Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brouček Sid

31. 3. 2018

sid380.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2013
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Sid je kocourek se přitoulal k naší kamarádce, protože venku krmí kočičku. Sidík byl zprvu strašně bojácný, ale hlad byl silnější, tak se po nějaké době podařilo zuboženého kocourka chytit. U nás jsme zjistili, že má v uchu nádor, co následovalo se dočtete zde. Sid je velký mazel, v náručí si to patřičně užívá, přede, šlape a mazlí se jak o závod. Sní vše co dostane s velikou chutí. 13.10.2015 byl Sid umístěn do Uherského Hradiště, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem. Děkujeme všem, kteří na Sida přispěli a zachránili mu tak život.
sid.jpg31.3.2018 - Bohužel, Sideček dnes odešel do kočičího nebe, selhaly mu ledviny. Je nám to moc líto a děkujeme, že mohl být u vás tak šťastný.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

15.10.2015
Dobrý den,
tak vás ze Sidem zdravíme. V pondělí, když Sid přišel, tak se ode mě od vašeho odjezdu asi přes dvě hodiny nehnul. Pak přišla mamka, tak si očuchal návštěvu a šel se schovat pod postel. Kde je jeho skrýš, ale od včerejška už spí i přes den na posteli. Schová se jen občas, když se něčeho lekne. V noci spí se mnou od pondělí, zatím si hledá místečko, ale hlavně u nohou mu to vyhovuje, má tam dost prostoru. V úterý byl celý den schovaný. Ráno mě ani nebudí, jak uslyší cinkání misky, tak se hned přižene :-) Taky krásně slyší na jméno. Hezky jí, chodí na záchodek a vubec se zabydlel rychle.
Jenom se skákáním má potíže, nebo na to zatím neměl náladu. Je hlavně na zemi ani na poličky ještě nevyskočil. Zatím jen na postel.
Dneska mi byl pán zasíťovat okno Sid si ho prakticky nevšímal. Ani nemá sklony někam utíkat. Je to kliďas. Pořád by se mazlíl a mazlíl občas mám problém mu vysvětlit, že jednou musí slést :-) Sundám ho a šup už je zase na hoře.
Jediné s čím bojuji já jsou jeho bojové hry. Chápu, že si chce hrát a takové to kousání a škrábání k tomu patří, ale mě na to moc neužije, tak se ho snažím naučit, že to nesmí. Ale nevím, jakou mu vymyslet náhradní aktivitu. Hračky má, balónek, vršek od petky, udičku, ale zatím si moc nehraje, snažím se mu to ukázat, ale moc ho to nebere. Taky jsem mu koupila takový ten kočičí strom, aby se dostal na okno. Všimla jsem si, že se dívá do okna a asi by se rád díval z okna jen tam ze země nevyskočí, tak jsem se snažila strom vybrat tak aby skoky nemusel dělat velké a snad se časem odváží si na  okno postupně vyskákat pomocí stupínků.
Takže kolem a kolem se nám daří dobře.
Přeju pěkný víkend
Hanka a Brouček Sid

25.2.2016
Dobrý večer,
před nedávnem jsem byla se Sidem u pana veterináře na Východě. Prohlídka dopadla dobře. Je zdravý a spokojený.. Jen jsme museli nějaký čas kapat do levého ucha kapky proti  ušnímu svrabu, ale už je vše OK.

sid250.jpgZvykli jsme si na sebe skvěle myslím. Je skvělý. Spí se mnou v posteli. Občas opřený o mě zboku, občas u hlavy. Je zvláštní, že mi nespí v nohou, jako by tušil, že nohy necítím, tak vždy lehá tak, abych ho cítila. Koupila jsem mu v hračkách takovou bílou myšku a uvázala na vlasec, tak má skvělou hračku. Je moc hodný a velmi společenský, což je fajn. Má rád lidi a je to mazel!!! Hodně pije, hodně papá. Sice jsem ho nevážila, ala určitě přibral (ale ne zas do tloušťky).
V příloze posílám fotky.
S pozdravem Hanka a Sid :-)


5.1.2017
Sice po dlouhé době, ale Sid Vás moc zdraví. Máme se fajn :-)

sid300.jpg
3.2.2017
Sid byl s ouškem podruhé na operaci:

