Jdi na obsah Jdi na menu
 


Merlin

11. 4. 2015

merlin400.jpgKocour, nar. 9/2014

Merlin kromě toho, že byl zřejmě vyhozen na ulici měl zatím veliké štěstí. Dostal se na silnici kde ho srazilo auto. Viděla to slečna, která jela hned za ním. Snažila se co nejrychleji otočit a pro malé koťátko se vrátit, i tak mezi tím projela další auta. Nehybné kotě odvezla na veterinu, kde bylo zjištěno, že je zřejmě jen otřesené a koťátko se začalo hýbat. Na rentgenu zjistili, že má proraženou lebku. Operace stála 70 Eur, které slečna byla ochotná uhradit. Poté se podělila o náklady na operaci s útulkem ve Skalici. Bohužel bydlí v nájmu, kde zvířata mít nesmí. Proto se po naočkování dostal Merlin  k nám a hledáme mu domov. Merlin je živý a ničím neohrožený kocourek. Vše dělá s velikým nadšením. S velikým nadšením si hraje, s velikým nadšením se mazlí, hrozně rád jí a když spí, tak je to taky s nadšením, protože ho nic nevzbudí.


merlin300.jpg22.3.2015
Nedávno jsme psali, že Merlin je šťastný kocourek. Jenže teď už to neplatí, Merlin onemocněl FIP. Je to něco, co se velmi těžce snáší a nedá se zvyknout.
Z malého ďáblíka je unavený kocourek, který hodně pospává. Přesto se ještě rád přijde pomazlit, hezky sám jí, chodí vítat ke dveřím. Miluje syrové maso, které teď dostává kdykoli chce. Napadlo nás, že ho zkusíme na chvíli vzít na zahradu, na sluníčko, i když tam depozitní kočky nesmějí...
Merlinovi se venku velmi líbilo, byl to zase ten šťastný, veselý kocourek. Lovil mušky, míček, zvědavě běhal po zahradě, vše očichával, pil z jezírka, podívejte na něj ve fotogalerii. Budeme s ním chodit tak dlouho ven, dokud se mu to bude líbit, dokud mu to bude dělat radost.

11.4.2015 - Merlinovi nebylo dopřáno, aby se dočkal nového domova, diagnostikována FIP, byl uspán. Merline, je nám to líto.

Další fotky zde.

Merlin byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

merlin

(helena, 12. 4. 2015 13:27)

Vím jakou bolest prožívate.Našla jsem měsíční kočičku na podzim,vyhozenou u místního kláštera,kde se nechtěné kočičky odhazují.Doma už jich mam 12 ona byla 13.Pul roku vesela,hrava a mazliva kočička.Každy večer mě lehávala pod bradou,čumaček přitiskly na kuži a napodobovala saní,mlečnym krokem mě masírovala krk,.Pak začala malo jist,bříško se zvětšovalo,FIP mokra forma.Slabla ,ale v očích jí bylo vidět,že nechapala,co se děje,ale chtěla žít,ten poslední den jejího života bylo krasně,sluníčko svítilo,tak jsem jí vynesla v pelíšku na zahradu.Dívala se na ostatní,jak si hrají a jak se postavila,že by se rozběhla za nimi,už to nešlo.To rozhodnutí jí nechat uspat bylo hrozné.Byla jsem s ní do poslední chvíle ,celou dobu jí hladila.Když jsem jí nesla domu,stale jsem nemohla uvěřit,že už není.Moc mě chybí,stale se s tím nemohu vyrovnat.Večer přišlo, asi pul roku černobílé kotatko,kočička,snad aby mě potěšila.Staram se o opuštěné kočičky.Bydlím v malé chatě se zahradkou,tak jsou všude.Nad šopou mají zateplenou místnost,pelíšky,kde se podívate.Ziji jen pro ně,taky mě dali sílu se rozvést s manželem,ktery mě psychicky tyral.Jezdím nakupovat na kole a vždy s granulema,kdybych nahodou potkala kočičku,co ma hlad.Stale je ještě hodně lidí,kteří si myslí,že když ma kočka 9 životu,že pomoc nepotřebuje nebo,že by se od toulavé kočičky mohli nakazit.To ja se spíš bojím podat ruku člověku od kterého bych se mohla nakazit dřív,než od kočky.Přeji vam jen vše nejlepší a at toho špatného je co nejméně.Sleduji vaše stranky a sbíram zkušenosti,děkuji za ně

Re: merlin

(Lucka, Kočky SOS, 12. 4. 2015 14:34)

Dobrý den, Heleno,
děkujeme za Vaše slova a za záchranu kočiček. Je nám líto i Vaší ztráty, je to vždy tak smutné.... Ale jsme tu všichni pro ty další. Tak držíme pěsti a vše dobré přejeme!

Re: merlin

(daajs, 12. 4. 2015 19:29)

Taky máme dilema s uspáváním,ale člověk nesmí být sobec,nikdy se nedá odhadnout,jak zvířátko trpí.Je to hrozné i u staršího zvířete.S granulema po ruce jezdím i do ciziny/u moře jsou kočky obzvlášť chudé-mají tu zdravou stravu,ale pro jistotu malé přilepšení/.Držíme Vám pěstičky a tlapičky,ať se Vám daří a máte ze svých svěřenců jen samou radost.

Re: Re: merlin

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 12. 4. 2015 19:36)

Také vozím v autě neustále konzervy i granulky pro náhodou potkanou toulavou číču a když už jdu pěšky,mám plné kapsy nějakých mlsků pro tulačky.Je fajne,že je nás takových víc!!!!

Zase mne to rozplakalo!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 12. 4. 2015 19:33)

A nejen to,že umřel Merlinek-kocourek krásný milený,ale také psaní paní Heleny o osudu jejich kočiček i o životě s kočenama a pro kočeny-takový život STOJÍ ZATO!!!!!Je to leckdy těžké hlavně bojovat s blbými lidmi a jejich nikdy pro mne nepochopenou nelibostí ke kočkám.Kočky jsou nejúžasnější tvorové na světě,nikoho neobtěžují,jsou své a obrovské osobnosti.Žít s kočkama(nebo u koček),tak jak to máme vesměs všichni,co jim sloužíme, a co je milujeme,je krásný život, a když nás celý svět nas..e,kočky jsou tady od toho,aby nám bylo zase dobře!!!!A tak to má být.!!!!
Merlinečku,odpočívej v pokoji,je mi to líto!Tato prašivá nemoc by se měla dát nějak léčit,je to hnusné svinstvo!!!!Kéžby na to našel někdo lék!!!!