Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bertík 03

14. 3. 2017

bertik300.jpegKocour, kastrovaný, stáří cca 7 let
Umístění:
depozitum Mikulčice

Bertíka přinesl starý pán na veterinu utratit, s tím, že se stěhuje a nemůže si kocourka vzít sebou. Zrovna tam byla naše paní depozitářka, bylo jí kocourka líto a rozhodla se ho vzít k nám. Kocourek je černý a má jedno oko oranžové a druhé žluté! Byl zvyklý na pejska a chodil ven.
18.1.2017 Bertík je u nás nešťastný a trpí, protože se nesnese se staršími kocoury. Jinak je klidný a nekonfliktní, rád odpočívá na sedačce a koťata a psi mu nevadí. Hodí se spíše ke starším lidem a je zvyklý chodit ven. Je vhodný jako společník ke kočce, pouze do domku se zahrádkou. 27.1.2017 byl Bertík umístěn do Rajhradu, do domku ke dvěma kocourkům.
12.3.2017 Bertík odešel do kočičího nebe, zpráva níže. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Bertík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Ilona Nyíri a kočky Sevena, Ela a Viktorie. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

27.1.2017
Dobrý den,
dnes jsme si od paní Laštovkové z depozita v Mikulčicích přivezli domů černého kocourka Bertíka.

bertik250.jpgV autě se kocourek choval vzorně a celou cestu ani nemňoukl a pospával. Po příjezdu domů hned použil připravený záchůdek, chvilku se rozkoukával, a pak si našel místečko v posteli v jednom z pokojů :-) Nechá se hladit, vrní a vypadá spokojeně :-)
Snad se mu u nás bude líbit a brzy si zvykne i na naše dva starší kocourky (a oni na něj). Budeme průběžně informovat a posílat fotky.
Pěkný večer přeje Lenka


6.2.2017
Dobrý den,
posílám nové fotky s Bertíkem, co mi dnes poslali rodiče. Už zkrátka neví, jaké místo na spaní by ještě vyzkoušel :-)
Už se vyzná v celém domě, přestal se vyhýbat našim kocourům a když zrovna nespí ve "svém" pokoji v posteli, tak si chodívá lehnout k tátovi na klín k televizi. Ráno rodičům mňouká u dveří a
bertik2.jpgchce za nimi do ložnice :-) Tak bych řekla, že už si docela pěkně zvyknul.
Pěkný večer přeje Lenka

13.2.2017
Dobrý den,
dnes jsem opět byla navštívit rodiče a Bertíka. Bertík s rodiči tráví každou volnou chvilku a chodí všude za nimi, nejradši spí u táty na gauči. Posílám fotku :-)
Lenka

28.2.2017
Dobrý den,
bohužel mám ohledně Bertíka smutnou zprávu.
Bertík začal mít problémy s nadměrným sliněním a skoro přestal žrát, proto jsme s ním byli na veterině a zjistilo se, že má pod jazykem zhoubný nádor :( Naštěstí bylo možné nádor odoperovat, byli jsme však upozorněni, že s největší pravděpodobností budou buňky dále tvořit metastáze a je velmi vysoká šance, že se nádory objeví znovu.
Bertík podstoupil zákrok v neděli večer a do pondělí zůstal hospitalizován u paní doktorky, kde dostal ještě pooperační péči. Ohledně jeho aktuálního stavu mám přece jen alespoň nějaké pozitivní zprávy, protože rána se mu hojí dobře a Bertík má chuť do života. Když jsme si jej byli včera vyzvednout, tak nás málem umazlil, a doma snědl celé dvě kapsičky :) Nyní se mu tedy daří dobře, zbývá jen doufat, aby se má nádor nevrátil, nebo alespoň aby mu tento stav vydržel co nejdéle.
Prosím, držte Bertíkovi palce. Děkujeme.
S pozdravem Lenka

Je nám to tady všem moc líto :-(  Byli jsme tak šťastní, že se Bertíkovi podařilo najít po tom všem nový domov a teď toto ...., je to moc nespravedlivé.
Ale Váš email končí optimisticky a my budeme s vámi doufat a držet Bertíkovi palce.
Děkujeme, že se o něj staráte a má u rodičů pěkný domov.

7.3.2017 bertik300.jpg
Dobrý den, včerejší kontrola dopadla dobře, Bertíka sice tlamička ještě trochu bolí, ale už se mu vrátila chuť k jídlu. Sehnali jsme pro něj tinkturu, co nám doporučila paní Březovská, a ještě jsem dostala tip na jeden přípravek na posílení imunity při onkologických onemocněních, tak to taky vyzkoušíme, abychom co nejvíce minimalizovali možnost výskytu dalších nádorů. V příloze zasílám nové fotky, jak se Bertíkovi postupně vrací síly.
Pěkný večer přeje Lenka

14.3.2017
Dobrý den,
nepíše se mi to snadno, ale bohužel Vám musím napsat smutnou zprávu.
Když Bertík začal zase normálně jíst, měli jsme velkou radost, že už bude vše v pořádku, v sobotu však Bertík náhle prodělal trombózu, po které nemohl hýbat zadníma nohama a každý pohyb mu působil bolest. Navzdory lékům proti bolesti znovu odmítal jíst a pít, prakticky již nedokázal chodit a při prohlídce ústní dutiny byly znovu objeveny malé nádorky :( Proto jsme se po poradě s paní doktorkou v neděli večer rozhodli Bertíka nechat uspat.
Je to pro nás moc smutné a nikdy nás to nepřestane mrzet, naděje na zlepšení však byla dle paní doktorky prakticky nulová a pokus o další léčbu by pro Bertíka znamenal jen další trápení :(
Moc mne to mrzí.
Lenka.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je mi to strašně líto,

(Daniela se svou kočkopartou, 16. 3. 2017 9:25)

když už po všech možných trápeních a bolestech nalezne kocourek teplý domov a hodné lidičky se srdcem plným lásky,osud mu nedopřeje dlouho si všeho krásného užívat a já mu to tolik,tolik přála,Bertíčkovi krásnému.To nemá být!!!!!!!!Bertíčku,odpočívej sladce a pozdravuj všechny naše miláčky v kočičím nebíčku,kteří tady s námi už nejsou,ale na které nikdy nezapomeneme............

Milá zpráva,

(DANIELA SE SVOU MAXIKOČKOPARTOU, 11. 2. 2017 10:07)

která každého kočkomila potěší u srdíčka.Kdoví co má kocourek všechno za sebou,moc si určitě zaslouží teplý domov a ruce které hladí.Užívej si ho Bertíku mnoho let!

krásný domov Bertíku!

(jolana a kočičí tlapičky, 30. 1. 2017 7:57)

teď už bude jenom hezky a mazlivě:-) Moc si to užij!Jsi stejně krásný jako náš Hubíček z Koček SOS. Hodně krásných společných chvil!

:-)

(Ilona Nyíri, 30. 1. 2017 7:48)

Jsem moc ráda, že Bertík našel nový domov a ať přinese novým páníčkům hodně štěstí:-)