Jdi na obsah Jdi na menu
 


Giom

4. 8. 2016

giom270.jpgKocour, kastrovaný, stáří 3 - 5 let

Giom je týraný kocour z Milotic, kde žil vězněný v králíkárně. Více zde. U nás se po měsíci přestal bát, nechá se hladit, ale je velmi nervózní z velkého množství koček! V jednu chvíli se zdá normální a najednou mu "přeskočí" a napadá ostatní kočky, útočí na ně a v našem depozitu zavládla nervózní nálada plná strachu. Potřebujeme pro Gioma rychle najít domov, kde by byl jedináčkem! 12.5.2016 byl Giom umístěn do Ostrožské Nové Vsi, do bytu, jako jedináček.
9.4.2016
Kvůli tomu, co u nás Giom prováděl, jsme ho přestěhovali do dočasné péče,
aby mohl být sám. Po necelých dvou týdnech máme zprávy:
Giom je mazel a miláček největší! Když nevidí kolem sebe další kočky, není nervózní a je to fajn kocour. Nechcete to s ním zkusit? Pouze jako jedináček!

4.8.2016
Včera dostal Giom záchvat, špatně dýchal a byl dopraven na veterinu v Hodoníně k MVDr.Vičarové, byla mu poskytnuta první pomoc, nasazeny léky a Giom zde zůstal hospitalizován. Jednalo se o vážné onemocnění srdce (
HCM) a Giom mu podlehl. Je nám moc líto, že to potkalo kocoura, který prožil tolik špatného a nyní si konečně užíval nádherný domov plný lásky.
Paní majitelka byla moc nešťastná, což chápeme, ale taky jsme jí řekli, že musíme vidět i to, že Giom neumřel někde opuštěný ve špinavé králíkárně, ani v útulku, kde se neměl rád s kočkami, ale užil si tři měsíce plné lásky, kterou nikdy před tím nepoznal a umřel velmi milovaný.

Další fotky zde.

Giom byl  adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byli Jolana, Jarda a kočičáci Týna, Fišta a Hubert, Matěj, Myšiš a Máca. Děkujeme!

 

giom-300.jpg

 

 

 

Takto žil Giom do 26.2.2016

Více zde.

 

 

Zprávy z nového domova:

13.5.2016
Dobrý den,
včera odpoledne jsem si odvezla kocourka do  Ostr. Nové vsi. Po otevření přepravky, jsem musela na toaletu a mezi tím Giom vylezl. Dlouho jsem ho nemohla najít, šla jsem na známé schovávačky bývalé kočky a nic. Nakonec byl pod područkou gauče.
Až jsem si  asi za hodinu sedla k televizi, tak se odvážil vylézt. Snažila jsem se nehýbat a jen jsem na něj stále mluvila tenkým tichým hlasem. Postupně si prohledával celý pokoj a po očku mě  sledoval. Jenže časem jsem potřebovala odejít a Giom zase skončil pod gaučem. Tak jsme začali znovu. Po zprávách Giom konečně zase vylezl, chodil po pokoji a jemně mňoukal a po očku mě sledoval. No jo, hlad byl silnější než strach. Pomalu jsem mu nachystala žrádlo a už se neschoval. Snědl skoro všechno, tak jsem ho pochválila a on sklonil hlavičku, trochu ji vytočil na stranu, nahrbil se a zvedl ocásek. Nechal se hladit stále dokola, točil se a nastavoval. No a potom procházel byt a po zkontrolování určitých úseků přišel se souhlasným mňoukáním schvalovací  program. Jako že, to by mohlo být nebo tam se mi líbí.
V 20.30 hod. se začal umývat, v 21 hod. šel na škrabadlo zkontrolovat nabroušené drápky, nechal si utřít očičko, pak jsme si hráli s myškou a začal hledat vhodné místo na spaní. Vyzkoušel několik variant, trošku zdříml a zkusil další. Taky jsem si ustlala a on samozřejmě kontroloval, kde a jak budu spát já. Zamňoukáním bylo schváleno. Tak jsem otevřela balkonová dveře se siťkou, abych vyvětrala. A Giom byl fascinován. Jedno ucho obrácené ven, druhým si hlídal mě, natahoval krk a nasával čerstvý vzduch. Vydržel by tam snad do rána.
Ve 23h jsem si řekla, že půjdem na kutě, nechala jsem rozsvícenou lampičku potichu hrát televizi. Giom si lehl na koberec pod stolek a usínal. Ležel spokojeně na boku, pak se zase umýval na bříšku, změnil místo pobytu a zase odpočíval. O půlnoci jsem zhasla a Giom usnul asi dost tvrdě, protože spal nahlas. Po nějakém čase se i mě podařilo usnout, ale bohužel jen na chvíli. Giom začal chodit po bytě a mňoukal.Tak jsem ho uklidňovala, ale nepomohlo to. Dala jsem mu teda na rozptýlení míček z polystyrénu a začalo rodeo. Míček je lehký, stačí trošku postrčit a už to lítá. Když ho to přestalo bavit, zalehl, zase jsem zdřímla. Ale zase bohužel jen na chvíli. Ve 3 hod. šel Giom na záchod. To bylo komentářů! To bylo hrabání!!! Ale ta vůně !!! Tak jsem zase vstala a čistila záchůdek, byl toho plný sáček a kočkolit rozházený až v půlce předsíně. No a  pak zase chození a mňoukání.
Po 4.hod. jsme museli papat, jinak by to neskončilo, protože se na mě díval velice vyčítavě. Už se rozednívalo, když jsem usnula, ale musela jsem na 7 hod. k lékaři na krev. Od té doby je Giom schovaný nejlépe v koupelně, nechce se hladit, uhýbá a asi si chystá síly na dnešní noc. Tady v penzionu je totiž přes den pohyb lidí a z chodby do bytu je slyšet každý hlas a otvírání dveří. Takže až důchodci sednou k seriálům v televizi, budeme si moci zopakovat včerejší den. Tak mi držte palce, abychom to ve zdraví a v pohodě zvládli. Zase se ozvu.
Přeji krásný zbytek dne. T.

