
sice nevypadá, že by ho to vysloveně bavilo, ale přežije to. Já si pro
jistotu stále dávám kožené rukavice, protože občas sekne drápkem. Ani ne
ze vzteku, ale rád si s hřebenem hraje, chytá ho a kouše, u toho
samozřejmě nehledí, kam seká.
Žere stále výborně, všechno sní, i když mu to trvá déle než Esprovi a
Sally. Prášek na ledviny už začal druhou dávku, stále mu ho dávám do
syrového masa, kde ani netuší, že ho tam má. Famosan už mu pan veterinář
vysadil. Zdá se mi, že mu to vůbec nevadí, zřejmě se ledviny stále víc
normalizují. Za tu dobu, co je u nás, pouze 1x zvracel, hned první týden
a to se asi moc olizoval, byly to jen samé chlupy. Od té doby nic, takže
se zdá, že jeho stav se zlepšil.
Váha Axla se ustálila na 4,50 kg, od posledního vážení už moc nepřibral,
ale vypadá veliký, protože má dlouhou srst. Jeho svaly jsou taky už
mnohem lepší. Má už skoro tak pevné nohy jako Esprit.
Tento týden už roztály i vztahy mezi ním a kočkami. S Espritem se dnes
honil po dvoře a byla to děsná legrace. Se Sally se občas pošťuchují
doma. Chika má ke všem kočkám respekt, k miskám se zbytky jejich porcí
si nedovolí přijít dřív, než se všichni tři nají. Pak má dovoleno
"uklidit" po nich svinčík, který dokáží nadělat. Někdy jim to čekání
"oplácí" na zahradě, že je prohání. Dnes laškovala i s Axem, ten to na
plné čáře vyhrál.


Video - Axl na stromě:

7.3.2014
Dobrý večer,
dnes se mi podařilo vyfotit Axíka na stole s kytkou tulipánů...
Také přikládám foto od krmení, kde je Esprit a Axl, Chika
leží klidně s nimi a čeká až bude moct uklidit nepořádek a zbytky, které
kočky pokaždé "naservírují".

31.3.2014
Axl vyrostl opravdu do krásy. V porovnání s fotografiemi před
Vánocemi je to skoro jiný kocour. Daří se mu skvěle, na kontrolu s
ledvinami se chystám až ve druhé polovině dubna. Chceme se pokusit
"chytit" vzorek moči, zatím bez úspěchu. Je to pro vyšetření lepší a
může to ukázat i na problém, který krev neukáže, nebo naopak se ukáže,
že už je zdravý. Zatím pokračuji v podávání prášku a ledvinové dietní
stravě. Kromě toho ale dostává všechno. Má rád kapsičky, maso i
pribináčky. Včera manžel hodil na kompost cibuli z polévky, hned si ji
šel sebrat a celou ji snědl! Taky se s ním nasmějeme. Na zahradě se
vždycky někam schová a pak, když jdeme kolem, vyskočí jako by nás
strašil a běží jak závodník. Vylezl už na všechny stromy, které na
zahradě máme i na vysoké borovice - to je obzvlášť moc "fajn", když mám
vyčesávat tu smůlu, kterou má v chlupech. Koupila jsem taky ještě jeden
nový hřeben, takže to česání různě kombinuji a docela se mu to už začíná
líbit na zádech - to mě nechytá drápama, břicho je zatím stále spíš
zacuchané. Axlovi to ale nevadí. Taky rád chodí do zalitého záhonu, domů
se vrátí s nohama od bláta, zrovna dnes ráno si šel lehnout na čistý
ubrus! Jak vidíte, rozhodně se nenudíme.

4.4.2014
... Máme z Axla taky radost, srst se mu ohromně spravila, je to asi i proto, že hezky žere. Dnes poprvé okusil, zač je toho loket, když chytá bodavý hmyz. Píchla včela nebo vosa a tlapku má trochu napuchlou. Stále mi ji ukazuje, při chůzi lehce kulhá. Dala jsem mu studený obklad, teď si lehl, snad to bude dobré.
V příloze posílám ještě jednu fotku. Není tam sice modrá obloha, ale líbí se mi ten keř i Axlův pohled.
Sally s Espritem stále trochu žárlí a neradi se nechají fotit, ale každopádně si spolu už občas hrají a naprosto se respektují.

