Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mentolka

17. 2. 2018

mentolka250.jpegKočka, kastrovaná, nar. 4/2012

Mentolka byla přijata do útulku v lednu 2014, našly ji prodavačky u obchodu Lesanka v Hodoníně, byla podvyživená a nemocná. Mentolka se dlouho léčila, brala opakovaně antibiotika. Mentolka se uzdravila a je připravena odejít do nového domova, je to milá a mazlivá kočička, ale zůstaly jí chronicky nemocné oči, které jí slzí. 12.10.2015 byla Mentolka umístěna do Brna, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.
17.2.2018 - Mentolka podlehla selhání ledvin. Kočičko, měla jsi krásný domov, je nám to moc líto, že jsi si ho neužila déle.

Další foto zde.

Mentolka byla adoptována  na dálku, její adoptivní rodinou byla paní Jana Hegerová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

14.10.2015
Dobry den,
v pondelok som dostala  Mentolku :-)
Tak iba chcem podat hlasenie, ze sa mame fajn, nasla si miestecko, kam sa skryvala a stale skryje, ked pocuje nejaky vacsi hluk, pod televiznym stolikom. Akurat prvy den sa dost bala, hlavne par hodin po prichode ani nevyliezla spod toho stola, ale vecer uz to bola velka zmena a uz vcera to bola uplne pohodova kocka. Je neuveritelne pritulna, zatial velmi hodna, nic neznicila, nezvalila, nerozbila, nie je otravna, mnauka iba vecer pred spanim, aj to do 5 minut je tichucko. V noci nas vobec nebudi, rano je tiez potichucky :) No proste doteraz je to uplne zlaticko, snad jej to vydrzi :) Akurat su chlpy vsade a ja ju este velmi nechcem kupat, aby som ju nevydesila.
mentolka300.jpg
Vcera vecer som prvykrat zapla vysavac a cakali sme, ze sa vydesi, ale zvladla to relativne v klude. Nepapa vela, tak sa trosku cudujem, ze je to taka buchta :D Dnes nam dojde skrabadlo a tym uz budeme mat pre nu vsetko v byte :-)  ...
Vyzera byt spokojna, lubime ju, drobca nasho :-)

15.10.2015
Dobrý večer,
zo dňa na deň sme odvážnejší, už vyskočíme aj na PC stôl a už neskáčeme do umývadla v kúpeľni ani nezdrháme, keď sa zapne mixér, papáme dobre, kapsičky nám chutia, aj loptičky už ľúbime a naháňame sa s nimi po celej obývačke. Máme už skrabadlo, tak snáď zabudneme na nejaký gauč... V noci spinkáme dobre, hádali sme, kde vlastne Mentolka spí a dnes ráno, keď som zavčas vstávala do práce, tak som zistila, že je jej dobre na koberci pri gauči :)
Bru noc prajeme :)


9.8.2016 byla k Mentolce umístěna Cibulka.
Cibulka u nás byla velmi zoufalá a tak byla po domluvě umístěna k Mentolce (která rovněž nesnáší další kočky) na zkoušku a uvidíme, jestli to vyjde, jestli se holky snesou.

Další zprávy po příjezdu Cibulky:

11.8.2016
Máme zprávy, že to vypadá nad očekávání dobře! Kočky od sebe ani neoodělují, protože už nesyčí. Dokážou být od sebe tak na metr, blíž sice ne, ale je to teprve krátká doba.
A Mentolka je ta kdo se chce kámošit  víc, Cibulka je opatrnější.

cib351.jpgSeznamování - Mentolka na chodbě, Cibulka v pokoji smiley

 

 

 

 


29.8.2016
Zdravime!
Zo začiatku bola Mentolka ťa zvedavejsia a Cibuľka sycala a bola taká zlá a vystrašená, ale nejako sa v byte otukala a behá jak diva, hra sa, je strasny mojkoš, taká náruživá v hladkani...
cibulka270.jpgA hlavne by sa hrala a robí také rozšantene nabehy na Mentolku, ale ona sa jej furt zľakne, keď na ňu Cibuľka beží, ale ona by sa iba hrať chcela. Takže teraz je netykavka Mentolka, nehrá sa s ňou vôbec, obchádza ju iba, občas si dajú nejaku facku... Ale nejako seriózne sa nebijú, to vôbec. Ale facku si občas dajú.
Na jednej fotke manžel akurát zachytil Mentosku, ked šla buchnúť Cibuľku, obe papaju dobre, kakajú tiež... Len sa máme problém trošku pri Cibuľke sa najesť, ona je jak psík, jak vidí, že niečo jem, tak sa vtiera, kuka chtivo, dokonca, ked sedím na zemi pod gaucom a jem, tak si sadne na gauč tesne vedľa mňa a packou sa naťahuje až mne po ústach, ale je zlatá. Len... úplne iná jak Mentolka.
Mentolka je taká bambuľka a Cibuľka je tiger.

Aktualizace: Mentolce se Cibulka nelíbila, je mladá, chtěla si hrát a neshodly se a tak majitelé Mentolky s naším svolením Cibulku umístili v polovině září ke svým rodičům do Trebišova, ke klidnému kocourovi a pejskovi. K nám se Cibulka vrátit mezi kočky, které nesnáší, nemohla.

 

6.11.2016
Nové fotky z domova Mentolky

mentolka350.jpg

 

 

 

 

 

 

 

7.6.2017
Co to je? To jsem tu ještě neviděla!
Mentolka dostala tento týden nového kamaráda, jen bude muset chvilku počkat, než trošku povyroste :-)

25.6.2017
Mentolka si své výsadní postavení na klíně páníčka nenechá vzít smiley

mentolka270.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.11.2017
Mentolce bohužel selhávají ledviny:
... Ešte zajtra ideme na infuziu a v pondelok jej spravia zas rozbor krvi a uvidí sa, či sa jej tie hodnoty znížili. Papá po troške, ale za deň zvládne už aj celú kapsicku, ak jej ju nosim pod nos, ale už prišla aj sama k miske :-) a vodu jej dávam hlavne striekačkou, nespolieham sa na to, že bude sama pit ...

mentolka350.jpg

 

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tak to je mi velice líto,

(Daniela se svou kočkopartou, 19. 2. 2018 6:31)

milá Mentolko,že jsi se neuzdravila a musela odejít běhat po nebeských loukách,určitě budeš všem co tě milovali moc chybět,kočičko milená.

Držíme palce

(Iveta, 13. 8. 2016 20:22)

Hodně štěstí! Ať to vyjde!

Mentolka

(daajs, 14. 10. 2015 18:34)

Já bych ji teda fakt raději nekoupala,byla v bytě,je v bytě,kde by se měla ušpinit?První naši kočku z ulice jsme okoupali,a nachladila se.Navíc kočky jsou čistotné,furt se olizují,tak ji maximálně vyčešte.Holt budete mít doma chlupy,ale zato málo prachu.:-)

Re: Mentolka

(Kočky SOS, 14. 10. 2015 18:41)

Souhlasíme! A už jsem to paní majitelce napsali - nekoupat, pouze kartáčovat a vyčesávat. Ona by se asi Mentolka ani nenechala :-)

Hodně štrěstí !

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 13. 10. 2015 21:15)

MENTOLCE A JEJÍ NOVÉ RODINĚ,ZE SRDCE VŠE NEJKRÁSNĚJŠÍ A KLIDNÝ,DLOUHÝ,SPOKOJENÝ ŽIVOT!