Později večer:
DNES OD 15. HOD SE JEN MAZLÍ A HRAJE SI. JE V POHODĚ. I OČIČKO SI NECHÁVÁ UTŘÍT. JEDNOU BYL NA KLÍNĚ. ZDRAVÍM!


Naše odpověď:
Dobrý den,
to víte začátky jsou krušné :-), to vám řekne každý u koho si nová kočka zvyká, ale to se všechno stabilizuje on si zvykne. Stěhoval se  krátké době už čtyřikrát, tak jsem ráda, že to zvládá aspoň tak ... Pevně doufám, že toto bude poslední a nejlepší domov, který kdy měl.
Giom je natestovaný na FeLv, FIV, jsou to nebezpečné kočičí choroby. Je negativní a jednou očkovaný, což mu stačí, vzhledem k tomu, že bude žít v bytě sám. Ještě má odstraněný zubní kámen, je tedy jak nový :-).
Tak držím palce, ať se mu u vás líbí.
Tomalová

14.5.2016
Sobota - krásně jsme se vyspali, už jsme nejlepší kamarádi. Chodí si pořád pro pohlazení a otírá se mi o nohy. Ojedl už skoro celý zelenec, několikrát se nechal vzít na klín a doprovází mě na každém kroku.
Zjistil, že je u nás krásný výhled do zahrádek, kde se pořád něco děje. Koupila jsem mu kuřecí prsa, ale syrová je nechtěl, tak je dostane vařená k večeři. Je nám spolu dobře a jestli se to ještě časem zlepší, tak to štěstí snad ani nevydýchám.
Zdravím všechny milovníky koček! Pokud se nestane něco mimořádného, tak se na čas odmlčím, ale určitě se ještě ozvu.
Mějte se sluníčkově a děkuji za dobrý výběr kamoše.
T.

20.5.2016
giom220.jpg

Giom zkrásněl a je šťastný ...

 

 


 

 

 

 

 

 

giom270.jpg12.6.2016
Podívejte se jak se mám po měsíčním pobytu v novém domově krásně
Kocour Giom

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Slzy pro Gioma!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 5. 8. 2016 7:14)

Každou kočičku,která odejde do kočičího nebíčka zde opláču i když jsem ji třeba osobně nepoznala,tudíž Giomka, kterého jsem spolu s holkama z sos pomáhala vysvobodit od tyranie zlé osoby v katastrofických podmínkách v Miloticích,oplakávám stonásobně více a doslova mne bolí srdce nad jeho zlým osudem a nespravedlností!Co si chudě prožil je na jeden kocouří život velmi,velmi smutného a přesto zůstal být tím nejbáječnějším a kouzelným kocourkem široko-daleko a své báječné a hodné paničce přinesl do života velkou lásku a pocit štěstí,vždyť si ho on, i hodná paní stonásobně zasloužili.
Nikdy na Tebe nezapomeneme,drahý Giomku,odpočívej v pokoji!Kéž se všechno zlé co Ti bylo napácháno té staré zrůdě v Miloticích brzy vrátí i s úrokama!
Opět týrá kočeny v garáži!Další a další nebohá zvířata jsou lapena a nucena živořit v hrůzných podmínkách,ale tentokrát jak je mi známo se s dementní a zlou osobou bude jednat už jinak než posledně(v rukavičkách),bude potrestána a co lépe- kéž by se ji podařilo přinejmenším zavřít do ústavu pro choromyslné!Takoví jedinci nemají co pohledávat mezi lidmi a zvířaty!
Giomku,nezapomeneme!

Re: Slzy pro Gioma!

(Annie, 10. 8. 2016 12:40)

Ona zase týrá kočky??? No to snad ne...

Giom

(Jitka, 5. 8. 2016 20:56)

Giomečku, je mi to velice moc líto, tečou mi slzy a přemýšlím proč jsi musel odejít. Není to fér. Nechápu, proč to ten nahoře dělá, loni mi vzal mého milovaného kocourka a vůbec mu nevadí, jak moc nás to bolí. Proč? Napadá mě: Nezemřel, jenom spí, není mrtvý, svůj sen sní. O zemi, kde je věčný máj, tam nemoc není, ta zem je ráj.