25.5.2014
Dobrý večer, dlouho jsem už nepsala, protože všechno je v pořádku a jen bych se
opakovala, že Axlovi se daří stále lépe. Nejlépe asi mluví fotky, kterých pár přikládám. Axík má nádhernou hebkou a dlouhou srst, která mu trochu zesvětlala. Nechá se už česat, přesto je nutné občas zakročit s nůžkami a nějakou tu část odstřihnout. Nejčastěji na zadku, ale i na to si už zvykl. Na jedné fotce je Axl zezadu i s Espritem. Takto se v poslední době staví Esprit k foťáku, přitom ještě vloni se nastavoval a fotil rád. Fotku posílám hlavně proto, že je na ní vidět Axlův krásný ocas, viz foto.
Zdravíme všechny kočky v SOS a to ty čtyřnohé i dvounohé :-) a přejeme hodně umístěných chlupáčů.

28.8.2014
Pomalu se s námi loučí léto, tak jsem si říkala, že bych mohla poslat
novou zprávu o Axlovi. Daří se mu velmi dobře. Docela se zakulatil a
váží už 4,65 kg. Srst mu také krásně narostla, nicméně celé léto lítá po
zahradě a neustále nosí nové kusy lepící trávy, takže musím nakonec
vždycky vzít nůžky a největší zacuchance ostříhat. Sotva chlupy na
některém místě dorostou, má takový zachumlanec jinde. Ještěže těch
chlupů roste tolik, že ty zástřihy nejsou moc poznat. Léto si s ní
užíváme, je stále tak mazlivý, jako na začátku a chodí za námi po
zahradě jako pes. Občas se ale člověku kolem nohou prožene rychlostí
tornáda. Moc Vám za něj děkujeme.

 

17.12.2014
Před 10 dny jsme dostali z Axlova domova špatnou zprávu:

"Dobrý den,
ozývám se v době, kdy jsem si myslela, že se budeme připravovat na
oslavu 1. výročí Axíkova pobytu u nás. Zatím je to ale trochu jinak.
Minulý týden, tj. 30. 11. začal Axl zvracet a od té doby je stále
nemocný.
..."

Axla jsme vzali i k nám na konzultaci k naší paní doktorce Vičarové.

"Děkujeme oběma dámám z Koček SOS za péči, pomoc a čas, který nám obě
dvě věnovaly v sobotu 13. prosince, když jsme dovezli Axla na konzultaci
k p. MVDr. Vičarové. Jeho zdravotní stav je vážný. Také děkujeme p.
Sýkorové za poskytnutou péči a ochotu, kterou mu od soboty až doposud
věnuje, a dává naději, že se to třeba ještě všechno v dobré obrátí."

 

18.12.2014
Dobrý večer,
je mi to moc líto, ale Axl musel být dnes uspán. Je nám to moc líto.
Byla jsem s ním až do poslední chvíle, hrob má na svém nejoblíbenějším místě na zahradě.

axl350.jpg
Axl ve svém novém domově prožil krátký, ale velmi šťastný kočičí život.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkujeme

(H. & spol., 19. 12. 2014 18:20)

Všem příznivcům našeho milého Axíka děkujeme za krásná slova. Je to moc smutné, za dva dny jsme měli slavit 1 rok pobytu u nás a zatím... Dělali jsme, co se dalo, ale bohužel po 18 dnech jsme museli ulehčit Axlovi jeho cestu. Příroda někdy rozhoduje nespravedlivě.

:-(

(Svatoslava, 19. 12. 2014 14:22)

Je mi to moc líto. Před 5 měsíci jsem si to taky prožila musela jsem dát mého kocourka Tygra taky uspat měl selhání ledvin. Cítím s vámi.

ach jo

(kocicka, 19. 12. 2014 13:08)

Kez by byl kazdy takovy. A odpovedny,bylo by mene zdevastovanych bezprizornich zvirat.Kazde zvire,ktere jsem nasla byla uzasna bytost a i kratka chvile obohatila zivot.Smutek to zel provazi,soucitim.Hodne sil,kocourek si uzil kousek krasneho zivota.

Pro slzy nevidím na klávesnici......

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 19. 12. 2014 9:39)

nedá se vypsat,jakou cítím bolest a úlek při přečtení té nejhorší zprávy!Odešel vlastně "náš"kocourek-nás všech, co jsme jeho pohyb sledovali a byli šťastní,že se má tak krásně a je den ode dne krásnější!Soucítím s bolestí jeho lidiček a patří jim obrovský dík za vše co pro Axíčka udělali a jak ho milovali.
Odpočívej v pokoji,drahý kocourku,nikdy na TEBE nezapomeneme!!!!

Axl

(Jarmila, 19. 12. 2014 9:04)

To je mi moc líto...měl obrovské štěstí, že strávil zbytek života v rodině, která ho měla upřímně ráda...

Axl

(Iva, 18. 12. 2014 23:43)

Já jsem tak moc doufala, že to zvládne. Je mě to moc líto, byl to nádherný pan kocour.

přání

(daajs, 18. 12. 2014 13:57)

přejeme Axlikovi,aby se hlavně uzdravil , měl se zase moc dobře a užíval si pěkného domova.