Dobrý večer,
jen vás chci informovat, jak si Sidík vede. Je statečný i když uplynulých 14 dnů nebylo lehkých. Po operaci dostal atb, nejdříve dostal Noroclav tabletky 1/3 2x denně nějaké, nějaké kapičky proti bolesti, Easy pill - granule proti množení parazitů, bylo mi řečeno (Sid je bohužel zatvrzele odmítal). Tak jsme drtili prášky do jídla, do mléka, aplikovali i stříkačkou do tlamičky. Někdy se dařilo, někdy méně. V úterý jsme byli na kontrole a pan doktor říkal, že dobré, jenom očičko ještě nedovíral. Tak jsem panu doktorovi řekla o těch atb. tak navrhl místo tablet sirup. V úterý večer dobré, ve středu ráno to taky slízal, ale okolo 10 dopoledne začal zvracet a zvracel hodně. Tak jsem volala na veterinu, pan doktor radil dietu večer zkusit dát sirup ať něčím zají zapije a pokud to další den nebude dobré, že máme příjet. Další den už sice nezvracel, ale bohužel se mi nepodařilo, aby sirup sám slízal třeba s mlékem nebo v jídle. Tak jsem zavolala posilu (moje sousedka, která má též kočku) aby mi pomohla ho přidržet abych mu do tlamičky mohla dát lék. Bohužel, mě kousl. Tak jsem pochopila, tudy cesta nepovede. A celkově bylo vidět, že je nervózní a unavený z neustále aplikace léků, která mu asi nebyla vždy příjemná. Jeli jsme tedy ve čtvrtek opět na veterinu, kde nám pan doktor píchnul Conveniu atb na 14 dnů, tak máme pokoj. A pokrok neuvěřitelný. Absolutně ožil, jí (nebo skoro řekla bych žere) pije, mazlí se a je zase spokojený. A mě se taky moc ulevilo. Tak už se nám snad další nepříjemnosti vyhnou. Už půjdem jenom 7.2. vytáhnout stehy a bude zase klid.
Moc Vám díky za podporu. 

31.3.2018
Bohužel Sideček dneska odešel do kočičího nebíčka. Byl to miláček, já děkuju, že jsem s ním mohla být, za ten čas strávený spolu ... heart

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pláču pro Sidečka....

(Daniela se svou kočkopartou, 31. 3. 2018 19:58)

je mi to strašně líto,plně soucítím s jeho milou paničkou,byl u Vás pani Haničko šťastný a to je všem útěchou.....

je mi to líto

(Honza, 31. 3. 2018 18:57)

Život je nespravedlivý .......

Brouček Sid

(Jarmila, 6. 2. 2017 19:56)

Držím mu palce, aby to všechno v dobrém zvládl. Má úžasnou paničku, která se mu věnuje a tak krásně se o něj stará...je vidět, že on i ona jsou bojovníci !

DÍKY paníčkům...

(Jitka, 6. 2. 2017 13:57)


DÍKY tak obětavým a milujícím páníčkům!

Sidíkovi se SVOU paničkou

(Marcela, 15. 10. 2015 13:49)

To je báječné-moc Vám to spolu sluší,určitě se už nyní máte rádi a užíváte si jeden druhého.Sidík oplácí lásku láskou,s ním domů přišlo sluníčko a moc a moc přejeme oběma ty nejkrásnější společné zážitky.S kočičkou jsou všechny dny hned krásnější a veselejší.Mějte se úžasně+přejeme hodně štěstí.
Marcela+ŤAPKA+EIMI

Dojemné a krásné fotky

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 13. 10. 2015 21:12)

se spokojeným,zdravým a krásným "našim"Sidíkem.Paní na fotkách je milá a je vidět,že to i Sidík ihned poznal.Přejeme ze srdce oběma dlouhý,šťastný život,aby láska kterou si vzájemně dají byla horypřenášející a nekonečná.Sidíčku,tam Ti bude krásně,zasloužíš si to!
Daniela a její miláčkové

Všem kamarádům

(Kubík a Alex z Klabavy, 3. 10. 2015 20:17)

Moc se nám líbíte,ale panička říká,že dva uličníci jsou do bytu až dost,tak posíláme aspoň nějaký penízky na dobrou baštu...

prominte

(olina, 12. 9. 2015 7:49)

prominte mate heske psi a kocicky chtěla bych ji ale mam doma 4psi a 5kocek a nepiste my prosím jen sem chtěla rict ze mate heske všechny zvíratkA