Jdi na obsah Jdi na menu
 


Micka 07

28. 8. 2014

micka270.jpegKočka, kastrovaná, nar.2008

Micka je jednou ze tří koček, které jsme na začátku roku 2014 kastrovali v průmyslovém areálu podniku ve slovenké Skalici, s tím, že tam kočky můžou žít. Slečna, co se o ně krásně starala a chránila je, odešla na mateřskou dovolenou a přes to, že jim posílala pravidelně jídlo, zjistila, že jim ho nikdo nedává. Kočky jsou hubené a hladové. Navíc se proti kočkám v areálu zvedla veliká nevole. Všechny jsme nakonec přijali k nám. Micka je velmi mazlivá kočička, ale ostatní kočky nese těžce, zvlášť, když si na ni jeden kocour zasedl. Je v útulku nešťastná, málo jí, apatická. Naštěstí u nás nebyla dlouho a 17.7.2014 byla Micka umístěna do Hulína, do bytu, jako jedináček.

Další fotky od nás i z nového domova zde.

 

Zprávy z nového domova:

19.7.2014
Dobrý večer,
posílán zprávu o prvních dojmech Micky z nového domova. Musím především říct, že jsem velmi překvapená jak rychle a celkem (zatím) bezproblémově se Micinka zařadila do chodu rodiny. V autě to sice bylo naříkání, hlavně když jsem zpomalila, to se hned ozvala, ale hned po příjezdu vystřelila z přepravky, vyskočila na gauč - a byla doma.
Vůbec se nebojí, nikam se neschovává, rozvaluje se na gauči, nechá se chovat, mazlí se a přede jak traktor. Spráskala kus kapra, jednu Felix kapsičku a ještě hrst granulí. Myslín že je celkem spokojená. Samozřejmě reaguje na nezvyklé zvuky v domě, třeba když jde někdo po chodbě a hlasitě mluví, ale to je v novém prostředí určitě normální, ale ani na to nereaguje nijak bojácně, spíš zvědavě. Akorát mi připadá celkem dost unavená - cesta, vedro atd.
Uvidíme co bude v noci a zítra, teď se asi dvě hodinky pěkně prospala, tak uvidíme v noci, co se bude dít.
Jenom mě trošku znepokojuje, že ještě dneska vůbec nepoužila WC, i když ho má vedle misek. No možná je tam zrovna teď, protože právě někam zmizela :-)
Posílám
pár foteček i když jenom z mobilu - nemám foťák, snad je z nich patrné, že je celkem spokojená...  Snad se jí bude u nás líbit...

28.8.2014
Micka si bohužel nového domova dlouho neužila, dnes nám přišla tato zpráva:

Dobrý den, zdravím Vás všechny z Hulína. Mám bohužel pro Vás moc špatnou zprávu. Včera jsme se rozhodli s panem veterinářem naši Micku uspat.

 Od 2.srpna užívala antibiotika, tak už jsem spíš předpokládala  zlepšení zdravotního stavu, bohužel byla čím dál horší,  špatně jedla, pořád spala a byla celá taková apatická, občas zvracela a v  sobotu 16.8. už docela hodně. Takže jsme ji  17.8.  nechali vyšetřit u veterináře. Ten jí odbral krev na rozbor, konstatoval velkou dehydrataci a podchlazení organismu (měla jenom 36.4 teplotu !) a už dopředu hlásil podezření na selhání ledvin, což se bohužel v pondělí, jak přišli vzorky z laboratoře potvrdilo. Pan doktor byl z výsledků zděšený a hned konstatoval, že stav kočky je bohužel neslučitelný se životem. Nicméně mi nabídl ještě dát kočce šanci v aplikaci série infuzí. To jsme využili a Micka dostala 5 x infuzi a Ranital plus nějakou umělou výživu..

Při těchto infuzích se trošičku zlepšila, dokonce začala malinko žrát (dostala nějakou dietní konzervu), prošla se po bytě, začala pít a čurat, no  a mazlení nebralo konce. Všichni doktoři (je to veterinární klinika) se na naši Micinu chodili dívat jako na zázračnou kočku, která by měla být teoreticky už dávno mrtvá. V pátek jsme nechali udělat kontrolní odběr krve a výsledky byli ohromné. Močovina a fosfor spadli na polovinu těch původních hodnot (bílkovina se bohužel snížila jenom nepatrně), nicméně pořád byli hodnoty strašně vysoké, takže vyhráno nebylo. V sobotu jsme zahálili další sérii infuzí, ale Micka se začala zase zhoršovat a vůbec nic nejedla . Ze zoufalství jsem jí do tlamičky dávala stříkačkou smetanu (asi tak 4ml za den) ale z toho pak měla zase hrozný průjem. V pondělí to ještě celkem šlo, v úterý dostala ještě infuzi, ale už se ani nebránila a jenom ležela. Doma se ve stolici objevila červená krev. Po konzultaci s panem doktorem jsme se domluvili, že ji necháme přece jenom uspat. Říkal mi, že červená krev je bohužel ze střeva, které je tou vysokou močovinou a fosforem prostě poškozené a zničené. Močovina v tak vysoké koncentraci  může v organismu  v podstatě rozleptat veškeré sliznice a kdoví co ještě. Škoda, že jsme to nevěděli dřív, mohlo se s tím ještě něco dělat, i když pan doktor říkal, že takové poškození ledvin může vznikat  třeba dva roky i déle  a kdoví co vše si za ty roky Micina prožila. A vše se nabaluje, porod, pobyt venku v zimě, narkoza, stres, kdoví co všechno  jedla a dokonce nevylučuje, jestli se někdo nesnažil ji trávit například fridexem.

Takže bohužel Micinka už to  má za sebou, no takový je život.

V příloze posílám pár fotek z posledních dnů a kopii rozboru krve( jen tak pro zajímavost). Děkuju Lucce za tip na ten preparát na posilu funkce ledvin (Renal), ukazovala jsem  to doktorovi a říkal, že s tím osobně zkušenosti nemá, ale podle složení a prezentovaného účinku, by to určitě mohlo pomoct, bohužel Micina byla už v takovém stavu, že by to její poškození organismu asi nezvrátilo. Nabízel mi  nějaký lék na podporu funkce ledvin (plus probiotika), který bysme začali podávat po infuzích, ale musela by něco žrát (vážila už jenom 2250g).

Ještě Vám napíšu, jaký je náš pan doktor hodný člověk. Sám se před třinácti lety ujal kočky, kterou jim do ordinace přinesla paní s tím, že chce kočku uspat. Mladá kočka se poprvé začala mrouskat a pan manžel prohlásil , že kočku nechce, protože v noci řve a poslal paní, ať jde kočku nechat utratit (!!!). Pan doktor "milou" paní samozřejmě vyrazil z ordinace a kočku si adoptoval. Krásná, zdravá kočka (napůl britka smetanově šedá) žije spokojeně s jejich rodinou už třináct let (a má se určitě líp jak v původní rodině).
Moc Vám za všechno děkuju.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je mi to líto........

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 30. 8. 2014 13:36)

zprávy tohoto stylu mi drásají srdce,je mi to moc líto!Plně chápu a soucítím s bolestí nad ztrátou drahého zvřátka!Slova útěchy a vlastně jakákoliv slova,jsou ve chvílích smutku zbytečná..............

Moc krásná kočička

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 20. 7. 2014 22:20)

gratuluji nové rodině k tak pěkné a milé kočeně Micince a přeji hodně zdraví,lásky a vzájemné radosti a pohody.