Přejeme brzké uzdravení

(Kočičí spolek z Bílovic, 18. 12. 2014 13:08)

Držíme palec, takový krásný kočičák se musí uzdravit!!! Hodně štěstí!!!

Axíčku,drž se!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 18. 12. 2014 10:13)

Moc,moc,moc ti krasavče přejeme ze srdíčka uzdravení a strašně moc držíme pěstičky,aby bylo dobře!!!!!
Jsi,tak jako všechny kočeny z sos vlastně i tak trochu nás všech,co jsme srdcem v sos kočky Hodonín,takže se o tebe určitě všichni také bojíme!
Drž se a uzdrav se,myslíme na TEBE!!!!Budeme s nadějí vyhlížet další,ale už lepší zprávy:

Axlík

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 28. 5. 2014 8:11)

Dobrý den,zdravím všechno vaše překrásné zvířectvo,je to doslova pastva pro oči,koukat na ně!!!!!!Když vzpomenu jaký Axlíček byl,když se chudě potuloval po zahr.osadě v Hodoníně,tak je to naprostý zázrak a udělaný obrovský kus práce s ním.Klobouk dolů.
Mějte se všichni krásně a zdravě!

Axl

(Iva, 5. 4. 2014 18:32)

Já jsem myslela, že to už není možné, ale zase je o něco krásnější! Fantastický kocour, i další vaše zvířátka, moc pěkné!

Re: Axl

(H. & spol., 5. 4. 2014 21:15)

Ano, i já jsem si myslela, že už nemůže být hezčí, ale stále jako kdyby nám všem chtěl ukázat, že to jde!

Axl

(Iva, 8. 3. 2014 12:23)

Axl je čím dál krásnější, moc dobře se o něj staráte, je to úžasná proměna :-)

Re: Axl

(H.& spol., 9. 3. 2014 20:00)

Děkujeme za pochvalu, Axík je opravdu nádherný. Dnes na sluníčku se mu srst leskla jako by měl kolem sebe auru. A tu on vlastně má. Je moc mazlivý a zároveň divočák. Zkrátka je s ním legrace. I Esprit a Sally už se s ním hrají.

Axlíkovo přání k MDŽ!

(Daniela, 8. 3. 2014 8:00)

Nádherný Axlíku,každé přání od vás mužských, nás ženský potěší k MDŽ,ale to Tvoje to je bomba-jsi k zulíbání miláčku!!!!!
Pohlazení a pusinu Ti posílá kočkomamina Daniela a děkuji za nás všechny obdarované a potěšené.

Teda to je nááááááádherný kocourek!!!!

(Daniela, 23. 2. 2014 20:21)

Fešák a luxusní kocouří frajer!Klobouk dolů před tou změnou zbídačelého kocourka,kterého přikrmovala máma od synovy přítelkyně v Hodoníně na zahrádce.Tady se přesně ukazuje co dokáže jedině- LÁSKA!-Ta dokáže i nemožné a v případě Axlík je živým důkazem.Jen tak dále!Mějte se všichni moc,moc hezky a zase se těším i za své kočičí miláčky a určitě i všechny kočkomili na nové,pěkné zprávy od vás.
Daniela

jedním slovem-PARÁDA!

(Daniela, 1. 2. 2014 20:19)

Nad zprávami o Axíčkovi jsem vždy, stejně jako určitě všichni,kdo čtou tyto stránky nadšená a moc spokojená,že se má tolik,tolik krásně a je ve skvělé rodině a společnosti.
Krásný večer a vše dobré do Mikulova,čtyřnožcům i dvounožcům.
My kočičí šestičlenná parta a naše mamina Daniela

Re: jedním slovem-PARÁDA!

(H.& spol., 1. 2. 2014 21:14)

Děkujeme za pěkná slova. Dnes je Axík trochu zmožený ze včerejšího odběru, tak odpočívá a dohání zameškané jídlo. Možná ho to i trochu bolí, ale ke všem je stále stejně mazlivý, vůbec se nezlobí a přede jako o život.

Je nádherný

(Petra, 26. 1. 2014 19:39)

Z Axla je krásný a spokojený kocour, fotky z nového domova jsou úžasné! Když si vzpomenu na ty, jak ležel na kapačkách.... a bojoval o život. Nádhera! :-)Díky všem.

Prostě nádhera!

(Daniela, 25. 1. 2014 16:31)

Tak tento kocourek Axíček je prostě nádhera!Sluší mu to a je v evidentně vynikajících rukách a péči.Jsem tomu moc ráda.
Krásná fotka!
Pěkný pozdrav posílá Daniela a její miciny