Tak to je super!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 13. 6. 2016 19:21)

Giomku,jsi fakt kocouří superfrajer!Moc Ti přejeme tak krásný domov jaký máš,opravdu ze srdce!Jsi krasavec!

Giomku, jsi nádherný!

(Mirka L., 26. 5. 2016 18:00)

Přeji Vám všem krásný domov, kde, jak je vidět,si dáváte hodně lásky, což je krása!
Prosím, doufám, že se neodmlčíte na dlouho, dejte zase vědět, čtení o Vašem nádherném soužití je pohlazení duše! Díky za takové lidičky!!

je krásný

(Jolana a kočičí tlapičky, 24. 5. 2016 10:10)

děkuji za Gioma, že našel DOMOV a je na fotkách vidět, že si ho užívá. Přeji moc krásných chvil strávených společně!

pro Gioma

(Mirka L., 30. 3. 2016 18:04)

Giome,
jsi překrásný a je mi moc líto,co jsi musel prožít.
Hned bych si tě vzala! ale není to možné vzhledem k tvé povaze.Mám doma již 5 koček, tzakže by to nedělalo dobrotu!!
Moc držím palce a moc ti přeji,abys co nejdříve našel láskyplný domov!

Re: pro Gioma

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 31. 3. 2016 16:29)

Já taktéž,Giome!Další zádrhel bych viděla v tom,vzít Tě zpět do vesnice, odkud jsi se naštěstí spolu s ostatními zdárně dostal,to bych Ti nemohla udělat!!!!
Navíc naprosto identický kocourek jako jsi Ty k nám chodí denně na zahradu na Šantu kočičí,kdoví,zda to není tvůj příbuzný?!.......Ze srdce Ti však přeji vše nejlepší a doufám,že se brzičko dostaneš k hodným lidem a do nádherného pohodového domova,kde poznáš nepoznané-klid,lásku,svobodu a prožiješ krásný kočičí-pardon,kocouří život!Jsi krásný kocourek!

Re: Re: pro Gioma

(FANY, 24. 5. 2016 9:03)

JSTE SKVĚLÁ!Z VAŠICH PŘÍSPVKŮ VYZAŘUJE OBROVSKÁ LÁSKA KE KOČIČÍMU TVOREČKOVI,DÍKY ZA NI.ZDRAVÍ VÁS FANY

Pohlazení po duši!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 23. 5. 2016 18:38)

Zlatíčko Giomku,moc tě zdravíme i Tvoji úžasnou a milující paničku.Jsi opravdu nádherný,statný kocourek a máš báječnou rodinu a domov!Strašně moc Ti to přejeme,užívej si domova a lásky mnoho,přemnoho krásných let!!!!!
mňauky

Nádherná zpráva!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 13. 5. 2016 20:50)

Huráááááá!!!!!Giomku,každé kočeně a kocourkovi přeji ze srdce,aby našel nový domov a v něm ty nejhodnější lidičky a přemnoho lásky.Tobě,milý kocourku po všech útrapách a vězení v králíkárně,kde jsi nežil,ale živořil spolu s ostatními kočičkami,to vše přeji stonásobně!
Giomku,měj se krásně a vy,kteří jste mu dali domov a budete ho mít rádi,vám patří mnoho díků.Hodně štěstí,zdraví a už jen krásný život,Giomku!

Giomku krásná zpráva!

(Mirka L., 13. 5. 2016 19:59)

Giomku,moc držíme pěstičky a tlapičky, abys našel trvalý a hlavně láskyplný domov a konečně začal žít krásný kočïčí život po všech těch útrapách.
Moc, moc děkujeme s mými kočičkami hodným lidičkám, kteří se rozhodli vzít si tě domů!!
Jen a jen dobré vám všem přejí
Mirka a kočičky Páťa, Zuzi, Čiki, Šedík

Giom je frajer!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 10. 4. 2016 21:16)

Moc by si zasloužil mít už definitivní,trvalý a krásný domov a pánečky jen pro sebe.Zapomene tak na ty hrůzostrašnosti co prožil.Je to kocouří frajer!Kéžby se to už zadařilo,moc držíme pěsti i tlapičky,Giomku.

Jelikož se nedá psát pod"týrané kočky z Milotic

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 31. 3. 2016 16:37)

musím tedy zde,u Giomka.Je to fantastické,to jak se ti miláčkové mají náramně!Vždy mi to nahrne slzy do očí,když vidím v jakém jsou RÁJI a jak si ho náležitě užívají po všech těch útrapách a po veškerém prožitém zlu.Strašně moc za ně děkuji úžasným ženským do sos kočičky Hodonín.Je to nádhera!!!!
Kéžbychom vlastně my všichni kočkomilové vyhráli v soutěži o korunky pro kočičky,ve které jsme hlasovali a stále hlasujeme:Držme těm našim číčám pěstičky!!!!!