Jdi na obsah Jdi na menu
 


O Koblížkovi - aneb názorný příklad, že třetí kočka je řešením, když se dvě nemají moc rády

6. 12. 2013

O Koblížkovi - aneb názorný příklad, že třetí kočka je řešením, když máte nápad pořídit dospělé kočce kotě ...

První mailový dotaz na Koblížka s žádostí o radu 5.10.2013:
Dobrý den,
prohlížela jsem si Vaše internetové stránky a narazila na kocourka jménem Koblížek, kterého máte umístěného v depozitu v Hodoníně. Píšu Vám spíše proto, abych se s Vámi poradila. Mám dvě kočky-jednu 6 let starou, plemene ragdoll, kočka, je klidné povahy, hodně fixovaná na mě. Před rokem a půl jsem dostala takový hloupý nápad pořídit jí kamaráda, aby si měla s kým hrát. Tak jsme jí donesli kotě, malého kocourka, na kterého si ovšem ani po více než roce úplně nezvykla. Sice se tolerují, dokonce vedle sebe i spí, ovšem o přátelství nemůže být řeč.
Problém je v tom, že kocourek je velice živý, pořád by si hrál a kočka by radši odpočívala. Často ji honí po bytě a obávám se, že lépe si už na sebe nezvyknou. A tak mě napadlo, jestli by mu nepomohlo pořídit kočičího kamaráda. Vím, že by potřeboval spíš domek se zahradou, ale to mu bohužel poskytnout nemůžu. Rozhodně nejsem ještě stoprocentně rozhodlá, spíše se chci s Vámi poradit. Moc se mi líbí Koblížek, chci se proto zeptat, jakou má povahu a jestli si myslíte, že by se hodil k mému raubíři.Je mu rok a půl a je to kočka domácí.
Mockrát děkuji za Vaši odpověď a doufám, že Vás dotazem nějak neobtěžuju.
Jana

Naše odpověď:
Dobrý den, paní Jano,
zvláštní, že někteří lidé nepochopí ani po několika vysvětlování (nebo nechtějí), jiní na to přijdou "prostou" úvahou. :-)
Ano, je to tak jak píšete, když má někdo dvě takto nesourodé kočky, doporučujeme třetí. Kocourci se vyhrají spolu a kočka, která nemá zájem, má klid, případně se zapojí jen když se jí chce.
Dokonce si myslím, že Koblížka jste i povahově trefila. Není nijak extra mazel, chce to trpělivost a přemlouvání aby se nechal pohladit a začal vrnět (v nových domovech, když je na kočky víc času, většinou časem více přilnou k majiteli - tady, když nechce, tak ho nijak extra nepřemlouvám). To znamená, že by byl z počátku určitě spíš parťák pro Vašeho kocourka a zároveň by nijak neohrozil postavení Vaší kočičky vůči Vám. Problém někdy bývá, když majitelé donesou novou kočku a ona se na ně rovnou nalepí a vystrnadí ty domácí. To bývá hodně žárlení...
Jinak Koblížek je živé, milé kotě. Velice rád si hraje s ostatními. Protože je už na hraně kastrace, nechám ho v příštím týdnu vykastrovat, kdybyste se přece jen rozhodla. Já bych byla moc ráda, něco takového je pro Koblížka /a snad i pro Vás/ přímo ideální. :-)
Kdybyste měla ještě nějaký dotaz nebo nejasnost, ptejte se.
S přátelským pozdravem, hezkou sobotu
Lucie Foltýnová, Kočky SOS Hodonín

O umístěném Koblížkovi a jeho nových kamarádech, které "zachránil", čtěte zde.

Můžete nám zavolat na 724 142 463
nebo napsat na email kocky.sos@seznam.cz