Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dát kočce prášek a jak ji naložit do přepravky

11. 10. 2013

Lidé často podávají antibiotika svým zvířatům šalamounsky zamaskovaná do různých potravin. Ovšem kočka není hloupá, a tak se může stát, že časem lest prokoukne, a pak může nastat problém. My proto používáme jinou metodu, která je podle nás mnohem účinnější. Naším největším spojencem je při této metodě okamžik překvapení a tedy i rychlost. Vše uvidíte ve dvou videích, které jsme pro Vás pro lepší názornost natočili.

Jak dát kočce prášek:

1. Video:
Kocourek, který je hodný a poddajný. Vidíte, že je důležité dělat vše rychle! Kočku uchopíte za hlavou za kůži na krku a nakloníte dozadu, tím ji paralizujete, ale neublížíte jí. Přesně tak kočku nosila maminka, když byla ještě kotě. Kočku pak zakloníte a držíte. Druhou rukou otevřete tlamu a strčíte prášek až do krku na kořen jazyka. Ona sama spolkne. Případně ji můžete pohladit a uchlácholit. Chce to moment překvapení a udělat vše rychle.


2. Video:
Tady na druhém videu vidíte, že pokud vše děláte pomalu jako my když ukazujeme jak ji správně chytit, kočičce se to už nelíbí a ona pak začne vyvádět. Ale i přesto jsme ji prášek zavedli.  Vy buďte rychlejší.

Bonusové materiály k videu Jak dát kočce prášek: 

Jak dát kočku do přepravky , když nechce...

Můžete nám zavolat na 724 142 463
nebo napsat na email kocky.sos@seznam.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Ivanko děkuji!

(Petra, 29. 4. 2010 14:38)

Konečně si někdo všiml i mě!:-)))

jak dát kočce prášek

(Ivana Klímová, 29. 4. 2010 10:46)

Petruško,takhle jsem se dlouho nenasmála:)zvláště těm bonusům. Ale video výborné

tip - zlepšovák

(Dáša Housová, 27. 4. 2010 12:15)

Já vkládám prášek do kousíčku másla či jiného tuku, opravdu jen jako nehtík velký a při vložení do krku kočka ani neví, jak jí tam vklouzl a ještě se olizuje.
Samozřejmě, že každá kočka je jiná, některé se brání tak, že je to bitva, ale tímto způsobem si časem zvyknou, že v krku nic nedrhne a jde to velice dobře a pak už je to jen otázka šikovnosti a cviku - protože i toto musí být také rychle, neb se máslíčko na prstíku rychle rozpouští a stéká.
Dávám to k dobru, jako jeden z vyzkoušených a osvědčených způsobů.
Pokud je tableta velká (třeba antibiotika) a dle váhy kočky se dává třeba jen 20tina tablety, rozdrtila jsem tabletu mezi lžičkami, vzala si brčko, jeden konec uzavřela třeba papírovým špuntíkem, ale tak, aby nevypadl a druhým koncem postupně nabírala prášek tak, až se všechen dostal do brčka. Pak si změřím pravítkem délku obsahu prášku v brčku a číslo si vydělím 20 (případně dle potřeby) a slabým lihovým fixem si celý sloupec prášku v brčku odčárkuji na potřebné dávky, brčko patřičně zkrátím a uzavřu vyndavatelným papírovým (či libovolným) špuntíkem. Pak stačí vždy prsty stlačit na jednotlivé rysce brčko a na lžičku vysypat dávku, kterou je potřeba aplikovat. Tu pak buď vsypat přímo do tlamičky nebo podat se sýrem, paštikou, a pod.

prášečky

(Jitka, 20. 4. 2010 18:13)

Tenhle systém máme odzkoušený, poradila nám ho Lucka, taky ukázala na našm kocourkovi a vážně je to jediný způsob, jak kočku donutit to spolknout. Akorát jedna z našich to prostě nespolkne, takhle jsme na ní jednou vypiplali ty prášky tři, ale ona se vždycky nadavovala. Takže speciálně pro ni se kupuje drahá pipetka, možná, že ten trik s vodou by pomohl, ale je to pro ni již tak stresující, že nejspíš zůstaneme u té pipety, která ji tolik neděsí. Jinak video bylo dobré.

Děkujeme za pochvalu

(Kočky SOS, Petra, 20. 4. 2010 12:06)

Věřte, že je to jen věc cviku, než získáte potřebnou jistotu! :-)

Prášky

(Pinokijo, 19. 4. 2010 21:58)

Video je moooc pěkné. Ale já bych se to neodvážil... :-(